|
Bitwa NB#15: GMClan |
| Autor |
Wiadomość |
Pisarz
Młodszy chorąży Spinacz

Prestiż
|
Wysłany: 08-02-2008, 19:25
|
|
|
Ja powiem jedno, GuMowcy nie lubią klikowców i tyle. To tak jak z Linuksiarzami i Windowsiarzami, obie społeczności rzadko się lubią...
I to wynika z tego:
-GuMowcy nie lubią klikowców bo uważają się za lepszych od nich poniżając ich
-Klikowcy nie lubią GuMowców bo GuMowcy ich nie lubią
A z Linuksiarzami jest tak:
-Linuksiarze nie lubią Windowsiarzy bo korzystają z Windowsa, który według nich jest gorszy
-Windowsiarze nie lubią Linuksiarzy bo korzystają z Linuxa, który według nich jest gorszy
Ale wyczerpująca wypowiedź. Żałuję, że te dwie społeczności się ze sobą stykają, bo wynikają z tego kolejne afery. |
_________________ Czy wiesz że... jedzenie kanapki powoduje zmniejszenie jej objętości? |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Prestiż
|
Wysłany: 08-02-2008, 22:14
|
|
|
A ja teraz stane w obronie Gmowcow :]
| Cytat: | | -GuMowcy nie lubią klikowców bo uważają się za lepszych od nich poniżając ich | Ja jakos nie odczulem ze kazdy GMowiec ma nas za gorszych. Czlowiek jak czlowiek w kazdej grupie trafia sie rozne czleki wiec np wsrod klikowcow nie ma idealow.
| Cytat: | | Klikowcy nie lubią GuMowców bo GuMowcy ich nie lubią | O to z tego wyszlo ze GMowcy sa zli bo nas nie lubia od tak se a my jestesmy ci dobrzi i to my jestesmy ofiarami. Jak ja patrze na ta cala sprawe to raczej wsrod klikowcow widze bardziej tych agresowrow niz na odwrot. Nawet tymon przeprasza za inny no i za siebie (pomimo ze nic nie zrobil) a wam i tak malo i upieracie sie przy tym ze GMowcy to samo zlo. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Tymon
Starszy kapral

Prestiż
|
Wysłany: 08-02-2008, 22:42
|
|
|
Pisarz. Nie lubię Cię. I ok, jestem zły, niedobry i w ogóle więc uważam całą społeczność PSK za idiotów!
Proszę, masz czego chciałeś. Teraz wprowadź nas w swą paniczną pieśń jak to straszny GuMowiec wpadł i zaczął wszystkich mieszać z błotem. Teraz możesz się użalać nad sobą i swoim biednym losem klikowca!
A teraz tak serio, czy muszę cały czas słuchać czego to ja nie myślę jako GuMowiec o klikowcu? No chyba, że chcesz bym grał tego złego, to Cię proszę bardzo - powiedz.
Przepraszam, może trochę za ostro, mojego pupila musiałem dziś uśpić i jakoś nie mam humoru do słuchania głupot.
A tak w ogóle to myślałem, że Temporal jest młodszy. =D |
|
 |
Stankol
Bohater McO: the noob

Prestiż
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:39
|
|
|
No, a ja np. Tymona kocham, a on na mnie patrzeć nie może. O, i nie rozumiem tematu. Klikowcy i GuMowcy to bardzo rozległe grupy społeczne, i nie wszyscy są tacy sami, więc takie
| Pisarz napisał/a: | | GuMowcy nie lubią klikowców bo uważają się za lepszych od nich poniżając ich |
mnie trochę irytuje. |
| Ostatnio zmieniony przez Stankol 09-02-2008, 00:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:41
|
|
|
Wojny edytorowe były zawsze. I będą zawsze. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Tymon
Starszy kapral

Prestiż
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:54
|
|
|
Ale wszystko w granicach zdrowej rywalizacji.
Ja bardzo chętnie wziął bym udział w wojnie gmowcy vs klikowcy.
To tak BTW. =P
Stankol. |
|
 |
Stankol
Bohater McO: the noob

Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2008, 00:45
|
|
|
| Tymon napisał/a: | | a bardzo chętnie wziął bym udział w wojnie gmowcy vs klikowcy. |
Pisałbym się na to! |
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Pojedynki: tak
Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2008, 10:11
|
|
|
Pisarz przez takie ograniczone jednostki jak Ty czy Zdunek które ciągle używają tych samych stereotypowych haseł ten konflikt ciągle się ciągnie i jest to żenujące.
Tymon nie masz i nie miałeś za co przepraszać. We większości wina leżała po stronie klikowców którzy pragnęli 'wchłonąć' społeczność GMową zamiast z nią współpracować. Co nie zmienia faktu, że przez ograniczone jednostki jakie już wymieniłem również u was są obecne |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2008, 10:20
|
|
|
| Ale ja nie wiem Fano po co tak pucujesz. Faktem jest, że są gmowcy którzy otwarcie mówią, że kliki są po prostu gorsze, więc i ja otwarcie powiem, że najwidoczniej gry gmowe są gorsze bo chyba jedna czy dwie mnie wciągnęły, a gier klikowych które mnie wciągnęły było zdecydowanie więcej. I to wcale nie wynika z faktu, że omijam gry gmowe. |
|
|
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Pojedynki: tak
Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2008, 10:50
|
|
|
Tasmpol: to zależy. Jeśli np. grałeś w 10 razy więcej gier klikowych niż GMowych (do czego wcale nie trzeba omijać gier GMowych: na forach klikowych zazwyczaj pojawiają się gry klikowe), a wciągnęło cię 5 razy więcej, to też nie jest do końca to samo. Liczy się stosunek gier wciągających do gier, w które się grało. I wydaje mi się (aczkolwiek nie jest to naukowo potwierdzone), że w obu przypadkach będzie wynosił mniej więcej tyle samo.
Ja tam uważam, że zamiast kłócić się, które programy/produkcje są lepsze/gorsze, tworzyć właśnie te lepsze gry. Choć zdaję sobie sprawę z tego, że pokusa nierzadko bywa zbyt wielka. |
|
|
|
 |
Tymon
Starszy kapral

Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2008, 10:58
|
|
|
Cholera, Tasmpol! GMowcy! GMowcy! Jestem GMowcem i w cale tak nie uważam.
TGF i GM są teraz dla mnie zbyt ograniczone więc działam w C++ i C# - co oczywiście dla was nie zmienia niczego bo dalej jestem GMowcem, nie?
No i nie wiem, co decyduje o przynależności do danej społeczności? Program w którym się tworzy czy może od strony na której się człowiek produkuje?
Fanotherpg, no właśnie. Ale z tym moim przepraszaniem już nie o to chodzi. Faktem jest, że są GMowcy którzy uważają kliki za byle co i są klikowcy którzy uważają, że GM to byle co. I sobie ubliżają. No i jako ktoś kto przyczynił się do znacznego rozwoju sceny GM czuję się zobowiązany przepraszać za moich gdy prowadzone są takie dyskusje.
No i sto lat Fano. =D
Może się mylę, ale wydaje mi się, że problem tkwi znowu w niewiedzy. Może opłacało by się samemu zapoznać dokładniej ze środowiskiem GMa zamiast cały czas bazować na stereotypach.
No i krzywdzi mnie i pewnie nie tylko to co mówicie: uważacie, że uważamy was za podludzi. Trochę bezsensu, ne? |
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2008, 11:15
|
|
|
| Cytat: | | Faktem jest, że są gmowcy którzy otwarcie mówią.. |
<>
| Cytat: | | Faktem jest, wszyscy gmowcy otwarcie mówią.. |
Po prostu mówię, że takich spotkałem, ale nie mówię, że wszyscy są tacy. I nie mam zamiaru pokazywać palcem. I wiesz dobrze że w żadnej kwestii nie miałem na myśli ciebie, Tym. |
|
|
|
|
 |
Tymon
Starszy kapral

Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2008, 11:18
|
|
|
Czuję się pominięty.
Ale dalej wrzucasz tworzących albo tych którzy tworzyli w GM do worka podpisanego GMowcy. =D |
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2008, 12:04
|
|
|
To do GuMowców może lepiej? |
|
|
|
|
 |
michal.10
Starszy sierżant Club to Death Angel

Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2008, 13:01
|
|
|
| Jak napiszemy GMowcy \ {'Tymon'} to będziesz zadowolony? -.-' |
_________________ "Nić życia jest mieszanym włóknem, dobro i zło przewijają się razem."
"Nie kocha się za, kocha się pomimo, że..." |
|
|
|
 |
|
|