[Bitwa NB] 37 |
Autor |
Wiadomość |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 20-08-2016, 19:00 [Bitwa NB] 37
|
|
|
Ogłaszam trzydziestą siódmą BITWĘ NUKEBOARDS!
Temat: Déjà vu!
Powtórka z rozrywki! To już kiedyś było, ale czy na pewno? Przeżyjmy to jeszcze raz - niczym Dzień Świstaka, błąd Matrixa, czy okrzyk Wilhelma - powroty, nawroty i przewroty! Mimo, że można mieć wrażenie, że ten temat już kiedyś się pojawił - zachęcamy do walki!
Pomocnicze informacje i koncepcje:
- Déjà vu - definicja na wikipedii
- Remake lub Demake popularnych gier - nostalgia powraca!
- Dzień Świstaka w serwisie filmweb
- Life is Strange - możliwość cofnięcia czasu o kilka sekund
- This is the only level w serwisie Armor Games
- gra oparta na wydarzeniach historycznych
Wytyczne:
- limit wielkości pracy: 100 MB, ale muzyka w .wav jest niedozwolona,
- maksymalna dozwolona rozdzielczość to 1024x768 (w przypadku aspektu 4:3) lub 1280x720 (w przypadku aspektu 16:9),
- dozwolone programy: KNP, TGF, MMF, CF, GM, Construct, GDevelop, Game Editor, Novelty, Ren'Py, RPG Maker, Stencyl, Unity 3D (wszystkie wersje; brak Twojego edytora? Spytaj!),
- plik gry nie musi być odblokowany,
- główny kod pracy musi być tworzony specjalnie na Bitwę i tylko przez jedną osobę,
- jeśli korzystasz ze starszych edytorów to wszystkie niezbędne biblioteki DLL powinny być dołączone,
- praca musi być zapisana bez instalatora, jako plik wykonywalny (EXE) lub otwieralny w przeglądarce (jak SWF czy HTML5) i powinna być zarchiwizowana. Praca może być również aplikacją na system android (APK)
Przewidywane nagrody:
I miejsce:
- 2 tytuły z listy nagród!
- 3000 Punktów Prestiżu!
- przynależność do grupy Bohaterowie (i wyżej)!
- specjalny kolor użytkownika!
II miejsce:
- 1 tytuł z listy nagród!
- 2250 Punktów Prestiżu!
III miejsce:
- 1 tytuł z listy nagród!
- 1500 Punktów Prestiżu!
Dla wszystkich uczestników:
- 750 Punktów Prestiżu!
- Kopia prac na wieczność!
Nadsyłanie prac:
Link do pracy należy umieścić w wiadomości w tym temacie do dnia 18.09.16 (niedziela), godziny 23:59. Macie 29 dni na wykonanie! Następnie odbędzie się trwające kilka dni głosowanie.
Wiadomość zgłoszeniowa powinna zawierać nazwę pracy.
UWAGA! Tylko pierwszy post się liczy, o ile jury nie zadecyduje inaczej (jedynie specjalne okoliczności).
Prawdopodobnie wiecie co następuje:
Do Bitwy, gotowi... START! |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
Ostatnio zmieniony przez Minty 08-08-2017, 19:11, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 20-08-2016, 19:02
|
|
|
dlaczego nie mozna wav? skoro zmieszcze sie w 100 mb to komu to przeszkadza? |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40080 Prestiż
|
Wysłany: 20-08-2016, 19:08
|
|
|
Temporal napisał/a: | dlaczego nie mozna wav? skoro zmieszcze sie w 100 mb to komu to przeszkadza? |
Nie można z tego samego powodu, dla którego nie można pierdzieć w windzie. Dobro ogółu społecznego. Jak ci to nie pasuje to nie używaj wind/nie bierz udziału w bitwie. |
|
 |
DropboxKenshiro
Plutonowy

Główny edytor: 
2292 Prestiż
|
Wysłany: 20-08-2016, 19:20
|
|
|
Ehhh... ni ma na liście nagród Civ5. Szkoda. Nie biorę udziału.
Ale życzę powodzenia pozostałym...
Zastanowie się...
Jednak nie... ale oceniać chyba będę. |
_________________ 0123456789101112131415161718192021222324252627282930 |
Ostatnio zmieniony przez DropboxKenshiro 20-08-2016, 19:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 20-08-2016, 19:21
|
|
|
msg napisał/a: | Temporal napisał/a: | dlaczego nie mozna wav? skoro zmieszcze sie w 100 mb to komu to przeszkadza? |
Nie można z tego samego powodu, dla którego nie można pierdzieć w windzie. Dobro ogółu społecznego. Jak ci to nie pasuje to nie używaj wind/nie bierz udziału w bitwie. |
Juz lepiej? Zadalem konkretne pytanie, a dostalem glupkowata odpowiedz. Te wave'y Ci smierdza, czy dobre wychowanie zabrania? W sumie to dziwne, ze bitwe zalozyl Fadex, a odpowiada mi na pytanie ktos inny. |
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Malin
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
4748 Prestiż
|
Wysłany: 20-08-2016, 19:22
|
|
|
Cytat: | Ehhh... ni ma na liście nagród Civ5. Szkoda. Nie biorę udziału.
Ale życzę powodzenia pozostałym... |
Pff, sądziłem że te nagrody są tak naprawdę jedynie "symboliczne" i liczy się zabawa i rywalizacja... |
Ostatnio zmieniony przez Malin 20-08-2016, 19:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 20-08-2016, 19:23
|
|
|
Zasady są ustalone, możesz się dostosować do wymogów konkursu i wysłać pracę, albo nie. Mnie tam wszystko jedno |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 20-08-2016, 19:41
|
|
|
Chciałem się tylko dowdzieć, jaki powód za tym stoi, przecież nikogo nie obraziłem ani nic takiego. Udział wezmę, bo z wavem czy bez zabawa będzie przednia. Bardziej się boję że praca zostanie odrzucona z powodu złego nawiązania do tematu czy inne takie... najwyżej gra trafi sobie obok, poza konkursem. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
GHPL
Starszy chorąży

Główny edytor: 
6074 Prestiż
|
Wysłany: 20-08-2016, 21:13
|
|
|
No świetnie, temat Déjà vu a ja nigdy nie brałem udziału w bitwie
EDIT: A może być Baltie? xD |
|
|
|
 |
Neoqueto
Moderator Akcelerator

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
7976 Prestiż
|
Wysłany: 21-08-2016, 06:35
|
|
|
Temporal napisał/a: | jaki powód za tym stoi |
Bo tobie nie szkodzi skompresować, a ktoś będzie musiał to pobierać i trzymać na dysku. Chociaż chyba każdy ma teraz szybkie, nieograniczone łącza... prawda? Jesteś tego pewien? |
_________________ Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł! |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
33789 Prestiż
|
Wysłany: 21-08-2016, 12:26
|
|
|
Czuję się zobligowana do sprawdzenia poprawności mojej listy nagród Nie jestem pewna, czy w ogóle androidowe nagrody da się posyłać...
Ponadto mam chętkę coś zrobić. Toż cały miesiąc, może mi się uda |
|
|
|
 |
masterjayz
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
10209 Prestiż
|
Wysłany: 21-08-2016, 13:21
|
|
|
CO MNIE OMINĘŁO
biorę udział, może w końcu nie będzie ostatniego/ przed ostatniego miejsca |
|
|
|
 |
Sporek
Bohater Producent Wody w Proszku

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15764 Prestiż
|
Wysłany: 21-08-2016, 16:32
|
|
|
aw shit nie zauważyłem tej bitwy. Kurde, robię !!! MUSZĘ COŚ WYMYŚLEĆ! WŁAŚNIE SKOŃCZYŁEM LIFE IS STRANGE GAD DYNAMIT. czyli w 20 dni, bo musze jeszcze komiks na inny konkurs zrobić... Kurde, dobra, już wiem co zrobię chyba, ale jeszcze nie do końca. Dobra, ehh, ale się podkscytowałem xD |
|
 |
masterjayz
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
10209 Prestiż
|
Wysłany: 22-08-2016, 07:25
|
|
|
Broo bierze udział? Bo nie wiem czy mam szanse na drugie miejsce a on zawsze fajne gry robi |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 22-08-2016, 07:35
|
|
|
masterjayz napisał/a: | Broo bierze udział? Bo nie wiem czy mam szanse na drugie miejsce a on zawsze fajne gry robi |
Drugie miejsce zarezerwowane jest dla mnie, daje se spokój z bitwą |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
|