NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Filmik] Molecular Spam
Autor Wiadomość
copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 03-03-2007, 16:07   [Filmik] Molecular Spam

Tytuł: Molecular Spam

Gatunek: Filmik

Autor: Copperdragon
Grafika: Efekty cząsteczkowe GM
Dźwięk: Brak (może się doda)
Muzyka: vgmusic.com

Opis:

Molecular Spam ma być filmikiem o tematyce dość znanej, mianowicie eksterminacja spamerów na CP, NB i CB (typowe :madugly: ). Będzie się składał z wielu różnych animacji, których będzie łączyło jedno: będą się składać tylko z efektów cząsteczkowych i napisów, przeplatanych niekiedy jakimiś banerami danej strony czy tego typu koniecznymi sprite'ami. Przewidywana jest również możliwość wyboru, jak ma się dalej potoczyć fabuła.

A jak właściwie wygląda ta fabuła? Pewnego razu pewna osoba, znana jako Atomowy Wujek (ciekawe, o kogo chodzi :P ) postanawia zrobić moderatora doskonałego, który potrafi usuwać spam i banować spamerów na poziomie molekularnym. Niestety, na Click Portalu pojawił się spam rozprzestrzeniający się na poziomie równie moleularnym. Atomowy Wujek postanawia więc wysłać swojego moderatora (który nazywa się MicroMod ;) ) do CP, żeby sprawdzić, jak się sprawuje.

Trailer zawiera scenę lotu z Click Basic do NukeBoards. Ponoć po pewnym czasie się nudzi, choć ja potrafię bez większych oporów oglądać to n-ty raz. ;)

I na koniec wzór strukturalny cząsteczki spamu (z pierwiastkiem radioaktywnym):
S=P≡Am
:madugly:

Zrzuty ekranu:
http://img256.imageshack....olecularuf7.png (lepiej wygląda podczas trwania filmu)

Download:
Pobierz trailer

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Główny edytor: TGF
Pojedynki: nie

31680 Prestiż
Wysłany: 03-03-2007, 17:13   

Nie mogę uruchomić nic GM bo wiesza mi to komputer, odniosę się tylko do fabuły.

O tak! Spamerzy niszczą forum, walczmy ze spamerami! Znowu... nie znudzi się wam to? Kto tym razem jest tym głównym złym? Bo już wiem, kto jest głównym dobrym.

copperdragon 
Bohater

55382 Prestiż
Wysłany: 03-03-2007, 18:16   

BROO: Ale zauważ; znowu ratujemy świat przed wielkim Złem, znowu Siły Ciemności ogarnęły świat, by go zniszczyć, bo po co niszczyć. Chociaż jest to ograne do bólu, często jest wykorzystywane przez różnych powieściopisarzy, a jakoś ludzie strasznie się przy tym nie nudzą.

Poza tym: życie to nie cel, tylko dochodzenie do niego. To jest główny powód, dlaczego ludziom jeszcze nie znudziło się to ratowanie świata przed Zuem w rozmaitych formach.

Kto jest głównym złym? No cóż, właściwie to spam jest tym głównym złym, działa mniej więcej jak wirus. ;) Przynajmniej tak z początku się wydaje. Tak czy siak, fabuła mojego filmiku będzie nieco bardziej złożona od typowej fabuły gier a la BoEF czy NRCP.

I wreszcie: filmik ma głównie na celu pokazanie, jakie ciekawe efekty można uzyskać za pomocą efektów cząsteczkowych. Oraz dlaczego żałuję, że w GMie nie można robić wygaszaczy ekranu. :madugly:

Slawo 
Legenda

Główny edytor: MMF2

25566 Prestiż
Wysłany: 03-03-2007, 18:44   

BROO napisał/a:
Nie mogę uruchomić nic GM bo wiesza mi to komputer.

Czyli nie jestem sam :D

Ciekawe, że ludzie mimo to robią w GM ?

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Główny edytor: TGF

31680 Prestiż
Wysłany: 03-03-2007, 18:50   

Raczej Slawo zadałbym pytanie: ciekawe jak to jest, że ze znanej mi części twórców GM tylko Jaklub potrafił tak zrobić grę, że kompa nie zawiesiła (Świstłors).

Cytat:
I wreszcie: filmik ma głównie na celu pokazanie, jakie ciekawe efekty można uzyskać za pomocą efektów cząsteczkowych. Oraz dlaczego żałuję, że w GMie nie można robić wygaszaczy ekranu.

OKej, jeśli filmik jest pokazem możliwości, to schodzę zeń. Fabuła nie jest ciekawa, wręcz irytujące jest to, jak podobna do pewnego schematu. Dla mnie większym złem jest to, że osoby podające się za twórców praktycznie zgubiły ducha twórcy. I raczej skierowałbym walkę na czynniki "rozleniwiające".

Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 03-03-2007, 18:53   

Bro, miałem podobnie na starym kompie z zainstalowanym którymś z service packów. Nie zawieszały mi się tylko gry ze starszych GMów i prawdopodobnie Jaklub w takim zrobił Świstłors.

copperdragon 
Bohater

55382 Prestiż
Wysłany: 03-03-2007, 21:53   

Slawo napisał/a:
Ciekawe, że ludzie mimo to robią w GM ?

Dlatego, że korzystanie z zaawansowanych funkcji GMa jest moim zdaniem łatwiejsze od korzystania z funkcji TGFa (czy MMFa to nie wiem, bo nie sprawdzałem). Oraz dlatego, że wy, którzy z GMem macie problemy, należycie raczej do mniejszości... tylko po tym temacie jakoś tego nie widać. :P

BTW: Wiecie, co jest w tym wszystkim najdziwniejsze? Że póki co w tym temacie wypowiadały się osoby, które nawet nie zobaczyły (bo nie mogły) trailera filmiku. ;) No chyba, że Tasmpol zobaczył, ale jakoś o tym nie wspomina.

Cytat:
Dla mnie większym złem jest to, że osoby podające się za twórców praktycznie zgubiły ducha twórcy.

Zależy jeszcze, jakiego twórcy. Nie oczekuj od kompozytora, że będzie pisał powieści, nie oczekuj od pisarza, że będzie komponował muzykę. OK, może nie ma tutaj zbytniej twórczości, jeśli chodzi o scenariusz, ale (przynajmniej moim zdaniem) występuje tutaj kreatywne (czyli twórcze) zastosowanie efektów cząsteczkowych.

Te elementy fabuły, o których wiecie, być może nie są ciekawe (aczkolwiek sam MicroMod odstaje trochę od utartego schematu, bowiem nie jest to już jakiś nowy User, który pojawił się podczas tragicznej sytuacji... nie wspomnę o tym, że nowi pojawiają się w krytycznym momencie zupełnie niewiadomo dlaczego i zaupełnie niewiadomo po co, a tutaj sprawa będzie nieco bardziej złożona... ale cicho sza). Z drugiej strony nie można na podstawie tego wyciągać wniosków dotyczących całej fabuły, zwłaszcza, że niektórzy twórcy specjalnie omijają te najciekawsze elementy fabuły.

A niech to... jak chcecie sobie narzekać, to przynajmniej miejcie na co. Co oznacza, że osoby, które nie mogą włączyć GMa, mogą wyskrobać do mnie PW z prośbą o ujawnienie fabuły (niestety, limitowana seria dokumentów o SBkach i UBkach się wyczerpała, więc agentów nie ujawnię gratis ;) ).

BTW: link skierowany dla BROO: link.
Czyżby tak kłopotliwy byl tylko GM 6.1 registred? :shock:

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev

51612 Prestiż
Wysłany: 03-03-2007, 22:57   

Filmik monotonny, efekty robią niezłe wrażenia, ale co za dużo to nie zdrowo. Ogólnie to raczej mi się nie podoba, zbyt nudne to ;|

copperdragon 
Bohater

55382 Prestiż
Wysłany: 03-03-2007, 23:42   

Fadex: w normalnych warunkach nie byłbym zadowolony z takiej odpowiedzi, ale doceniam to, że jesteś pierwszą z tych kilku osób, która nareszcie wypowiedziała się na temat samego trailera. ;) Biorąc pod uwagę różne czynniki klimatyczne i aklimatyczne inne animacje filmiku powinny być już nieco bardziej urozmaicone, jako, że teraz nie ma ograniczeń batalijnych. Poza tym raczej nie jesteś odosobniony w swojej opinii, więc nie było to dla mnie zbyt wielkim zaskoczeniem.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 04-03-2007, 10:55   

Filmik się nudzi po pewnym czasie. Krótkim. Jest po prostu zbyt mało dynamiczny, a kolory są zbyt monotonne. IMO.

Odpowiedz do tematu