NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Sonda 135

Jak w Twoim odczuciu Twój sprzęt komputerowy spełnia Twoje potrzeby?
Mam rakietę zdecydowanie ponad moje potrzeby
15%
 15%  [ 6 ]
Mam trochę lepszy sprzęt niż jest mi potrzebny
2%
 2%  [ 1 ]
Mam sprzęt idealnie dopasowany do siebie
35%
 35%  [ 14 ]
Czasami lekko zwalnia i muszę odmówić sobie pewnych przyjemności
30%
 30%  [ 12 ]
Często okazuje się, że mój komputer wymięka przy moich wymaganiach
12%
 12%  [ 5 ]
Zacząłem otwierać tę ankietę wczoraj
5%
 5%  [ 2 ]
Głosowań: 40
Wszystkich Głosów: 40

Autor Wiadomość
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Steam:
Posty: 3445

33730 Prestiż
Wysłany: 20-10-2015, 11:30   Sonda 135

Jak w Twoim odczuciu Twój sprzęt komputerowy spełnia Twoje potrzeby? Jaki to sprzęt? Jakie to potrzeby?
Ostatnio zmieniony przez Fadex 08-02-2016, 21:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Posty: 1389


39920 Prestiż
Wysłany: 20-10-2015, 11:40   

To porządny laptop, który na chwilę obecną mi wystarcza. Mogę na nim grać w nowe gry, nagrywać filmy, streamować, przeprowadzać obróbkę wideo i oglądać materiały w 4K bez specjalnych obciążeń, a to wszystko w zaciszu uczelnianego wykładu. W chwili zakupu sprzęt wydajnością przekraczał moje potrzeby, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.
_________________
:razzugly:
 
     
Neoqueto 
Moderator
Akcelerator


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: być może
Skype:
Posty: 536

7971 Prestiż
Wysłany: 20-10-2015, 13:56   

Nic nie zastąpi prywatnej serwerowni, więc chyba wstrzymam się od głosu.

Powiem tak - do pracy mam sprzęt wystarczający, aby można było przez większość czasu komfortowo i elastycznie działać, ale nadal czasy renderingu czy innych kalkulacji w C4D i stosowania filtrów w Photoshopie nie są równe 0, więc do końca życia będę narzekał. Nie gram jakoś specjalnie dużo, ale i do tego wystarcza, uciągnie najnowsze tytuły. A do jakiejkolwiek innej konsumpcji multimediów to już chyba wszystko, co wyprodukowano w ostatnich latach wystarczy.

No i do Chrome potrzeba co najmniej 1024 petabajtów RAM-u, więc tutaj też nigdy za wiele.

Innymi słowy w niektórych aspektach jest niewystarczająco, w niektórych idealnie, a w jeszcze innych overkill.
_________________
Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł!
 
     
Wackyjackie 
Bohater
Starszy Chorąży Sztabowy Randomu


Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: Stencyl
Pojedynki: nie
Steam:
Posty: 711

36293 Prestiż
Wysłany: 20-10-2015, 20:04   

Jestem zadowolony. Wszystko co ma szybko działać, działa szybko.

AMD FX-6300, MSI AMD R9 270X, 8GB GoodRamców + 128GB SSD SanDiska.
_________________
 
 
     
Rexu 
Bohater


Główny edytor: Construct
Pojedynki: być może
Posty: 206

22306 Prestiż
Wysłany: 21-10-2015, 10:34   

Wackyjackie, mam dokładnie to samo, oprócz innych producentów i ssd. To jednak jeszcze minimalnie poniżej moich oczekiwań :P .
_________________
Communities so toxic i forgot to take my hazmat gear off.
 
 
     
Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27


Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie
Steam:
Posty: 1773

51612 Prestiż
Wysłany: 21-10-2015, 15:55   

No to dokup SSD Rexu, to będzie śmigać.

Mój zestaw:
Intel i5 4690k (3.5 - 3.9 GHz)
Gigabyte G1 Nvidia GTX 970
8 GB ram
SSD Crucial 256GB + HDD 1 GB
płyta główna to jakiś asrok, do 400zł.
klawiatura - mechaniczna (cherry mx brown), tesoro durandal ultimate,
mysz - steelseries rival
monitor - jakiś lg, full hd.
pad, do niektórych gier - speedlink xeox sl-6566, bardzo fajny - polecam.

Wybrałem opcję "Mam trochę lepszy sprzęt niż jest mi potrzebny", gdyż sprzęt satysfakcjonuje mnie w 100% i nie obraziłbym się gdyby był z *nieco* niższej półki i trochę wolniejszy. Jednak był kupowany z myślą, żeby wytrzymał kilka lat, zarówno pod względem płynności pracy jak i gier. Dysk ssd zapewnia niesamowity wzrost wydajności pracy i nawet nie przeszkadza brak wielu monitorów (przynajmniej na linuxie). Na klawiaturze pisze się sprawnie i praca jest przyjemna, choć wymagało to nieco przyzwyczajenia. Gra się również bez zarzutów. Kompilacja jądra linuxa przebiega szybko i sprawnie ;)
_________________
If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat
 
 
     
duur 
Starszy sierżant


Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: nie
Posty: 178

1622 Prestiż
Wysłany: 22-10-2015, 15:11   

mam swój KlapTop już ponad 8 lat... i dalej sprzęt za mocny jak na moje potrzeby :--)
 
     
Gronekmaster 
Starszy szeregowy


Główny edytor: GameMaker
Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: być może
Steam:
last.fm:
Posty: 8

61 Prestiż
Wysłany: 31-10-2015, 18:05   

mam lapka na którym VS2015 wiesza się przy otwieraniu.
_________________
wbrew pozorom w gimnazjum nie ma samych gimbów :D
 
     
masterjayz 
Bohater


Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: Fusion 2.5
Pojedynki: być może
Posty: 228

10209 Prestiż
Wysłany: 21-11-2015, 13:35   

Mój komputer to dopiero antyk :D
Podzespoły:
Karta graficzna - NVIDIA Geforce 8600 GT
Procesor - AMD Athlon 64 Processor 3000+
2GB RAM
Windows XP (32-bit)

Czasem nawet cf2.5 i gry które towrzę się zacinają/spowalniają XD
 
     
Neoqueto 
Moderator
Akcelerator


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: być może
Skype:
Posty: 536

7971 Prestiż
Wysłany: 21-11-2015, 14:08   

Fadex napisał/a:
SSD Crucial 256GB + HDD 1 GB

Lol w ogóle. Rozumiem, że to jest twój dysk systemowy z Windows 95? :P
_________________
Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł!
 
     
Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27


Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie
Steam:
Posty: 1773

51612 Prestiż
Wysłany: 21-11-2015, 14:17   

Na SSD mam dwa systemy, 50GB przeznaczone na linuxa i reszta na Windowsa - bo jak wiadomo ile znajdzie tyle zajmie :P a HDD trzymam na gry, filmy i muzykę. Nie bardzo rozumiem zdziwienie, dwa dyski to bardzo dobre rozwiązanie - w laptopie też tak mam, w takich samych proporcjach tylko mniejsze pojemności - 120GB/500GB.
_________________
If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat
 
 
     
Wackyjackie 
Bohater
Starszy Chorąży Sztabowy Randomu


Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: Stencyl
Pojedynki: nie
Steam:
Posty: 711

36293 Prestiż
Wysłany: 21-11-2015, 14:23   

Fadex,
Fadex napisał/a:
HDD 1 GB


A ja sobie kupiłem SSD 250 i nie wiem gdzie go włożyć. I sobie leży biedak na biurku ;_; . I chłodzenie Fera 2.
_________________
 
 
     
Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27


Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie
Steam:
Posty: 1773

51612 Prestiż
Wysłany: 21-11-2015, 14:40   

A. Wiadomo o co chodzi :P
_________________
If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group