Przesunięty przez: Minty 19-04-2006, 15:21 |
Polowanie na duchy :) |
Autor |
Wiadomość |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2006, 08:15
|
|
|
Po pierwsze: skąd kamerzysta wiedział, że trzeba teraz zrobić zbiżenie, akurat na tą huśtawkę, bo na niej będzie huśtał się duch?
Po drugie: Jeśliby duch miał wprawić hustawkę w ruch to musiałby mieć jakąś masę, a gdzieś słyszałem że duchy masy nie mają.
Po trzecie: Obstawiam na żyłkę. Huśtawka huśta się nierównomiernie tzn. do przodu wysuwa się dalej od pionu, a do tyłu mniej, wygląda na to że gość ciągnący za żyłkę jest właśnie z przodu.
Po czwarte: Widać wyraźnie w pewnym momencie że łańcuchy są nienapięte, a huśtawa zachowuje się dokładnie tak, jakby była do niej przyczepiona żyłka.
Po piąte: Zwróćcie uwagę, że za huśtawką są ludzie, ktoś by chyba uciekał, a z przodu może być ktoś z żyłką, bo kadr tego miejsca wyraźnie unika. |
|
 |
Sebol
Bohater

Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2006, 14:35
|
|
|
Żyłka odpada :] sam miałem taka teorie ale gdzie by ja zaczepili? widzisz że ta guma na której sie siedzi aż do tyłu leci na jednym osiedlu są takie huśtawki i widziałem jak się na nich huśta. Te łańcuchy są łasnie w bardzo ładnej płynności.Jak by było ze koleś ciągnie zyłkę to by było go widać tam przy tym ogrodzeniu bo zobacz sobie że specjalnie oddalił kamere i było widac co jest za ogrodzeniem na wprost huśtawki. Nie mam pomysłów już na to. Duch i tyle . Duchy nie maja wagi ale umieja poruszać przedmioty.
filmik kolejny
Koleś dobry. Ma cykora ale nakręca dalej. tylko gdy go zobaczy to [CIACH!] hehe.
Za trzecim razem jak wchodzi ktos z kamerą to taki krzyk GUL GUL GUL XD hehe
/Poprawione; RomanX/ |
Ostatnio zmieniony przez Minty 21-04-2006, 15:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2006, 14:52
|
|
|
Zjawisko poruszania się przedmiotów nazywamy "poltergeis", zauważyłem co ciekawe w związku z tą nazwą, że wyskakujące, pełnoekranowe reklamy mają przed wczytaniem tytuł "poltergeist". Po wiecej info odsyłam do Wszechnicy Wiedzy Wszelakiej
Co do filmu - wiatr i tyle Zauważcie, że na początku zanim zacznie się bujać ta prawa huśtawka jest troche do nas wysunięta, bardziej niż ta druga, nieruchoma, co może oznaczać, ze ktoś z przodu ciągnie za żyłke. Jestem za MSG |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
michal.10
Starszy sierżant Club to Death Angel

Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2006, 15:05
|
|
|
Żyłka zaczepiona do dwóch łańcuchów WSZYSTKO wyjaśnia!
Duchy... Taaa... Możliwe...
Ale nie na tych filmach... :lol: |
_________________ "Nić życia jest mieszanym włóknem, dobro i zło przewijają się razem."
"Nie kocha się za, kocha się pomimo, że..." |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2006, 15:17
|
|
|
W końcu z jakiegoś powodu autor filmu ustawił tą kamerę w nocy, nie? Żyłka jak byk. Gdyby huśtawka była obciążona, to:
a) łańcuchy nawet na chwilę nie byłyby napięte,
b) huśtawka ruszałaby się szybciej i płynniej,
c) poprzeczka huśtawki by się odkształcała w punktach największego odchylenia.
Za to ten pierwszy filmik był podobnie infantylny, jak ten z "eksperymentem". Facet wystraszył się kota!
Z kolei na tym ostatnim ledwo co widać, co może dowodzić jedynie, że autor chciał usunąć ślady modyfikacji nagrania. Pytanie: dlaczego takie filmiki nigdy nie są wyraźne? Nigdy! A to bulgotanie to chyba kamerzysta wydawał, bo równo z nim kamera się poruszała. Gdyby bulgotało coś innego mogłaby się ruszać tylko z opóźnieniem (małym, ale zawsze). |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2006, 16:44
|
|
|
A co do tej żyłki: kamerzysta stoi na murze. I wszystko jasne. |
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2006, 19:20
|
|
|
Wypowiem się, aby posta nabić... Powody podane przez MSG są wystarczające, żyłka jak nic. Sam tak obstawiałem na początku, ale zapomniałem posta napisać... dopiero teraz mi się przypomniało :-P
E D I T:
" EDIT: Hmm.. a może jednak nabijesz... "
No widzisz :biggrin: |
_________________ http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 |
Ostatnio zmieniony przez Mateusz 21-04-2006, 22:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Cruise
Plutonowy Mechwarrior

Prestiż
|
Wysłany: 21-04-2006, 21:54
|
|
|
heh m9206... posta w tym dziale chyba i tak nie nabijesz
A co do sprawy to widac ze te żyłka - MSG ma racje - hustawka nie rusza sie normalnie tj. troche bardziej wychyla sie do przodu niż do tyłu (albo na odwrót - zależy od punktu widzenia ).. zresztą duchów nie ma
EDIT: Hmm.. a może jednak nabijesz... |
|
|
|
 |
Dominika
Sierżant

Prestiż
|
Wysłany: 23-04-2006, 20:37
|
|
|
Nie wiem czy mogę, ale napiszę tu pewną historyjkę co mi ją babunia (ś.p) opowiadała.
W czasach wojny (ludzie wierzyli w duchy itp.) Jak były godziny policyjne to ludzi łapano
I moja babcia pojechała wyrywać (z rana) buraki bo nikogo nie było... no i se pojechała w pole (baardzo daleko) i się tam zasiedziała aż do godz policyjnej.
Przestraszyła się i szybko wzieła wóż i pojechała, na gościncu spotkała patrol, gdy była nie daleko nich... coś usiadło na wozie i wóz stał się tak ciężki, że ledwo konie jechały... gdy przejeżdżała obok patrolu to nawet jej nie zatrzymali, nic nie mówili.... dopiero gdy już była od nich daleko to coś zeszło z wozu...
Prawda czy fikcja ? Ja w to wierze |
|
|
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Prestiż
|
Wysłany: 23-04-2006, 20:59
|
|
|
To ja może też coś z życia opowiem:
Mój dziadek umarł w 2000 roku. Bardzo lubił zajmować się ogródkiem, bardzo wiele czasu mu poświęcał. W kilka dni po jego śmierci moja mama poszła do ogródka by wykonać tam jakieś typowe prace. W pewnym momencie spostrzegła cień opartego o szpadel (czy może motykę) przygarbionego mężczyzny, gdy się odwróciła nikogo nie było. Cień zniknął. Gra cieni czy coś więcej? |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

Prestiż
|
Wysłany: 24-04-2006, 17:09
|
|
|
To ja też coś mam. Jakieś pół roku temu byłem z całą rodzinką u mojego kuzynostwa (ze strony taty) gdzie z resztą często jeździmy w odwiedziny. Dorośli siedzieli w pokoju gościnnym a my- siostra moja, kuzynka, kuzyn i ja siedzieliśmy w pokoju kuzyna. I tak se gadamy, i tak jakoś "weszliśmy" na temat ich babci która im zmarła nie dawno. W pewnym momencie, kiedy tak o niej rozmawialiśmy coś zaczęło hałasować w tym pokoju, w którym siedzieliśmy. Patrzymy- a to pralka taka miniaturowa (taka zabawka), którą dostali od tejże właśnie babci już dawno, nagle zaczłęa działać i wirnik się kręcił. Pralka była na szafce i nikt nie był ani koło niej, ani też nie było możliwości aby ją ktokolwiek włączył. po prostu sama się włączyła. Najdziwniejsze i ciekawsze jest jednak to, że gdy kuzyn podszedł do niej- to nagle przestała działać zupełnie. Otworzył jjej górną część- i zauważył też że do tego silnika nie są podłączone żadne baterie. Jak to możliwe???? Nie zmyślam Broń Boże!!! Może to jakiś znak od zmarłej babci???!!! |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Prestiż
|
Wysłany: 24-04-2006, 17:47
|
|
|
Heh, kiedyś jak oglądałem jakiś stary, słaby horror nożyczki leżące na biurku obok, podniosły się i z hukiem spadły. Zostawiły ślad w biurku, więc każdy może zobaczyć że to była prawda |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

Prestiż
|
Wysłany: 25-04-2006, 16:26
|
|
|
Różne cuda się zdażają . Nie raz straszą, nie raz śmieszą. Chyba najczęściej robią - to pierwsze:D XD |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Moro
Sierżant

Prestiż
|
Wysłany: 20-05-2006, 11:58
|
|
|
Ja sie najbardziej przestraszylem fimiku GHOST GIRL zadany przez Sebola. Ludzi! Wszedzie widzialem potem te oczy i nie moglem spac Zroiony filmik lepiej niz niejeden horror. Brrr. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

Prestiż
|
Wysłany: 20-05-2006, 14:26
|
|
|
Heh fajnie,. Muszę obejrzeć . Lubię takie. Fajny horror był też "Oszukać Przeznaczenie 2" - zarąbiście zrobiony . |
 |
|
|
|
 |
|