NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[STRONA]Projekt INDIEM
Autor Wiadomość
Vakif 
Kapral

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: tak

1163 Prestiż
Wysłany: 06-07-2014, 19:15   [STRONA]Projekt INDIEM

Witajcie. Bardzo się ciesze, że w ogóle tutaj weszliscie i to czytacie.

No ok, a teraz co to ten indiem?.

Indiem, to projekt ktory realizuje od dłuższego czasu, jednak z nikim się nim nie dzieliłem. Postanowiłem to zmienic, bo przypomniałem sobie o tym, że istnieje świetne forum na ktorym moge się tym podzielic, i gdzie napewno znajde wsparcie :) . [Tak to te forum ;_;]

A teraz serio. Co to jest?

Indiem, jest to strona nad ktora, naprawde długo pracuje. Bedzie to coś jak steam, tylko dla gier np. z tego forum. (Nie tylko z tego forum, jednak chodzi mi o to, że będą to świetne gry zrobione przez was amatorskich programistów mmf-owiczów, construct-owiczow i innych.) Kazdy bedzie miał szanse dodać swoją gre na Indiem. [ Szukamy deweloperów! ]

Dla tych ktozy nie posiadają pełej wersji oprogramowań takich jak MMF, mam dobre wieści :) . Po dodaniu creditu dla CT, wstawimy waszą gre jako Free to Play.
Jednak dla tych ktozy posiadaja pełne wersje oprogramowania, mam nadzieje, że bedziemy mieli system sprzedaży.

Mam zamiar stworzyc rownież forum, gdzie będzie można pisać swoje propozycje, podania przyjecie gry do Indiem, czy rownież po prostu podyskutowac.
Indiem wydany bedzie również w wersji .exe, będzie tam czat i wiele innych gadgetów, jednak narazie skupmy się na wersji internetowej. Jak to będzie wyglądać?.

A no właśnie. Jak to będzie wyglądać?

Juz za niedługo przygotuje wam schemat, jak bedzie wygladac strona (szablon). Oraz jak proste będzie dodawanie gier na Indiem. Narazie napiszcie co o tym sądzicie :) .

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP

40082 Prestiż
Wysłany: 06-07-2014, 19:23   

Zamysł prawidłowy, szczególnie, że mamy coraz więcej leniwych ludzi na tym globie i nikomu się nie chce włazić na stronki, fora, itp. Całokształt zależy tylko od tego, jak to będziesz prowadził. Po pierwsze, czy z uruchomionego w tle Indie-steama dowiem się o nowych dostępnych produkcjach? Czy będą tam recki i moderowane komentarze? Czy content strony i tego co prezentuje klient exe będzie ten sam? To pytania na chwilę obecną retoryczne, które w jakiś sposób determinują projekt w przestrzeni Internetu i przyszłych użytkowników.

Trzymam kciuki, przy odrobinie szczęścia projekt może stanowić solidną markę.

Vakif 
Kapral

1163 Prestiż
Wysłany: 06-07-2014, 19:36   

@msg Dzieki, za opinie. Teraz jeśli chodzi o indiem, to mam zamiar umieszczać tam również recenzje gier. Jednak będą to recenzje "naszych" gier, tych ktore są dostępne w bibliotece indiem.
Każdy urzytkownik, będzie posiadał swój profil, i biblioteke gier. Bedzie się ona jednak rózniła wyglądem, oraz funkcjonalnością (w przeciwienstwie do tej steamowej). Po najechaniu na gre wyświetli się jej autor, data wydania (no, w tym przypadku to raczej data dodania), ocena Indiem, oraz ocena użytkowników. (Tak kazdy uzytkownik może oceniać gry, i w sumie jest to bardzo wazna cecha indiem, to od was, urzytkownikow zależy czy gry, projekty, i w ogóle cały indiem będzie istniał. Na indiem będą równiez achievmenty, tak więc będzie rywalizacja pomiedzy użytkownikami, będzie można dostosować swój profil, dodawać znajomych, chatować. Przede mną jeszcze bardzo długa droga, ponieważ działam sam, i potrzebuje wsparcia. Biblioteka gier indiem jest bardzo uboga, więc zgłaszam sie tutaj do twórców: Jeśli macie gry, nawet te juz wydanie na nukeboards, i wyrażacie zgode, abym dodał je na indiem, po prostu piszcie na MSG, chetnie obejrze gre i dodam ją na pre_alphe indiem-a. Jeśli większe gromo forum, sie tym tematem zainteresuje, z checią dodam pare screenow jak dotychczas wygląda indiem :) .

Halamix2 
Ahegao

Główny edytor: Inny

1086 Prestiż
Wysłany: 06-07-2014, 22:26   

Interesujacy projekt.
Acziki czyli API będzie?
p.s uŻytkowników

Sasiacz 
Plutonowy

Pojedynki: być może

6603 Prestiż
Wysłany: 07-07-2014, 12:30   

Ciekawy pomysł, jeżeli będzie solidnie wykonany to powinien rozruszać PSK.

Vakif 
Kapral

1163 Prestiż
Wysłany: 07-07-2014, 14:16   

Dzieki wszystkim za komentarze. Moge chyba uznać, że kilka osób jest tym zainteresowanych, więc nie pozostaje mi nic, jak tylko brac się za robote.
Teraz tylko, czy jest ktos chętny aby oddać swoją produkcje w ręce Indiem ?.
Nie wybiłem się na tyle, aby móc coś zaoferować. Tak więc ci którzy zdecyduja się wstawić swoją gre na indiem, zostaną wynagrodzeni kontem deweloperskim (Status [Deweloper] na forum i Indiem).
To narazie tyle, co moge zaoferować, tak więc jeszcze raz dzieki za zainteresowanie, i licze na jakieś propozycje związane z grami. (ps. Forum już powstaje)

delgado88a 
Dezerter

Główny edytor: Construct

6038 Prestiż
Wysłany: 07-07-2014, 15:31   

Co masz na mysli mowiąc 'oddać' grę w ręce Indiem? Chialbym zobaczyc jak to wygląda, jakie warunki przypadają użytkownikom i developerom

www.rtypegear.pl
Ostatnio zmieniony przez delgado88a 07-07-2014, 15:33, w całości zmieniany 1 raz  

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 07-07-2014, 15:33   

Właśnie też nie wiem. Pytałem się na jakim to ma być serwerze, bo "jak steam tylko nasz" oznacza że gry będą możliwe do ściągnięcia z ich serwera. Dostałem w odpowiedzi "zobacz w temacie wszystko napisałem :) " ale tu nie ma żadnej informacji.

Tym samym pogrzebałem wszelkie zainteresowanie projektem, bez konkretnego planu wiele nie zdziałasz.

Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 07-07-2014, 17:59   

Według mnie opieranie projektu o wymarła scenę to nienajlepszy pomysł. Ile tu powstaje grywalnych gier? Jedna na kilka lat? Content musi być porządy, bo tak efekt będzie przeciwny do zamierzonego. Warto by rozreklamowć się z tym pomysłem na jakiś forach developerskich. Nie wiem, czy w ogóle ograniczania się do Polski, ma jakiś sens, no ale próboj, kto wie, może coś z tego będzie?

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Vakif 
Kapral

1163 Prestiż
Wysłany: 07-07-2014, 19:00   

@Fadex.

Narazie większośc to tylko plany. Ale indiem jest już realizowany, i za niedługo opublikuje efekty.
Narazie server będę utrzymyać sam, wiele nie trzeba, strona + download, achievmenty i profile to wszystko będze połączone ze stroną. Apropo achievmentow, i w ogole gier:

@delgado88a.

Sam jestem graczem, i nie chce narazie zarabiac na indiem. Wole zeby pierw zyskał popularnosc, a na utrzymanie mam nadzieje wystarcza reklamy a w przyszłości może pieniadze z gier.

I teraz co miałem na myśli mówiąc "oddać gre". Dziwnie to zabrzmiało, ale chodziło mi jedynie o to, żeby po napisaniu jej (przypuscmy, ze w mmf) oddać plik .mfx. Ja zmodyfikuje go pod względem tych achievmentow, Jeśli autor nie wyrazi zgody, i bedzie chiał aby gra nie miała achievmentów, lub bedzie je chciał sam dodać, to nie ma sprawy (jest juz szblon achievmentow i klk kod tak wiec ja go podam) a w opisie gry, obok znacznikow (mamy takie znaczniki, jakie sa achievmenty, i co dana gra zawiera, przemoc itp.) podamy [Achievements] - Lack. Czyli innymi słowy [Osiągnięcia] - Brak.

delgado88a 
Dezerter

6038 Prestiż
Wysłany: 07-07-2014, 23:58   

Vakif ja sam stworzyłem poniekąd coś podobnego na facebooku www.facebook.com/IndependentGamedeveloper

Projekty zbieram z calego swiata i powiem Ci ze szału nie ma. Jeśli chcesz dodawać gry zrobione przez nas Polaków w klikach to... tak jak napisał Temporal czytaj wyżej

www.rtypegear.pl

Vakif 
Kapral

1163 Prestiż
Wysłany: 08-07-2014, 18:02   

@Delgado88a Nie tylko od polaków. I jakos nie widze podobienstwa :P . Nie ma achievmentow, gry nie sa pisane specjalnie pod strone, w sumie to nawet nie jest strona tylko fanpage, uzytkownicy nie maja swoich profili, nie ma forum..

delgado88a 
Dezerter

6038 Prestiż
Wysłany: 08-07-2014, 23:05   

Nie chodzi mi o podobieństwo, zamysł jest podobny aby skompletowac fajne gry w jednym miejscu to mało efektywne taka jest moja subiektywna ocena, ale nie chce Cie zniechęcać działaj. JA swoją grę chętne wrzuce do Indiem

www.rtypegear.pl

Vakif 
Kapral

1163 Prestiż
Wysłany: 09-07-2014, 16:06   

Dzieki, delgado. Mam nadzieje, że za niedługo będzie można wstawiac gry :P . Musze się sprężać. Planuje to na 15 lipca ale nie moge nic obiecac, zobaczymy jak wyjdzie :) .

delgado88a 
Dezerter

6038 Prestiż
Wysłany: 16-07-2014, 18:03   

Jak idzie??

www.rtypegear.pl

Odpowiedz do tematu