|
|
Otwarty przez: Minty 21-10-2007, 13:52 |
Wybory |
Autor |
Wiadomość |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Pojedynki: nie
Prestiż
|
Wysłany: 18-10-2007, 00:03
|
|
|
Ogólnie jesteśmy postawieni przed wyborem mniejszego zła. To jest wręcz nie do pomyślenia, że do wyborów przyjdzie nam podejść z taką dozą pesymizmu.
Temporalu proszę mimo to, byś oddał głos... musimy być dorośli jako naród. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Prestiż
|
Wysłany: 18-10-2007, 10:41
|
|
|
A ja pisalem gdzies ze nie oddam? Tylko smiesza mnie arguemnty niektorych ludkow w stylu nie podoba mi sie kogos ryj itd. Wazne jest to co dana partia ma nam do zaoferowania a nie czy ktos nam sie pdoba czy ma lepsze reklamowki itp. Tak sie zastanawiam wogole czemu tu sie chwalice na kogo glosujecie lepiej zachowac to dla siebie. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

Prestiż
|
Wysłany: 18-10-2007, 15:53
|
|
|
Ale skoro żadna partia nic nie oferuje - to już pozostaje sama prezencja , bo czym tu się kierować ? |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Seba
Starszy sierżant Zwolnij!

Prestiż
|
Wysłany: 21-10-2007, 00:30
|
|
|
Ja na PO zdecydowanie bym glosowal ... gdybym mial 18 lat xD . Kto za PO, bardziej lubimy go |
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Pojedynki: tak
Prestiż
|
Wysłany: 21-10-2007, 11:07
|
|
|
Wady wymowy to jedna sprawa, ale popis, jaki dał pan premier z przeróbką hymnu Polski, może budzić niepokój. Szczególnie, gdy tyle mówi się o patriotyzmie. A zresztą, ja generalnie nie zwracam uwagi na to, jak ktoś mówi (tj. czy sepleni itp.), tylko co mówi (dopóki jestem w stanie zrozumieć, co mówi). Choć na gramatykę wypowiedzi zwracam uwagę i kilkakrotnie przyłapałem premiera na mówieniu "tą" przed b. r. ż. (aczkolwiek jest to moja mała obsesja, więc nie należy przywiązywać do tego aż takiej wagi)
Ja jestem za tym, by ostatecznie rozliczyć się z przeszłością raz, a dobrze, byle do tego nie wracać. Wtedy przynajmniej politycy będą pozbawieni znacznej części haków. Oczywiście, lustracja w wykonaniu PiSu była jak najbardziej niewłaściwa, bo haki nie zniknęły, a nawet pojawiła się lista 500 agentów. Na dodatek lustracja, jak się okazało, niezgodna z konstytucją. Już nie wspomnę o Bogu ducha winnym użytkowniku for klikowych, który może być posądzony o bycie Osobowym Źródłem Informacji.
Ad. walki z korupcją: moim zdaniem jest z nią tak, jak, dajmy na to, kapiszonem: huk przy tym spory, ale efekty znikome. A to, co się dzieje wokół dr Mirosława G. to w ogóle katastrofa: prokuratura stale upiera się przy najcięższym i zarazem najmniej wiarygodnym zarzutem, jakim jest zabójstwo pacjenta, choć wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jest inaczej. Na ten temat mam podobne zdanie, jak z rozliczeniami z przeszłością: ogólnie tak, ale nie w wykonaniu PiSu. Odnoszę wrażenie, jakbym stale oglądał tragifarsę pt. "Walka z korupcją", a nie rzeczywiste zwalczanie tego zjawiska.
Co do sukcesów gospodarczych: o ile się nie mylę, ten przemiły prezent dał panom rządzącym Leszek, i to nie Kaczyński, tylko ten, który musiał odejść. Zapewne gdy ich konkurentów dotkną konsekwencje nieudolnej polityki gospodarczej, będą krzyczeć, że to właśnie przez tych komuchów, wykształciuchów i kogo tam jeszcze są te problemy gospodarcze.
I wreszcie: co to za polityka, gdzie w imię dumy narodowej wystawiają się na pośmiewisko? Szczerze powiedziawszy wolałbym nie być kojarzonym z dotychczasową władzą jako Polak.
BTW: ciekaw jestem, czy wyborcy chęnie skorzystają z prawa do mazania po karcie wyborczej, pod warunkiem, że nie będzie się zamazywało pól i nazwisk kandydatów. |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

Prestiż
|
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

Prestiż
|
Wysłany: 21-10-2007, 19:08
|
|
|
No i niestety... głos moich rodziców poszedł na PiS .... PfFFF.... |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Prestiż
|
Wysłany: 21-10-2007, 19:46
|
|
|
[*] Wspieramy cię, Avenged. |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
Winner
Sierżant Atomowy Plutonowy

Prestiż
|
Wysłany: 21-10-2007, 23:04
|
|
|
Gratuluję wszystkim, idźcie i płaczcie ze szczęścia, bo świat jest piękny a ludzie wspaniali . |
_________________ <TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ> |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Pojedynki: nie
Prestiż
|
Wysłany: 22-10-2007, 10:59
|
|
|
PoW napisał/a: | [*] Wspieramy cię, Avenged. |
LMAO XD
PO wygrało, i ch... znaczy się i dobrze. |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

Prestiż
|
Wysłany: 22-10-2007, 15:01
|
|
|
Fadex napisał/a: | PoW napisał/a: | [*] Wspieramy cię, Avenged. |
LMAO XD
PO wygrało, i ch... znaczy się i dobrze. |
Wciąż za mało głosów.
PO sobie możesz zrobić koalicję z PSL, ale nie przegłosuje w ten sposób podatku liniowego - sztandarowy pomysł odpada, bo nie poprze go raczej lewica, ani na pewno PiS.
Co więcej, większość rzeczy takich związanych np. z reformą KRUS nie będzie miała w ogóle poparcia. A z tych, w których PO z PSL się będzie zgadzać, braknie głosów lewicy, by przełamać prezydenckie weto. Nie łódźmy się, od 21 X Prezydentem nie jest Lech, ale Jarosław Kaczyński, który za sznurki będzie pociągał. Wszelkie dobre i proliberalne pomysły, które przejdą bezwzględną większością będą blokowane na wecie, które trzeba pobić większością 3/5. Do tej większości brakuje LiDu. Ciężko będzie zreformować kraj, mając taką sytuację i takiego Prezydenta Wszystkich Pisiaków. |
_________________ http://gmapsapi.com - Poznaj Google Maps API |
|
|
|
 |
cx
Starszy chorąży

Prestiż
|
Wysłany: 22-10-2007, 16:27
|
|
|
Gdybym miał 18 lat, głosowałbym na PO.
A moi starzy głosowali na LPR . Dobrze, że się nie dostali :rotfl: |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|