NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Neoqueto
07-09-2016, 05:30
[Fusion] [ROZWIĄZANY] Rozmazany tekst
Autor Wiadomość
GHPL 
Starszy chorąży


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: nie
Skype:
Pomógł: 18 razy
Posty: 386

6050 Prestiż
Wysłany: 05-09-2016, 20:00   [Fusion] [ROZWIĄZANY] Rozmazany tekst

Czemu dzieje się to:
Próbowałem z display options, ale nic się nie zmieniło
Ostatnio zmieniony przez GHPL 06-09-2016, 19:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Neoqueto 
Moderator
Akcelerator


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: być może
Skype:
Pomógł: 60 razy
Posty: 536

7971 Prestiż
Wysłany: 06-09-2016, 03:48   

Coś uczynił. Wyślij exeka, może to wina twojego systemu (skalowanie DPI?)
_________________
Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł!
 
     
GHPL 
Starszy chorąży


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: nie
Skype:
Pomógł: 18 razy
Posty: 386

6050 Prestiż
Wysłany: 06-09-2016, 06:15   

Exe: https://www.dropbox.com/s...ozmany.exe?dl=1
Mfa: https://www.dropbox.com/s...mazany.mfa?dl=1
Najdziwniejsze jest to, że po prostu włączyłem .mfa i zrobiłem edit boxa i stringa...

EDIT: To na pewno nie problem mojego systemu, bo dawno temu zrobiłem sobie szablon aplikacji (z ustawieniami do gier pełnoekranowych) i tam nic nie jest rozmazane
 
     
Neoqueto 
Moderator
Akcelerator


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: być może
Skype:
Pomógł: 60 razy
Posty: 536

7971 Prestiż
Wysłany: 06-09-2016, 06:46   

U mnie jest w porządku:

Upewnij się, że masz to zaznaczone:
_________________
Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł!
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1389


39920 Prestiż
Wysłany: 06-09-2016, 06:57   

Wygląda na to, że screenshot GHPLa pochodzi z edytora etapu, nie z odpalonej aplikacji, co skłania mnie do poradzenia reinstalacji edytora. A potem przegląd ustawień systemowych: DPI, rozmiary editboksów, okienek etc.
PS. U mnie wygląda normalnie i w edytorze i z EXE, co sugeruje, że to problem z edytorem lub systemem, nie z nowo tworzonymi projektami.
_________________
:razzugly:
 
     
GHPL 
Starszy chorąży


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: nie
Skype:
Pomógł: 18 razy
Posty: 386

6050 Prestiż
Wysłany: 06-09-2016, 14:58   

Nawet .exe mam rozmazane...

msg napisał/a:
PS. U mnie wygląda normalnie i w edytorze i z EXE, co sugeruje, że to problem z edytorem lub systemem, nie z nowo tworzonymi projektami.

To chyba jest problem z nowo tworzonymi projektami, bo mam specjalny szablon i tam jest dobrze

EDIT: Nagrałem to, render i wrzucam
EDIT 2: https://www.youtube.com/watch?v=B6AmS-k_-Kk

[ Dodano: 06-09-2016, 20:59 ]
Miałem w preferencjach 3 Wymiaru ustawioną wydajność zamiast jakości, nie wiem co tekst ma do 3D ale działa

-----
Cieszymy się twoim szczęściem. | Neo
Ostatnio zmieniony przez Neoqueto 07-09-2016, 05:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group