NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
3DBOX
Autor Wiadomość
Jood 
Młodszy chorąży
Graphic master


Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: tak
Pomógł: 1 raz
Posty: 227

7104 Prestiż
Wysłany: 08-08-2010, 14:26   3DBOX

Dlaczego w Construct w 3D BOX nie widać całego prostokąta?

[ Dodano: 08-08-2010, 16:31 ]
Można jakoś wymodelowane np auto podmienić w 3dbox w construkt czy tam tylko prostokąty się tworzy? I co wgl można dobrego za pomocą 3dbox?
_________________
Victory EXE - Dążę do ładu graficznego.
 
 
     
Kodek 
Starszy sierżant


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: nie
Pomógł: 8 razy
Posty: 176

12261 Prestiż
Wysłany: 08-08-2010, 15:54   

Można zrobić takie budynki jak w GTA 2 :P

Jeśli chcesz by było widać górę obiektu musisz ustawić w warstwie opcję '3D layering'.

Jedyne co możesz zmienić to teksturę każdej ze ścian, wysokość, uniesienie oraz skalę.
 
     
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy
Posty: 3444

33730 Prestiż
Wysłany: 08-08-2010, 15:57   

Construct zawiera:
3D Box
3D Object
...
 
     
Kodek 
Starszy sierżant


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: nie
Pomógł: 8 razy
Posty: 176

12261 Prestiż
Wysłany: 08-08-2010, 16:17   

RomanX napisał/a:
3D Object

Tak. 3DObject potrafi wczytywać modele 3D (.obj).

http://www.przeklej.pl/pl...ar-001bsi3057tb

Nie jestem jednak całkowicie pewien co do poprawności działania tej wtyczki.
 
     
Jood 
Młodszy chorąży
Graphic master


Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: tak
Pomógł: 1 raz
Posty: 227

7104 Prestiż
Wysłany: 09-08-2010, 08:44   

Ok gdzie można ustawić to 3d lerning czy jakoś tak i więcej o 3d object ktoś powie?
_________________
Victory EXE - Dążę do ładu graficznego.
 
 
     
Kodek 
Starszy sierżant


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: nie
Pomógł: 8 razy
Posty: 176

12261 Prestiż
Wysłany: 09-08-2010, 10:46   

Seba-GS napisał/a:
Ok gdzie można ustawić to 3d lerning czy jakoś tak

Kodek napisał/a:
ustawić w warstwie opcję '3D layering'.

Czytaj.

Poza tym co gadać? Wczytujesz obiekt i tyle. Takie same działanie jak 3D Mesh w MMF2.
 
     
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy
Posty: 3444

33730 Prestiż
Wysłany: 09-08-2010, 12:41   

Lerning to trzeba w głowie sobie ustawić, bo do Construct wiele wsparcia nie dostaniesz - kombinuj.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group