NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Mam] Własny edit box w 10 zdarzeniach
Autor Wiadomość
GHPL 
Starszy chorąży


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: nie
Skype:
Pomógł: 18 razy
Posty: 386

6050 Prestiż
Wysłany: 08-09-2016, 17:37   [Mam] Własny edit box w 10 zdarzeniach

Uwaga: nie obsługuje polskich znaków

Exe: https://www.dropbox.com/s...20boxa.exe?dl=1
Mfa: https://www.dropbox.com/s...%20box.mfa?dl=1
 
     
jarlfenrir 
Generał brygady


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2
Pomógł: 82 razy
Posty: 1732

37281 Prestiż
Wysłany: 08-09-2016, 17:42   

Ciekawe jest to, że jak wpisuję liczby z klawiatury numerycznej, to do editboxa wpisuje się "on numeric 7" :P
 
     
GHPL 
Starszy chorąży


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: nie
Skype:
Pomógł: 18 razy
Posty: 386

6050 Prestiż
Wysłany: 08-09-2016, 18:00   

jarlfenrir, oj. Kiedyś naprawię
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1389


39920 Prestiż
Wysłany: 08-09-2016, 18:38   

Mój "własny" editbox w trzech zdarzeniach:
MFA: https://www.dropbox.com/s...itbox1.mfa?dl=0
EXE: https://www.dropbox.com/s...itbox1.exe?dl=0

Ma jakiś ból na literę "ą", czyści oryginalnego editboxa, poza tym działa.
_________________
:razzugly:
 
     
GHPL 
Starszy chorąży


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: nie
Skype:
Pomógł: 18 razy
Posty: 386

6050 Prestiż
Wysłany: 08-09-2016, 20:19   

msg, dobry, nawet dam ci punkt za niego
 
     
Kyogi 
Starszy sierżant


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: być może
Skype:
Pomógł: 5 razy
Posty: 186

2928 Prestiż
Wysłany: 28-09-2016, 22:44   

Wszystko byłoby cacy, gdyby nie to że backspace cofa mi 4znaki zamiast jednego ;-;
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1389


39920 Prestiż
Wysłany: 29-09-2016, 06:44   

HonDo napisał/a:

Wszystko byłoby cacy, gdyby nie to że backspace cofa mi 4znaki zamiast jednego ;-;

Nie usuwa dokładnie czterech znaków, tylko tyle, na ile długo trzymasz backspace, bo akcja jest tylko ograniczona czasowo, ale ogólnie warunek GHPLa jest skopany i nieintuicyjny. Jak króciutko przytrzymasz przycisk, to skasuje się 1 znak ;) .
_________________
:razzugly:
 
     
GHPL 
Starszy chorąży


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: nie
Skype:
Pomógł: 18 razy
Posty: 386

6050 Prestiż
Wysłany: 29-09-2016, 07:07   

msg napisał/a:
ale ogólnie warunek GHPLa jest skopany i nieintuicyjny.
sory ale nie miałem pojęcia jak to zrobić tak jak w normalnych edit boxach, że jak przytrzymasz to najpierw usuwa 1 znak a chwilę potem resztę
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group