Gatunek: Skrin Sejver
Autor: Muchomorek
Grafika: Muchomorek + ext
Dźwięk: Brak
Muzyka: Brak
Opis:
Spoiler:
Kod:
FireWorks The Screensaver
Krótka historia powstania:
-----------------------------------
Chciałem, by te obiekty zajmowały miejsce tradycyjnych kulek w mojej grze, ale przy rozmiarze poziomu większym niż 640x480 całość spadała do 9-15 fps'ów na moim kompie, przez co gra stałaby się kompletnie niegrywalna. W związku z tym stworzyłem ScreenSaver. Po co? Efekty wyglądają niczego sobie, a poza tym chciałem cokolwiek wydać, tak na wszelki wypadek, gdyby w grudniu był koniec świata, by mieć chociaż jeden projekt na koncie, gdyż obecny skończę najwcześniej za rok.
Tu je link do skanu:
https://www.virustotal.com/file/3498e58fa5d54e7219904cf23b9b7ee47c5cde90f5442cf9010692edc75252c2/analysis/1353161216/
Optymilizacja
-----------------------------------
Optymilizacja... jest...zerowa. Zaznaczenie Machine independent speed całkowicie niszczyło screensaver, tak czy inaczej na starszych maszynach, będzie wyglądało fatalnie...przez zacinanie się.
Instalacja
------------------------------------
Wsadź screensaver do %windir%/system32/ (chyba)
Uwagi:
- Żem usunął część szablonu związaną ze zmianą wielkości czcionki, bo tego bardzo nie lubię .
- Nie wiem, czy taki tytuł już gdzieś na tym forum nie występował...
- Ankieta ma takie opcje jakie udało mi się w 0,5 minuty ułożyć.
- Mouse 1 i 2 to toggle'owanie fullscreena, aczkolwiek po paru togglach screensaver wygląda brzydko ;d
_________________ when the devil is too busy they call me
Ostatnio zmieniony przez Muchomorek 17-11-2012, 16:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum