Przesunięty przez: Minty 18-06-2009, 14:09 |
[RPG] 4000 r. |
| Autor |
Wiadomość |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 12-04-2009, 11:39 [RPG] 4000 r.
|
|
|
Tytuł: 4000 r.
Gatunek: RPG/Przygodowa
Autor: Sebol
Opis:
- Wielki Świat gry. Wielkości Ziemi(!)
- Świat skryty pod oceanami
Teaser:
http://www.speedyshare.com/670755323.html
Uwagi:
--------------------- |
| Ostatnio zmieniony przez Sebol 13-04-2009, 10:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Redbul
Kapral

0 Prestiż
|
Wysłany: 12-04-2009, 14:16
|
|
|
| może jakieś Image of Game czy nie opis mały fabuły nie ma |
_________________ Siema!
 |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
14370 Prestiż
|
Wysłany: 12-04-2009, 15:47
|
|
|
Z trailera wynika miks Postapo z Waterworldem |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
noxx
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
7107 Prestiż
|
Wysłany: 12-04-2009, 16:28
|
|
|
Aha
Czego się spodziewasz po tak um... "dokładnym" opisie? Filmik też nie powiedział za dużo... |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 12-04-2009, 16:54
|
|
|
Fabuła jak z Waterworld, IMO to źle, bo to ma dziury wielkości Układu Słonecznego, ale może coś z tego wyjdzie |
|
|
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 12-04-2009, 23:30
|
|
|
Wiem jakie dziury ma heh ;d Bo np. gdyby to zalało nawet Everest ludzie by sie podusili... Ale spoko ja mam to wszystko tak zaplanowane ze bedzie ok ;d Mogę zdradzić jedynie to ze forma rozgrywki będzie niczym Fallout. Nie chce za duzo zdradzić. Juz troche pracuje nad projektem. Bedzie ok.
EDIT:
Mogę zdradzić jeszcze jeden szczegół. Świat gry nie będzie zamknięty na jednym małym Kwadracie... on będzie wielkości.. Całej ziemi(!) Od początku gry nie będzie dało sie np. po płynąc na drugi koniec ziemi od tak w sekundę... takie coś jest przecież nie możliwe. Jako że gra będzie RPG'em to można sie domyślić ze trzeba będzie mieć lepszy sprzęt itp. aby była możliwość prze płynięcia w szybszym tempie mapki. I bynajmniej to nie jest zadanie niemożliwe. Nie będę od razu zdradzał wszystkiego. Wiecie jaki już jest cel i z czym to można kojarzyć. |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 13-04-2009, 16:00
|
|
|
Najlepsze było jak najpierw zalało zachodnie wybrzeże USA (górzyste) a potem wschodnie (niziny) |
|
|
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 13-04-2009, 17:03
|
|
|
| Nie prawda. Robiłem to z mapa w ręku żeby nie było ze najpierw zalewa góry a potem niziny. Himalaje są do samego końca widoczne, Góry Atlas też.. o golnie góry są widoczne długo. Ale i tak czepiasz się szczegółów ;p |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 13-04-2009, 18:10
|
|
|
Jak zawsze Sebol jak zawsze, co nie zmienia faktu, że zainteresowałeś mnie projektem i dlatego się czepiam |
|
|
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 13-04-2009, 20:57
|
|
|
Aaa to co innego hehe Projekt jest na dobrej drodze. Wiele rozwiązań jeszcze muszę obmyślić. Podróżowanie będzie jak w Fallout, czyli po mapie głównej. Graficznie na razie kuleje dlatego ze nie przykładam się. Dopiero jak ukończę wszystko i gra będzie gotowa zacznę polepszać grafikę. Myślałem o walce turowej w grze ale jednak pozostawię bardziej zręcznościowy typ. Chce by było wszystko Ok.
[ Dodano: 16-06-2009, 09:19 ]
Nowe Info dotyczące Gry.
- W grze pojawi się około 5-6 wielkich miast.
- Możliwość spotkania spotkania Piratów w tym możliwość odwiedzenia ich w kilku bazach.
- Bazy militarne zbrojnych bojówek które walczą miedzy sobą o różne cele.
- Możliwość spotkania w grze różnych NPC z rożnych narodów (w tym nawet dzielnice Polskie w jednym mieście)
- Nie będzie się dało opłynąć całego świata na początku gry (W tym celu będzie trzeba kupić lepszą łódź)
- Możliwość odkrycia różnych ciekawych miejsc na morzu (takie bonusy i smaczki)
- Świat będzie całkowicie otwarty (można robić co Ci się podoba wykonując poboczne questy lub podążając głównym wątkiem fabularnym po którym będzie i tak można się swobodnie poruszać po całym świecie gry)
W Planach:
- Rozwinięcie gospodarki (możliwość pracy i zarabiania jako kupiec pływając po całym świecie z Towarami)
[ Dodano: 18-06-2009, 16:32 ]
- Gracz któremu zabraknie zapasów w trakcie podróży ma tylko 20 dni na dopłyniecie gdziekolwiek , po upływie tego czasu ginie. |
|
|
|
 |
|
|