NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
POłąCzenie się
Autor Wiadomość
lolypop 
Starszy szeregowy


Posty: 9

41 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:15   POłąCzenie się

Włączam dwa razy mój program. W jednym za pomocą direct play robie hosta TCP/IP, a w drugim próbuje się do niego podłączyć i za każdym razem nie wychodzi. W czym tkwi problem??
 
     
Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27


Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie
Pomógł: 105 razy
Posty: 1773

51612 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:22   

Być może firewall blokuje twój port.
_________________
If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat
 
 
     
lolypop 
Starszy szeregowy


Posty: 9

41 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:28   

Na pewno nie. Nie używam go (prawie).
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1389


39920 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:29   

Może spróbuj port 80? ;)
_________________
:razzugly:
 
     
jarlfenrir 
Generał brygady


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2
Pomógł: 82 razy
Posty: 1732


37281 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:30   

Ale dlaczego nie wychodzi? Wyskakuje jakiś komunikat, czy gra po prostu sie włącza, ale nie wysyła i nic nie odbiera?
Może o czymś zapomniałeś, źle zrobiłeś połączenie w edytorze zdarzeń, może źle podajesz adres IP swojego kompa?
 
     
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy
Posty: 3445

33730 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:36   

Fenrir napisał/a:
może źle podajesz adres IP swojego kompa?

Co jak co, ale powinno być "localhost" czyli 127.0.0.1.
 
     
lolypop 
Starszy szeregowy


Posty: 9

41 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:36   

Nic nie wyskakuje. Jakby nie widział tego servera, a server na pewno jest.

[ Dodano: 01-03-2007, 17:39 ]
A... jednak już działa. Dzięki za pomoc. Zły IP podawalem. :oops:

[ Dodano: 01-03-2007, 17:42 ]
Jeszcze jedno pytanko. Co trzeba wpisać żeby połączyć się z kimś??
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1389


39920 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:42   

EEee.... jego IP? z portem który wykorzystuje program?
_________________
:razzugly:
 
     
lolypop 
Starszy szeregowy


Posty: 9

41 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:45   

A skąd mam wiedzieć jaki jest JEGO IP??
 
     
l0ud 
Kapral


Pomógł: 1 raz
Posty: 19

691 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:48   

lolypop napisał/a:
A skąd mam wiedzieć jaki jest JEGO IP??


zależy czy IP wewnętrzny czy zewnętrzny (wewnątrz Twojej sieci lokalnej, czy ktoś spoza)

Należy wpisać ipconfig w konsoli, albo (o ile zewnętrzne IP) wejść na www.whatismyip.com :P
 
     
jarlfenrir 
Generał brygady


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2
Pomógł: 82 razy
Posty: 1732


37281 Prestiż
Wysłany: 01-03-2007, 17:49   

lolypop napisał/a:
A skąd mam wiedzieć jaki jest JEGO IP??

Zapytaj :) Direct play (z tego co mi wiadomo) nie pozwala na wyszukiwanie serwerów gier. po prostu musisz znać IP Hosta.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group