NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Minty
05-12-2011, 16:42
Minecraft - stawianie serwera na kilku sieciach
Autor Wiadomość
Vader 
Chorąży
Nastoletni emeryt


Pojedynki: być może
Posty: 342

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 12:25   Minecraft - stawianie serwera na kilku sieciach

Czy jeśli mam już jedną sieć hamachi o nazwie "LosMInecraftos" a ona wkrótce cała zostanie zapełniona, a ja chciałbym aby ludzie mogli dołączyć do drugiej sieci, która udostępniała by wejście na serwer to wystarczy zrobić tylko kilka sieci dla serwera? Np. sieć "LosMinecraftos" się zapełnia, a ja chciałbym aby ludzie dalej wchodzili na serwer to zakładam po prostu kojną sieć pod nazwą "LosMinecraftos1"? Proszę o odp.
 
     
Wackyjackie 
Bohater
Starszy Chorąży Sztabowy Randomu


Pojedynki: nie
Steam:
Posty: 711

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 15:02   

Nie da rady. Musiałbyś postawić 2 serwer gry. Albo kupić pełną wersję Hamachi ;- ).
_________________
 
 
     
Ayth 
Podporucznik


Pojedynki: nie
Posty: 686

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 15:03   

a tam słuchaj Wackyiego :P można :D
 
     
Vader 
Chorąży
Nastoletni emeryt


Pojedynki: być może
Posty: 342

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 16:49   

Aha, czyli tylko założyć nową sieć tak? Jeszcze jedno pytanie. Jeśli nie mam serwera na bukkicie a chcę wgrać plguiny tak czy siak to czy jest jakiś sposób? Powtórzę, BEZ BUKKITA.
 
     
rafradek 
Starszy sierżant


Pojedynki: tak
Posty: 184

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 16:53   

nie, nie da sie tak. To tak samo jak zainstalowanie czegoś bez systemu operacyjnego. Bukkit zastępuje w 100% serwer vanillia minecraft.
_________________
Aktualne projekty:
Ball Attack: 80%

Zawsze dopracowane gry
 
 
     
Vader 
Chorąży
Nastoletni emeryt


Pojedynki: być może
Posty: 342

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 17:05   

A słyszałem, że jakieś pluginy są, które wgrywa się do głównego katalogu z serwerem.

EDIT:
Nie ma innego sposobu na założenie cuba?
 
     
rafradek 
Starszy sierżant


Pojedynki: tak
Posty: 184

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 18:16   

nie, nie ma. Mówisz o modach MP? Zrozum, że one dodają tylko elementy takie jak dodatkowe przedmioty, a nie służą do administracji jak bukkit
_________________
Aktualne projekty:
Ball Attack: 80%

Zawsze dopracowane gry
 
 
     
Ayth 
Podporucznik


Pojedynki: nie
Posty: 686

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 18:23   

jest też coś podobnego jak bukkit i do tego są również pluginy ale nie pamiętam nazwy możesz poszukać i z tym spróbować to było coś na h na pewno i możliwe że na hero
 
     
rafradek 
Starszy sierżant


Pojedynki: tak
Posty: 184

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 18:47   

Najpierw się boisz hamachi a potem bukkit? Co ci to przeszkadza? Wiedz że jestem bardzo doświadczony w dziale, ponieważ bukkit jest najpopularniejsze. Zawsze możesz mnie zapytać na PW. Był Canary, ale jest tylko na 1.6.6
_________________
Aktualne projekty:
Ball Attack: 80%

Zawsze dopracowane gry
 
 
     
Vader 
Chorąży
Nastoletni emeryt


Pojedynki: być może
Posty: 342

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 19:27   

Nie boje się tego, ale według mnie podczas uruchamiania serwera na bukkit ściąga się jakieś Javowe gówno.
 
     
rafradek 
Starszy sierżant


Pojedynki: tak
Posty: 184

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 20:13   

WTF?!!!

Kto ci te bzdury naopowiadał?
_________________
Aktualne projekty:
Ball Attack: 80%

Zawsze dopracowane gry
 
 
     
Ayth 
Podporucznik


Pojedynki: nie
Posty: 686

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 20:27   

jak tak chcesz się brać do roboty to nie rób serwera
 
     
Vader 
Chorąży
Nastoletni emeryt


Pojedynki: być może
Posty: 342

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 21:04   

Dobra, jutro ściągam instalator bukkita. Kolega mi jeszcze naopowiadał jakichś głupot, że przez bukkita można stracić konto premium, tutaj już chyba naprawdę wykazał swoją niewiedzę jak podejrzewam, bo się z nim w żaden sposób nie zgadzam.
 
     
Ayth 
Podporucznik


Pojedynki: nie
Posty: 686

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 21:23   

przez bukkita nie stracisz premium w żaden sposób nie można go stracić
 
     
Vader 
Chorąży
Nastoletni emeryt


Pojedynki: być może
Posty: 342

Prestiż
Wysłany: 22-08-2011, 22:08   

Wiem to, ale upewniam się na wszelki wypadek ;) .
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group