NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Best Ski Springer - Pragelato
Autor Wiadomość
Slawo 
Legenda

Główny edytor: MMF2
Pojedynki: nie

25566 Prestiż
Wysłany: 10-02-2006, 13:05   

RomanieX - masz rację co do uruchamiania kolejnych aplikacji-też mnie to nuży i denerwuje bo jak np. skoczę w kwalifikacjach słabiutko i chcę startować grę od nowa to muszę zamykać jeden plik, otwierać plik menu i z menu otwierać od nowa plik exe gry i tracę na to jakieś 20 sekund i nerwy.
Ale mimo, tego warto jak dla mnie się pomęczyć by sobie poskakać i porównać wynik z innymi !!!

Ponieważ gra zmienia rozdzielczość a wysłanie wyniku wymaga zgody firewalla to przy zmienionej rozdzielczości okno z zapytaniem firewalla nie jest na wierzchu i 99% graczy by go nie zobaczyło i nie wysłąło wyników.
Dlatego zrobiłem stronę na starcie z napisem-przełacz ALT+TAB i odhacz sobie firewallowi zgodę. Wtedy jak firewall pamięta już tę zgodę strona ta po uzyskaniu połączenia przechodzi sama na następną ramkę. Nie wiem co u Ciebie nie działąło ?

Okej, zaraz naleci na mnie horda niezadowolonych z firewalli itepe - powiem tyle - nie mam nic do powiedzenia w temacie firewalli - TAK jest na OZCOM i TAK POZOSTANIE aż admin nie znajdzie jakiegoś lepszego przykładu w necie w przyszłości na wysyłanie. Kropka.

Poza tym jeśli idzie o samo skakanie - nie zauważyłem niczego sztucznego w tej opcji - wybijesz się metr przed progiem - czyli za wcześnie - kraksa, ustawienie skoczka w locie decyduje o paraboli lotu OK ! Lądowanie to samo - telemark za późno - leżysz.
Jak dla mnie perfekt jest to zrobione.
Oprawa wizualna gry - MIODZIO.
Jedune dwa minusy nie wpływające na ogólne wrażenie gry to:
- pisownia z błędami
- dwa pliki exe (menu i start) i ew. brak szybkiego restary kwalifikacji jak się nie zakwalifikowano (mógłby być np. wciśnięto ESC restartuj kwalifikacje i po problemie :)

No i nie oceniajcie gry po jej autorze i serwisie OZCOM bo to nie fair.
Nie lubienie Sulgego czy mnie nie powinno determinować oceny gry w stosunku do innych gier.
Gdyby tę grę wydał np. pepe9donkey, Wolf, Tasmpol, fino czy ktoś nowy np. Trojan lub Iksiński - zapewne by wszyscy byli zachwyceni.

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

sulge 
Sierżant

3935 Prestiż
Wysłany: 10-02-2006, 13:30   Nie tak nie

Tak to wszystko mogę posumować RomanX wiesz, co stary nie chce ci się liczyć aplikacji a jest ich 2. Ale dużo?????????????????? Po 2 z gry po skoku klikamy enter przechodzimy do tabeli wyników klikamy ESC pojawia sie okienko i mozemy wyjsc tak samo jest w kazdej z tabel. Grac bez neta sie da wystarczy kliknac enter na zultym komunikacie. po 3 aby sie komunikaty nie otwieraly jest w instrukcji napisane jak zrobic. po 4 gra po zamknieciu tam gdzie sie skaka sama wchodzi w menu. po 5 gra jest znacznie gorsza od DSJ 2.0 to oczywiste, może nie pod każym wzgledem ale gorsza. po 6 po co na exeki ?? poto zeby po dluszym graniu gra nie wisła kliki pozeraja RAM to narazie tyle sory za błędy.

Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 10-02-2006, 18:02   

Jacy tu wszyscy nerwowi :D . Slawo kłótni żadnej nie chcę bo takie rzeczy mnie nie kręcą. Wkurza mnie tylko to że śmiejesz się z tych co nie chcą robić gry na twój serwis. Jeśli ktoś chce robić jakiegoś forbidena czy wygnańca piekieł to niech robi. Na każdym kroku próbujesz przymuszać inych do robienia gier na OZCOM. Jak ktoś będzie chciał to zrobi a jak nie to się z tym pogódź.

Na temat gry: Nie mówiłem że gra jest słaba tylko średnia. Graficznie i estetycznie miło zaskakuje ale jako całość nie jest już taka super. Lepiej mi się grało w DSJ ale ta gra napewno jest godna uwagi.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

bmatrix 
Starszy sierżant

Główny edytor: TGF

2055 Prestiż
Wysłany: 10-02-2006, 18:14   

Proponuję zamknąć temat, przecież gra jest w ukończonych: http://romanx.webd.pl/nb/viewtopic.php?p=4031#4031 .
Ostatnio zmieniony przez Minty 06-09-2007, 15:58, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi