NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Movie Maker 2 - porady
Autor Wiadomość
Mateusz 
Starszy chorąży
GT member


Posty: 437

Prestiż
Wysłany: 27-11-2006, 00:50   Movie Maker 2 - porady

Ok, pobrałem MM 2 i widze że tam się da ładnie pracować :)
ale zawsze jest jakieś ale...
Otóż, po dodaniu więcej niż 6 klatek, po dodaniu muzyki, napisów, przejść, nie raz
niechce mi dodać filmów w ogóle pod edycję... wywala od razu....!
MM 2 mi się wyłącza i mam windowsowy komunikat o złej pracy programu, bla bla bla...
teraz się was pytam ludzie, o co biega, bo mój kolega ( www.melman.go.pl :P ) też
używa MM2 i u niego wszystko elegancko działa, a mi wywala gorzej niż w TGF 1.04

Czy potrzebuję jakichś kodeków nowych, jakiś patch'ów, coś z tych rzeczy?
Wiecie coś na ten temat? Jak możecie pomóc, bardzo bym prosił :)

pozdrawiam! :shock:
_________________
http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 
     
Winky 
Mięso armatnie


Posty: 0

Prestiż
Wysłany: 25-04-2007, 16:35   

Też mam problem z Movie Makerem... Do tej pory wszystko grało, ale ostatnio coś się skaszaniło. Mianowicie zaczęłam pracę nad kolejnym teledyskiem i okazało się, że z muzyką jest coś nie tak. Gdy oglądam klip od początku, to jest dobrze, synchro i tak dalej się zgadzają. Ale jak przewinę lub przeskoczę do innego ujęcia, to okazuje się, że muzyka spóźnia się o jakieś 20 sekund. Wychodzi na to, że przy każdej zmianie muszę oglądać całość od początku, a to irytujące. T_T Próbowałam zmieniać ustawienia w filtrach (bo w FAQ był opisany podobny, ale nie ten sam problem), ale nic to nie dało. Nie chcę przerzucać się na inny program, bo już się przyzwyczaiłam do tego, a dodatkowo mam niemiłe przeżycia z jednym durnym programem. Co powinnam zrobić? Zainstalować ponownie?
 
     
Mateusz 
Starszy chorąży
GT member


Posty: 437

Prestiż
Wysłany: 25-04-2007, 16:39   

Nie mam pojęcia, ale jedno jest pewne - po skompilowaniu projektu do
Avi lub jakiegoś innego formatu dzwięk powinien być dopasowany. Mimo
wszystko wiem, że to utrudnia zgranie video z audio, ale taki już jest MM.

Aha i doradzam ci abyś zainstalowała najnowsze kodeki jakie znajdziesz, znacznie pomagają ;) pozdro.
_________________
http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 
     
konto usunięte
Dezerter

Posty: 124

Prestiż
Wysłany: 25-04-2007, 17:39   

Używam Movie Maker 2 i znam te bugi...
I na to jest jedne lekarsto! Za to niezawodne :)
Zrobić reinstalkę kodeków audio/video. Po prostu zainstalować te same na te same i po kłopocie.
Ostatnio zmieniony przez Minty 17-05-2007, 15:23, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki


Pojedynki: być może
Steam:
Posty: 3446

Prestiż
Wysłany: 25-04-2007, 17:55   

Jeśli to może być wina kodeków, to dodatkowo polecałbym sprawdzić, czy niektóre z nich nie interferują z innymi. To częsta przyczyna rozsynchronizowania, braku obrazu lub dźwięku i takich tam.
 
     
Stankol 
Bohater
McO: the noob


Posty: 322

Prestiż
Wysłany: 25-04-2007, 19:49   

A nie lepiej używać czegoś lepszego od MM2, z ąłtwijeszym interfejsem, i mniejszą ilością bugów?
_________________
 
     
Winky 
Mięso armatnie


Posty: 0

Prestiż
Wysłany: 25-04-2007, 22:45   

Może i łatwiej, ale ja tam przywykłam. ;)
Rety, zaskoczyliście mnie! :D Na trzech innych forach nie uzyskałam żadnej satysfakcjonującej odpowiedzi. Dziękuję, pokombinuję w tym kierunku. ;)

[ Dodano: 28-04-2007, 11:00 ]
Hm... przeinstalowałam wszystkie kodeki, jakie tylko znalazłam i nadal nic. Żadne nie powinny się ze sobą gryźć, bo do tej pory wszystko działało. Próbowałam też przeinstalować samego MM - też nic. Zaraz oszaleję. ><
Z drugiej strony chyba coś musi być z nimi nie tak, bo gdy niedawno zainstalowałam Pinnacle Studio, to też coś nie działało - obraz się nie wyświetlał. Chyba że po prostu ten typ tak ma . ;)

[ Dodano: 28-04-2007, 15:54 ]
Uff... już wszystko gra. No, prawie wszystko. Okazało się, że zapomniałam o jednym pakiecie kodeków (jak to z moją bystrością bywa, najbardziej rzucającym się w oczy). Teraz wszystko jest w porządku, wyłączając jedną piosenkę, która i tak działa, jak jej się rzewnie podoba.
Dziękuję serdecznie za pomoc. :)
 
     
Jedrek 
Sierżant
wyższej techniki zawodowej cptin


Posty: 101

Prestiż
Wysłany: 12-05-2007, 15:32   

Stankol: Podaj przykład co może być dobre (oprócz MM2).
_________________
[img:9b04e4370d]http://i26.photobucket.com/albums/c114/juggalojoe69/6065.jpg[/img:9b04e4370d]
[img:9b04e4370d]http://img118.imageshack.us/img118/3166/flash8ka2.jpg[/img:9b04e4370d]
Titas Games:
Hackyou 1.0 - 100%
NukeProject - 51%
Xtra - Utracone
 
 
     
Stankol 
Bohater
McO: the noob


Posty: 322

Prestiż
Wysłany: 12-05-2007, 17:12   

Ulead Video Studio 9 oraz Adobe Premiere Pro 2
_________________
 
     
Zdunek 
Starszy sierżant
-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-


Pojedynki: być może
Posty: 167

Prestiż
Wysłany: 13-05-2007, 15:25   

Jako ze sie cos znam powiem tak:
Programy najlepsze, a i latwe w obsludze to:
-Pinacle studio
-Ulead Video Studio
-Adobe Premiere

Osobiscie korzystam z Ulead-a, lecz mam i AP, i wiekszosc ludzi twierdz ze to wlasnie ten program jest najlepszy w tej branzy. Ja korzystam z U bo sie do niego przywiazalem, i jest prosty w obsludze ;P
 
 
     
Jedrek 
Sierżant
wyższej techniki zawodowej cptin


Posty: 101

Prestiż
Wysłany: 14-05-2007, 18:01   

czytałem o Ulead i chyba będzie najlepszy do tego. Wypróbuje go.

p.s dlaczego winky ma "niby" 0 postów i range mięsko armatnie skoro pisał post??
_________________
[img:9b04e4370d]http://i26.photobucket.com/albums/c114/juggalojoe69/6065.jpg[/img:9b04e4370d]
[img:9b04e4370d]http://img118.imageshack.us/img118/3166/flash8ka2.jpg[/img:9b04e4370d]
Titas Games:
Hackyou 1.0 - 100%
NukeProject - 51%
Xtra - Utracone
 
 
     
Ploo 
Chorąży


Posty: 288

Prestiż
Wysłany: 14-05-2007, 18:29   

Bo posty w WCN nie wliczaja sie w licznik postow?

Plooscva
Ostatnio zmieniony przez Ploo 14-05-2007, 19:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Jedrek 
Sierżant
wyższej techniki zawodowej cptin


Posty: 101

Prestiż
Wysłany: 14-05-2007, 18:37   

Ahh, xp no to rozumiem...
_________________
[img:9b04e4370d]http://i26.photobucket.com/albums/c114/juggalojoe69/6065.jpg[/img:9b04e4370d]
[img:9b04e4370d]http://img118.imageshack.us/img118/3166/flash8ka2.jpg[/img:9b04e4370d]
Titas Games:
Hackyou 1.0 - 100%
NukeProject - 51%
Xtra - Utracone
 
 
     
basshunter92 
Mięso armatnie


Posty: 0

Prestiż
Wysłany: 23-05-2007, 14:04   AHH ja mam problem

AHHH ja mam problem z movie maker 2 chce go włączyć i pokazuje mi się takie coś

NIEOKREŚLONY BŁĄD!


Błagam pomóżcie mi będe wdzięczny. :sad:
_________________
Na co sie gapisz:D
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group