wermi
Major Depressive Disorder

Prestiż
|
Wysłany: 11-05-2017, 21:57
|
|
|
nabrałem trochę więcej doświadczenia więc może odkopię temat :^)
ja napisał/a: | Chyba można też tworzyć jakieś takie instrumentowe utwory |
można. zarówno nagrywać prawdziwe instrumenty, jak i posługiwać się vsti takimi jak kontakt czy superior drummer. można też używać słabych sampli jeżeli masz w głowie tracka z nierealistycznymi instrumentami :^)
ja napisał/a: | Sampli jakich bym unikał to przede wszystkim sampli słabej jakości, w ogóle sampli w innym formacie niż wav. |
śmiesznie, bo stworzyłem dość sporo utworów na "śmieciowych" samplach. zwykle odpowiednia ilość efektów/processingu wystarczy, żeby przeciętny sampel brzmiał nawet nieźle. przykładowo moje limitationz jest zrobione na randomowych samplach znalezionych w google (sam utwór raczej słaby doe)
ja napisał/a: | Co do pluginów polecam 3xOsc wbudowane w FL Studio |
...bo jest bardzo proste i łatwo na nim ogarnąć działanie syntezatora, a wciąż można w nim wykręcić niezłe brzmienia (zakładając że nałożysz odpowiednio dużo efektów) :^)
inne pluginy które polecam:
harmor, sytrus, serum, superior drummer, kontakt, valhallaroom, różne od fabfilter
są różne subreddity na reddicie (duh) i mirki na #produkcjamuzyki :^) tutoriale na yt to raczej syf, szczególnie te clickbaitowe |
|