|
[RPG] Osjan |
| Autor |
Wiadomość |
Faust
Starszy szeregowy

60 Prestiż
|
Wysłany: 30-12-2006, 03:41 [RPG] Osjan
|
|
|
Tytuł: Osjan
Gatunek: RPG
Autor: Faust
Grafika: Faust
Dźwięk: Faust
Muzyka: Faust
Opis:
Gra RPG rozgrywająca się we wczesnośredniowiecznej Anglii. Wcielamy się w postać Osjana który został wybrany na wiecu druidów przywódcą wioski, ku własnemu zresztą zdziwieniu. Będą mu towarzyszyć odtąd dziwne zjawiska i wkrótce okaże się iż ma on do wykonania zadania zawarte w proroctwach od których może zależeć przyszłość całej cywilizacji. W grze będzie kilka rodzajów broni i kilka typów zaklęć oraz pełny system rozwoju postaci. Cały engine jest już gotowy (z kilkoma bugami nad którymi jeszcze pracuje), musze tylko dokonczyć fabułę. Na razie daje wersje beta do ogólnego oglądu.
PREMIERA: najbliższe dni
Zrzuty ekranu:
http://i13.tinypic.com/47811tl.jpg
http://i17.tinypic.com/2mwywyv.jpg
Download:
http://ultrashare.net/hosting/fl/c01c29a20b/. |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
14370 Prestiż
|
Wysłany: 30-12-2006, 11:33
|
|
|
Krótko i na temat fabuła chwilowo nie prezentuje się ciekawie ale jest lepiej niż gorzej.. Postacie zbytnio na celtów nie wyglądaja ale silnik nawet nawet.. tylko gdyby była walka i możliwość sprzedawania i kupowania lub zmieniania broni a nie tylko podnoszenia i upuszczania to było by fajnie. A grafika nawet dobra, znalazłem 2 bugi postać wychodzi poza ekran i chodzi po drzewach poza murami I trochę dużo zajmuje jak na taką krótką wersję..
Jak będziesz mieć problem z wykonaniem czegoś pisz do mnie na PW/GG/Mail odpowiem na pewno O ile będę dostępny.. |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Faust
Starszy szeregowy

60 Prestiż
|
Wysłany: 30-12-2006, 11:57
|
|
|
Bronie można zmieniać musisz tylko dodać sobie kilka punktów siły tam jest napisane ile każda potrzebuje.
JEST NAPISANE! | Tasmpol. |
| Ostatnio zmieniony przez Tasmpol 30-12-2006, 12:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 30-12-2006, 15:58
|
|
|
| A sorry wczoraj władowałem sobie i nie działało, ale to pewnie moja wina dzisiaj ładnie działa.. A czy mógłbyś coś więcej pokazać/powiedzieć o tej grze?? |
|
|
|
 |
Vital
Starszy sierżant VTL

6199 Prestiż
|
Wysłany: 30-12-2006, 16:14
|
|
|
Jestem świerzo po przetestwaniu dema,jedziemy;) :
Pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne,grafika-mimo że przeteksturowana prezentuje się całkiem ok. Miałbym kilka wątków względem wykonania postaci,ale to tylko takie marudzenie typowego grafika;).Interface wygląda ładnie,mimo że itemy wyglądają bardzo archaicznie i brakuje w nich detali. Rozwój postaci jest bardzo ubogi,ale myślę że jak na clickowego rpg wystarczy. Podirytowały mnie nieco dwie żeczy-brak jakiejkolwiek interakcji z otoczeniem(chyba że np nie umniałem zagadać do tych kolesi;)) oraz to że postać niemiłosiernie się wlecze-tu proponowałbym dwie opcje-albo bieg po podwójnym kliknięciu myszą,albo przełącznik "chód/bieg". Szkoda że nie zastosowałeś systemu wykrywania ścieżek (trudna sprawa,ale nie do zrobienia)-na tej podstawie przypuszczam że AI i tego typu sprawy nie będą najwyższej jakości-zobaczymy. Faktycznie poza murami "wchodzimy na drzewa"-popraw to.Otoczenie pozbawione jest detali,takich jak np:hmm...jakieś porozżucane graty,skrzynki,beczki,itp.Ogólnie mógłbyś to wszystko nieco ożywić.Definitywnie brakuje mi też postaci niezależnych zajmujących się swoimi sprawami.Ogólnie tchnij więcej życia w swoją grę,spraw żeby gracz mógł się bardziej w nią wczuć. Napisz więcej o swojej produkcji,opisz zarys fabularny itp. Nie ukrywam że oczekuję na premierę z niecierpliwością,3mam kciuki,pozdro:) |
_________________ człowiek-zając rusza do boju! |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 30-12-2006, 16:34
|
|
|
A mi niwiedzieć czemu download nie działa. Cały czas wyświetla
Jakbyś mógł zuploadować jeszcze gdzieś indziej. |
|
|
|
 |
Faust
Starszy szeregowy

60 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 00:28
|
|
|
Witam, umieszczam nowe demo. Nie ma w nim dużo zmian - za to mimo wszystko sporo rzeczy, które chciałbym żeby zostały ocenione. Po pierwsze więc ta mniej oczywista klawiszologia: z,x-mikstury, esc-skip, prawy przycisk myszy-zaklęcie. I teraz rzeczy do oceny i przeglądu, a także pare planów i tłumaczeń:
1) oczywiście w świecie pojawią sie szczegóły i większa ilośc niezależnych postaci - ale to w swoim czasie
2) system walki; najważniejszy problem na chwilę obecną, czyli czy może/nie może być i ewentulanie w którą stronę powinien ewoluować ;] aha, jakby były problemy - wroga należy kliknąć, wtedy się podświetla, a Osjan walczy dalej samodzielnie
3) pojawia się zalązek fabuły - mam nadzieję, że satysfakcjonujący tych, którzy o nią pytali...
4) ogólnie sporo jest błędów i niedoróbek - ale to jest jeszcze mimo wszystko bardzo wczesna wersja gry
5) proszę o obiektywną ocenę, czy warto dalej pracować nad projektem, czy tez jest na tyle słaby, żeby go całkiem zarzucić
download:
http://www.filefactory.com/file/8696b0/
http://dl019.filefactory....1704392cb9bf5a/ (link na skróty, może nie działać)
--------------------------
Dodatkowo - dla zainteresowanych - dodaję dwa tematy muzyczne. Są one przez mnie skomponowane i nagrane, także wielkich fajerwerków nie będzie pewnie... Ponadto, one też są w wersji "alfa" i również będą jeszcze raz nagrywane - i to też miejcie na uwadze...
download:
http://www.filefactory.com/file/ce64ff/
http://dl029.filefactory....83fc82b95d6891/
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Raymon
Plutonowy dawniej arek ;-D

3098 Prestiż
|
|
|
|
 |
Faust
Starszy szeregowy

60 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 00:55
|
|
|
To dziwne i niepozytywne, szczególnie, że przepuszczam archiwum również Avastem i nie widzi problemów... dodaję w takim razie link rapidhareowy, bo temu serwerowi jednak ufam najbardziej: http://rapidshare.com/fil...n_v0.2.rar.html i mam nadzieję, że będzie w porządku.
Jakby jeszcze pojwiały sie problemy - komunikujcie .
Pozdrawiam - i sorki, za problemy. |
|
|
|
 |
ricardinho
Sierżant

Główny edytor: 
674 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 05:33
|
|
|
Świeżo upieczony po demku:)
Gra wywarła na mnie dość duże wrażenie, wkońcu to może być drugi Polski RPG, wdodatku "według mnie" lepszy od Tajemnicy. Grafa ładna, ale nie wszystko trzyma poziom, np. bohater i opryszkowie to wyglądają nie tego. Tak jak Vital wspomniał brakuje jej życia, wszystko jest statyczne...Ale to jest do poprawienia, gorzej pewnie z silnikiem, ale on też jest niezły. Co do odnawiania zycia i many, czy ona chodzi? Bo życie to 2 a mana 1 i a klikam i 1 i 2 i nic się nie odnawia, pewnie inna klawiszologia ale już próbować mi się nie chce. Według mnie jak najbardziej powninieneś dokończyć ten projekt, bo gra jest udana i gra się przyjemnie.
Pozdro
P.S Daj możliwość biegu bo bohater się wlecze |
_________________ http://ligasoldat.xn.pl/
 |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 19:29
|
|
|
| Jest napisane, że mikstury to z i x.. A co do drugiego polskiego RPG'a w prawdze CTE jest już ukończony, ale nie mogę go wydać na chwilę obecną więc.. Wiesz.. Przy okazji beta Tajemnicy 2 to jej pełna wersja tylko, że z Bugami więc 2 polskiego RPG'i już mamy.. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 20:30
|
|
|
Geirka wydaje się trochę przycinać (cały świat to jedna ogromna plansza mierząca milion pikseli na milion?), postacie są zbyt brzydkie (nie pasują do reszty - całkiem ładnej - grafy, tła trochę zbyt monotonne (ale to chyba można zmienić w ciągu kilku chwil, a to jest tylko wersja alfa, więc się aż tak nie czepiam).
Ale czekam dalej, jestem ciekaw, co też powstanie z tego osjana. |
|
|
|
 |
raperr
Starszy kapral

532 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 20:35
|
|
|
Mojim zdaniem z tej gierki nawet może wyjsc cos fajnego:D bug z drzewami:d grafa tez nienajgorsza tylko bohater niepasuje za bardzo, wyglada smiesznie trzyma ten miecz jak pistolet:D |
_________________ Grafik PG
 |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 20:38
|
|
|
| raperr napisał/a: | Mojim zdaniem z tej gierki nawet może wyjsc cos fajnego:D bug z drzewami:d grafa tez nienajgorsza tylko bohater niepasuje za bardzo, wyglada smiesznie trzyma ten miecz jak pistolet:D |
Bo to kałach, tylko bohater nie zna się na takiej broni i wali bagnetem (sądzi, że to taki miecz z przyszłości) |
|
|
|
 |
raperr
Starszy kapral

532 Prestiż
|
Wysłany: 03-01-2007, 20:43
|
|
|
| Hehehehh:P Future sword:D ( czy jakos tak) mogles chociaz do demka dac jakiegos stworka ktorego mozna ubic!:D |
_________________ Grafik PG
 |
|
|
|
 |
|
|