NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ślimaczek nr 13
Autor Wiadomość
Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Pojedynki: tak
Steam:

Prestiż
Wysłany: 13-08-2008, 15:22   Ślimaczek nr 13

Po ponad pół roku Ślimak powraca z wakacji z bagażem wieści. Mianowicie:

=> pełny opis wydarzeń z 8-10 sierpnia przez wszystkich uczestników
=> fotorelacja ze zjazdu
=> zdjęcia wszystkich upominek
=> specjalne materiały
=> fragmenty prezentacji
=> TGF2 W POLSCE

Zapraszam do ściągania i komentowania!

http://fabrykagier.com/slimaczek/slimaczek_13.zip

Temporal 
Podporucznik
CP user

Prestiż
Wysłany: 13-08-2008, 20:39   

Ja nie sciagnalem ale pokomentuje. Na poczatku oklaski za to ze za sprawa cudu ujrzelismy nowy numer slimaczka. Co do zawartosci to fajnie sie to czyta moze brakuje troche recenzji gier ale szczerze powiedziawszy malo kogo interesuja te gnioty rzadko zdaza sie dobra produkcja zwlaszcza polska. No wiec dla odmiany ten numer czyms przyciaga bo ciekawskich jest duzo i kazdy chce dowiedziec sie jak bylo na ty meetingu. Opisy sa ciekawe zachecaja do przeczytania calego numeru.

By nie bylo za rozowo to troche slow krytyki choc nie wiem czy ktos to zrozumie (ach co tam porwe znow sie z młotyką na słońcem jak mowi mądre przysłowie):
madre pierniczenie o tym ze scena idzie w zla strone i nie sa potrzebne te wszystkie serwisy jednak troche brak w tym konsekwencji bo zaraz mozna doczytac ze osoba krytykujaca chce sama podarowac nam w prezencie kolejny taki nikomu nie potrzebny serwis. O czywiscie ja jestem ten zly i zazdroszcze bo pewnie tez bym chcial takie cos poprowadzic. Na to ze zawsze znajdzie sie jais zapalony dzieciak z ambicjami na super serwis to juz sie przyzwyczailem ale to ze sa ludzi ktorzy zaprzeczaja na kazdym kroku samemu sobie to bedzie mnie pewnie jeszcze dlugo bawic.

Uwaga: zanim drogi czytelniku zaczniesz sie bulwersowac przeklinam moja osobe i plakac do poduszki przeczytaj ta moja malo poprawnie gramatycznie wypowiedz i sproboj zrozumiec jej sens. Gdy po 4 razach nadal nie bedziesz kumal o co kaman to z czystym sumieniem mozesz zaczac super kontratak.

Dziekuje za przeczytaniu tego ciekawego postu.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Steam:

Prestiż
Wysłany: 13-08-2008, 20:59   

Temporal jak zwykle na równi z młodzieżą (cześć Taeguki i Jaworzowi) zamiast doczytać do końca i zrozumieć sens piszesz od rzeczy.

PSK potrzebuje portalu, potrzebuje serwisu promującego bo wybacz, ale to co obecnie mamy to jeden bajzel i do ogarnięcia tego FG jest potrzebna, poza tym takie są wskazania od górne z Polski i za granicy.

Temporal 
Podporucznik
CP user

Prestiż
Wysłany: 13-08-2008, 21:16   

No jest bajzel i nowy tego nie zmieni bo co to za rewolucja bedzie? To tak jak z polityka wszyscy obiecuja a za kazdym razem widzimy jak to wyglada. Jak FG zacznie pisac o niczym jak reszta serwisow to wyjdzie na to samo a same dobre checi nie wystarcza bo jako tako scena klikowa u nas nie istnieje. Nie ma zapotrzebowania na takie cos pomimo ze ludzie wiedza czym sa clicki i wcale nie trzeba ich reklamowac to zainteresowanie nimi jest male i trzeba dostosowac sie do odbiorcow. Te fora z psk i te portale tez sa jako takie nie potrzebne tym ludziom ktorzy chca tworzyc (ich i tak nie ma bo zabawa w klikanie szybko umiera i ci powazniejsi szukaja w czyms innym nadzieji a cala reszta z przypadku zostaje tworzac scene gdzie mozna sobie pozartowac porobic show zapoznac przyjaciol itp czyli ogolnie rzecz biorac rozrywkowy portal) jednak z uwagi ze trafia do osob mijajacy sie z grupa docelowa wciaz tetnia zyciem. Wiec spozniles sie nie trafiasz ani do jednych ani do drugich bo nawet ta cala reszta osob ktore lubia takie przedsiewziecia maja dosc takiej liczby. Maja juz swoje 2 fora maja tez swoje portale z newsami wiec kolejny nie potrzebny.
Chcesz zaistniec to musisz pozbyc sie konkurencji rozwalic reszte i pozwolic rozbitkom osiedlic sie na twoim terenie.

Wsumie live o tym gadalismy i dawales do zrozumienia ze rozumiesz o co chodzi no ale jakos w sieci masz druga twarz to moze tutaj wyjdzie ze nigdy sie ze mna nie zgadzales w tej sprawie.

Na wstepie powiem ze nie chce zadnych klotni i z akcja moja racjas jest najmojsza ale nie zaszkodzi wysluchac moich argumentow i zaczac uczyc sie na bledach. Emocje nie sa dobrym doradca wiec polecam podejsc do tego z rozumem bez zbednej bulwersacji.

PS. Unforeseen Consequences (a tutaj pewne nawiazanko :P )

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Steam:

Prestiż
Wysłany: 14-08-2008, 12:20   

No właśnie wszyscy obiecują a robią kolejne gnioty - Shutdown i Pisarz z PSK Hot News, Cry z Game Factory, Domi z innymi z PSK.BBS, które swoją drogą jest obecnie nie aktywne, obiecują, że to będzie coś, reklamują a potem nie dotrzymują słowa. Poziom bardzo niski, nawet tragiczny, jedynie niektórzy redaktorzy jak Draq, drc czy Dingo trzymają poziom, reszta podstawówka.

Jedynym serwisem, który trzyma wyższy poziom to Blog PSK, ale to zapewne dlatego, że piszą go we większości dojrzałe osoby, które nie mają problemów z swoją osobowością i płcią, które znają PSK od podszewki i wiedzą jak to wygląda.

No właśnie, FG pisać o niczym, pisanie samych newsów było tak jakby pisaniem o niczym, dlaczego? Bo scena zagraniczna, na której też są takie Jaworze i PoWy (między którymi jest przepaść intelektualna nie do przebycia, więc Jaworz nawet nie próbuj) dużej liczby osób nie obchodzi, bo w końcu najważniejsi są kumple (prawda o wielka moderatorko? W końcu jak zwykle Ty masz rację, a ja się mylę). Scena nie istnieje od upadku wielkiej 3 (STG, FTG, FG) czyli dobre kilka lat, a takie niedobitki jak Nukesoft (który jest stroną na poziomie, ale jest stroną DOMOWĄ, a nie PORTALEM/SERWISEM - to tak do późniejszej krytyki, że nie wspomniałem). Zapotrzebowanie jest od CT i KŚ. Nowi ludzie, którzy przyjdą od TGFa 2 z Niezbędnika i Eksperta spowodują, że już i tak nie wyrabiające fora CP i NB bez zabezpieczeń (może geniusze, wreszcie zgodzilibyście się na pomoc Tech Adminki Bedzia, bo bez niego nie ogarniecie tego, a nie ciągłe obawy, że zostawi sobie furtkę, jakby mu to było do czegoś potrzebne). Zainteresowanie teraz będzie większe (KŚ, nowi ludzie), a strony reklamującej PSK nie mamy, chociaż przez te wasze pseudo konflikty to powoli mnie się wydaje, że nie ma czego reklamować oprócz Koła Wzajemnej Adoracji z częścią Moderacji, Adminki i 'Legend' na czele, które wypowiadają się w tym temacie.

Nie przecze, zgadzam się z Tobą Temporal i z PoWem, że mamy za dużo serwisów (było to poruszone w moim felietonie - a skoro taka praca jest na zbyt wysokim poziomie intelektualnym dla Ciebie Taeguki to sobie odpuść bycie redaktorem i modem, to nie dla Ciebie) informacyjnych itp. 2 fora, są spoko 3 (gdyby FG powstało) już nie koniecznie i dlatego to jest rozważane, ale nie wiadomo czy ruszy, chociaż jest już całe stuningowane i postawione (czeka tylko na layout).

Najlepsze show robią młodzi userzy, którzy dostali władzę albo, którzy mają za wysokie mniemanie o sobie, a nie znają ani brutalnego życia z reala, ani też nie wiedzą co powinni robić (dobry przykład, pomimo polecenia administracji, zdjęcia rozszerzeń - trzymanie ich przez kilka miesięcy - gratuluje po raz kolejny wybrance Dinga). Nie trafiam do obecnych klikowców i dlatego też nowa FG ma być skierowana do tych nowych (z TGFa 2) aby nie zostali takimi klikowcami jak Ci tutaj obecni w większości (na 1600 osób zarejestrowanych z 20-30 tworzy? A z 90+ w sumie siedzi na forach i nazywa się klikowcami, a poziom prac/wiedza jest... bez komentarza.

Te portale co są, jeśli FG powstanie w takiej formie w jakiej ma powstać, nie będą żadną konkurencją, największym problemem może być GF (Fabryka Gry hmm bardzo oryginalna nazwa), która layoutowo jest wielkim niestabilnym klocem, a jej poziom jest bardzo niski, ale jest to jedyny portal, za który trzymam kciuki - ma ambicje. Nigdy nie mam drugiej twarzy, ale w realu ludzie rozmawiają ze mną kulturalnie i nie muszę odpowiadać na chamskie i nieprawdziwe ataki, jaki to ja nie jestem (przynajmniej w rozmowie z klikowcami) i można sobie ze mną pożartować czy pogadać o czymkolwiek (dowód 1ZPSK), jednak jak widać na scenie ludzie nie boją się konsekwencji za swoje słowa i atakują mnie ile wlezie, na co sobie nie pozwalam ani w sieci ani realu.

Wypowiedź pisana na spokojnie, a nieprzewidziane konsekwencje to Admini będą mieć jak się zrobi wysyp nowych userów bez portalu na który mogliby odbić.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam:

Prestiż
Wysłany: 14-08-2008, 17:00   

Taka apokaliptyczna paplanina :P

Mi się numer niezbyt podoba, bo wolę recenzje "gniotowatych" gier, niż takie sprawozdania.

jarlfenrir 
Generał brygady

Prestiż
Wysłany: 14-08-2008, 22:33   

RomanX napisał/a:
Taka apokaliptyczna paplanina :P

Mi się numer niezbyt podoba, bo wolę recenzje gniotowatych gier, niż takie sprawozdania.

Dokładnie. Jak zwykle przeczytam w ślimaczku kilka artykułów, tak tym razem w żadnym artykule nie przeczytałem więcej niż akapit.

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Steam:

Prestiż
Wysłany: 15-08-2008, 13:09   

Twoja strata Fenrir :) A następny numer powinien być bardziej 'Ślimakowy'.

Cremmy 
Sierżant

Prestiż
Wysłany: 15-08-2008, 13:29   

Fanotherpg napisał/a:
Twoja strata Fenrir :) A następny numer powinien być bardziej 'Ślimakowy'.

A kiedy mozna sie go spodziewac? :> Bo nie przypominam sobie zebym gdzies widzial date ^^ ;

Btw, jak sie chce czytac recenzje gier to musza byc jakies robione ;p

Winner 
Sierżant
Atomowy Plutonowy

Prestiż
Wysłany: 16-08-2008, 10:59   

Oj kiepsko, kiepsko. Komu się chce czytać 20 razy o tym samym... Wcześniejsze ślimaczki były ciekawsze. Wolałbym recenzje, a nie felietony :)

Odpowiedz do tematu