NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gra Przygodowa Sporka (bez tytułu) w planach.
Autor Wiadomość
Andrzejek98 
Plutonowy

Główny edytor: KNP

1163 Prestiż
Wysłany: 12-02-2012, 23:56   

Coś tam jeszcze na makeygames.czo.pl wydawałeś, pamiętam :P

Sporek 
Bohater
Producent Wody w Proszku

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: TGF
Pojedynki: być może

15764 Prestiż
Wysłany: 26-02-2012, 21:37   

Wiem że jest to MultiPost, ale tamtego nie mogłem usunąć. Piszę tutaj, ponieważ nie będę robił kolejnego niepotrzebnego tematu jak i tak nie ma gwarancji że gra wyjdzie. Co do gry przygodowej to nawet można ją tak nazwać (nowy pomysł mam), a chciałbym się podzielić z wami tym nowym pomysłem. Gra działa by się w 1902, i była by w świecie steampunkowym. Dzieliła by się na kilka etapów. Pierwsze to wydobywanie surowców, typu strategia. Działoby się to od boku jak w platformówkach, gracz wysyłałby maszyny bądź sam by takową sterował, i wydobywałby węgiel w różnych miejscach, metal itp. Zbudowałby coś co wystrzeliwałoby te rakiety (działo, tak wiem mało realistyczne ale opieram się na pewnym filmie z tego samego roku). To byłby najkrótszy etap gry, ale często by się go powtarzało. Gdy gracz wystrzeli z działa rakietę, kontroluje ją, ale teraz uwaga ! Tyle ile węgla zebrał, tyle będzie leciał. Jeżeli mu się skończy, a nie będzie na miejscu to pf, i musi budować rakietę od nowa, lecz nie musi już działka, bo już go zbudowano wcześniej, a poza tym i tak ponowne budowanie trwa krócej. No to gdy się tak leci i leci, omija przeszkody, dolatuje się do planety. Nie wiem jeszcze czy planety będą miały buzię i oczy oraz nos, ale myślę, że nie, ale może... no nie ważne. Gdy ląduje się na planecie, tam będzie też platformówka, ale będzie już typowo przygodówkowo, lecz jednak trochę akcji będzie, ale nie obmyśliłem tego jeszcze dokładnie. Jest jeszcze inny pomysł, który polega na tym, że jak ląduje na planecie, to otwiera się okno handlu itp, bądź miniaturka postaci i można chodzić od góry jak w RPG. Jest to jeszcze do obmyślenia.
Co o tym myślicie ?

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Główny edytor: TGF
Pojedynki: nie

31680 Prestiż
Wysłany: 27-02-2012, 15:25   

Mimo, że nie wszystko zrozumiałem, brzmi interesująco ze względu na eksplorację światów. Rozumiem, że są elementy ekonomiczne, natomiast jesteś rozdarty pomiędzy platformówką a widokiem z góry? Preferuję jak najwięcej elementów przygodówki/strategii, więc mam nadzieję, że pójdziesz w tym kierunku. Strzelam, że nie zdradzisz celu gry (a może nie będzie miała zakończenia?).

Sporek 
Bohater
Producent Wody w Proszku

15764 Prestiż
Wysłany: 27-02-2012, 21:51   

Mam jeszcze kolejny pomysł, który nie jest trudny do zrealizowania, jednak nie umiem pewnej rzeczy ale o to zapytam się w temacie pomoc lub sam poszukam. Wiem że to pomysł na inną grę, ale wplątałem ją w tą, jednak to jest tylko pomysł więc nie traktujcie tego poważnie. Steampunk. Wielki okręt przyczepiony do balonu z działami, i ich wojny. To by było fajne. Jednak może nie trudne, ale wymagałoby dużo pracy więc chyba sobie odpuszczę :)

Andrzejek98 
Plutonowy

Główny edytor: KNP

1163 Prestiż
Wysłany: 28-02-2012, 00:12   

Mimo wszystko co mówiono o grafice, sądzę że za mało detali na twarzach i w tle ;/

Sporek 
Bohater
Producent Wody w Proszku

15764 Prestiż
Wysłany: 02-02-2013, 13:23   

Ćwiczę rysowanie postaci które mają większe detale, ale na razie mi to nie wychodzi, poza tym tła tam nie było O_O
EDIT:
Ten tydzień jest pod mianem tej gry i komiksu :) Jest to część realizacji moich noworocznych planów, skończyć, a nie zaczynać nowe. Dzisiaj wstałem i mówię, kurde chce to skończyć, i teraz tak się ciesze, że to robię :) Czyli gra POWSTAJE !

Odpowiedz do tematu