NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Seba-GS vs PoW

Kto najlepiej wykonał swoją pracę?
Jakim
27%
 27%  [ 3 ]
PoW
54%
 54%  [ 6 ]
Seba-GS
18%
 18%  [ 2 ]
Głosowań: 11
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość
Jood 
Młodszy chorąży
Graphic master

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: tak

7104 Prestiż
Wysłany: 01-07-2010, 16:01   Seba-GS vs PoW

Wyzywający: Seba-GS
Wyzwani:
PoW
Jakim
Stawka:
Satysfakcja (10% PP)
Termin: 04.07.2010
Temat: Pojedynek Poprawnej Polszczyzny XD
Zasady pojedynku:
• Piszemy text o rozmiarze ok 2000 znaków
• Na temat jednej z gry klikowej
• Jak najbardziej nieznanymi, zapomnianymi wyrazami polskimi

Za potrzebą niechcianych lecz odczuwalnych bodźców można załączyć się do tego pojedynku.
Ostatnio zmieniony przez Minty 04-07-2010, 06:59, w całości zmieniany 3 razy  

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może

33795 Prestiż
Wysłany: 01-07-2010, 18:02   

Zaskakujący pojedynek, zaiste filuternym ścichapękiem żeś się okazał.

Wackyjackie 
Bohater
Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Drugi edytor: Stencyl
Pojedynki: nie

36332 Prestiż
Wysłany: 01-07-2010, 18:12   

Jeno post winien napisanym zostać językiem takowym.

Cytat:
Jak najbardziej nieznanymi, zapomnianymi wyrazami polskimi

Archaizmami ;) .

Cremmy 
Sierżant

Główny edytor: MMF2

16736 Prestiż
Wysłany: 01-07-2010, 19:02   

Wackyjackie napisał/a:
Cytat:
Jak najbardziej nieznanymi, zapomnianymi wyrazami polskimi

Archaizmami ;) .

Kuś.
Zaiste, intrygujący temat, pomimo swego nikłego związku z sztuką zwaną klikaniem d;

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

33795 Prestiż
Wysłany: 01-07-2010, 19:23   

Cremmy napisał/a:
pomimo swego nikłego związku z sztuką zwaną klikaniem d;

Pisanie dialogów do gier usytuowanych w średniowieczu? :)

Cremmy 
Sierżant

16736 Prestiż
Wysłany: 01-07-2010, 19:29   

RomanX napisał/a:
Pisanie dialogów do gier usytuowanych w średniowieczu? :)

Z tego oto powodu w mym zdaniu jest słowo 'nikły'. Mocium panie, jak wiele widujesz ostatnimi czasy gier, nie wspominając o średniowiecznych? d;
Cytat:
Na temat jednej z gry klikowej

Recenzja po staropolsku?

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

33795 Prestiż
Wysłany: 01-07-2010, 21:36   

http://romanx.webd.pl/?94
Całkiem niezła gierka, lepsza od np. całej serii Lol się śmieje i ma lepsze AI niż ten podstawowy tryb w Scorched Earth (znaczy, nie ma go wcale - tam samo się zabija, więc uważam je za ujemne) :)
No ale na temat - co można napisać? Nie tylko recenzję, opowiadanie z udziałem pobocznych bohaterów, rozprawa techniczna o świecie gry (to by świetnie wyglądało z mnóstwem starych wyrazów, jak zapomniane notatki polskiego da Vinci)... wybór jest spory. Jeśli PoW podejmie wyzwanie, będzie co poczytać ;)

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

24468 Prestiż
Wysłany: 01-07-2010, 23:04   

Podejmuję, pod warunkiem, że ostatecznym terminem będzie 4 lipca (włącznie). Jeśli zgadzasz się na te warunki, możemy zaczynać :)

Aha, jeśli zechcesz to opcjonalnie możemy pozwolić także innym się przyłączyć, oczywiście jeśli przystaną na warunki.

Jood 
Młodszy chorąży
Graphic master

7104 Prestiż
Wysłany: 02-07-2010, 15:56   

Ok. Zniweczę plan mój i dokonam korekty daty. Zatem moi drodzy druhowie pojedynek trwa jeszcze przez dwa dni lipcowej pory. Teksty proszę o uwiecznianie w temacie tego otóż pojedynkowania.

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

24468 Prestiż
Wysłany: 02-07-2010, 23:03   

Skończyłem, więc oto i tekst. Proszę się jednak nie zniechęcać do udziału ;)

Dzieło niniejsze przez imć Piotra z Grünbergu najpierwiej spisane za Jonaszem z Nardenii cytuję, który za Teofilem z Alabastrii powtarza, który to księgami Benedykta z Bawarii się podpiera, które to kolejno podobnież na podstawie Jana z Zamościa hirtoryj były spisane, któryż to podobno od dziewicy Anny De Volay je pozyskał, a ona zaś od samego znów Piotra z Grünbergu, szlachcica, acz ubogiego. I teraz kiedym sprawę jasno wam postawił ciągnąć historyie dalej mogę.

Nieumarły Zenobiusz,
czyli
ostatni zajazd na Litwie
rozprawa o tem, jak złudne potrafią być recenzje emocyami targane.

Dwa roki temu, ach, nie - trzy roki w almanachu spisane! Trzy roki temu, dzieło owe światło Jutrzenki ujrzało. Cieśla pod szyldem warzywnym (sławetny już z dzieł podobnych o machineryjach szatańskich, o ceklarzu, co pod imieniem Robert, galwaniczną zbroją okryty świat ratował), znowuż się inkwizycji narażał dzieło o istotach spod praw śmierci wyjętych tworząc. Nieumarły Zenobiusz, bohaterem owego dzieło bowiem został.
Tuż po dzieła wydaniu odezwały się wielce chętliwe rodzime cenzury, że praca owa wielce chędoga jest, angielska wręcz, podoba się i na długo spamiętana będzie. Chwalebne przydomki grze tej (grą bowiem owe dzieło było) nadano - Ludus Annus 2007 złotem liściem bobkowym udekorowane! Jakże rychło jednak zgasł płomyk tej świecy (choć sprawiedliwość oddać należy, że i brakowano wtedy również). Ninie, trzy wiosny później, owa gra wydaje się nam jawić taką jaką w swej naturze rzeczy jest. Kraina Porów… nie, Walię porzućmy. Kraina Kalafiorów nie raczy już nas miodem, a szarością i pustkowiem, jakie z niej zionie. Abys owy szczególny, stylowy, częstokroć podkreślany, bladzieć począł. Nie przystaje do najnowszej doby. Oka nie bawi jak onegdaj. Azali na pewno tak być powinno? Alboć gra, tak szczodrze obdarowywana wszelakimi komplementami awa dziś uchodzić za ledwie przeciętne dzieło? Zaiste, Nieumarły Zenobiusz odszedł, w abis porzucon, ni śladu zostawiając w potomnych. Poziomów bezlisz nie pomógł, ni melodie co do gry beczą. Któż podał mu garść cykuty? Poniekąd sam rozrywki tej stwórca, czerstwości w nią nie tchając oraz, co grzechem być może i większym - zostawiając twierdzę swą (stronę) samą sobie. Sieć próżni nie znosi. Kto nie posiada wiele vitae w swej naturze zawartego, poszukiwać go musi rozgłaszając się i z baśnią niosąc swą sławę - wygrywa czas.
Podania ludowe mówią o Lachu co imię swe ze sceną związał, by później oręż wykuć co bruzdą głęboką się zaznaczyła w umysłach. Orientu dalekiego blask wykorzystał i charakternego Mariana „Forever” brytańsko zwanym w świat puścił, co niezwykłe do dziś podziwianego (choć przez Mariana na akcyje ze strony adwersarza, jakim Nintendō jest, mógłby się narazić). Przykładem długowieczności niechaj on będzie.
Morał z przypowieści niniejszej taki, że nie tylko dobrym cieślą być trzeba i afektem pracę darzyć, aboś i dbać, admonicyje czynić, ać naszego rzemiosła kurz przez czas naniesion nie pokrył.

Jood 
Młodszy chorąży
Graphic master

7104 Prestiż
Wysłany: 03-07-2010, 11:22   

Warriors of sword and spell

Z nieuwagi PoW –ego wać klikowca temat wam jakże szykownie zapodany przedstawia frazę otóż takową iż piszemy „Na temat jednej z gry klikowej”. Ja jakoż nic nie zapodawszy opublikuję treściwą historię na temat jakowo udanej wręcz wyśmienicie ustrukturowanej pracy druha Nornika. Gra ta jakoż przedstawia się w ramach wydanej przed laty gry heroes jest również nowym obliczem produkcji turowych. Odpalając ją przeczuwałem najgorsze lecz znienacka ku mym oczętom ukazała się ona. Grafika wykonana jako równie szacownie. Grając odczuwałem właśnie takie pomrawianie jaki dotychczas przesznurowywało się podczas odczytywywania tekstu zapodanego przeze mnie do tego postu. Spojżywszy na dokładnie zaindukowany czasomierz na mej ręce ujrzawszy godzinę w mej głowicy nasunęła się jedna myśl a mianowicie: „dzień jeszcze młody”. Do niedoszłego rana pogrywałem w Warriors of sword and spell potem jednak gra ta iż dobra zaczęła z deczka zasuwać zbytem. Krótko mówiąc za dużo pażdzieżowości, a za mało w niej miałkości. Aplikacja zaczęła wydawać mi się zwykłą oberżyną to pewno spowodowane zostało zakłóceniem moich komór mózgowych poprzez niedotlenienie mózgowe, które daje człowiekowi takowy sen. Po zaendowaniu gry dokonałem zdeinstalowania jej z powierzchni mego dysku twardego. Po przebudzeniu wróciłem do zwykłego szarawego życia. Udałem się do pracy na me stanowisko konserwatora powierzchni płaskich gdzie długawe czasy rozmyślałem o oberżynowości tej gry.

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

24468 Prestiż
Wysłany: 03-07-2010, 12:18   

Z tego co wiem, do pojedynku zadeklarował się jeszcze Jakim, więc czekamy na niego, a potem myślę, że będzie można zakończyć wcześniej (no, chyba, że ktoś jeszcze napisze w shoucie, że chce wziąć udział). Tak właściwie, to kto będzie oceniał te prace?

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

33795 Prestiż
Wysłany: 03-07-2010, 12:38   

Ankieta, nie?

Jood 
Młodszy chorąży
Graphic master