NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Aplikacja na androida 2 (głupie) pytania
Autor Wiadomość
Dumper 
Kapral

Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: Fusion 2.5 Dev

472 Prestiż
Wysłany: 27-07-2017, 21:29   Aplikacja na androida 2 (głupie) pytania

Witajcie, i na wstępie przepraszam że to już mój 3 post, po prostu są rzeczy które mnie bardzo denerwują i nie mam na nie rozwiązania, więc przychodzę tutaj. Zacznijmy. Exportowalem testowa aplikację na andka z rozdzielczością 1080 x 720 a frame 1280 x 810 (16:9 -> 4:9) i wszystko jest gites, tylko na górze wyświetla się napis aplikacji. Jak go usunąć? A i jeszcze jedno pytanie, może głupie (tak samo jak poprzednie). A więc zrobiłem aplikacje w której klika się w jajko i odbiera 1 punkt z countera który ma wartość 350. Gdy mam np 247, minimalizuje aplikację i włączam ją ponownie, to cała aplikacja się resetuje. Jak zrobić tak, żeby tego nie robiła?

Nukeboards.png
Plik ściągnięto 5379 raz(y) 42,59 KB

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP

40082 Prestiż
Wysłany: 27-07-2017, 22:03   

To podobno przeniesiona wartość "Heading" z aplikacji Windowsowej. A w zasadzie to nie jest ustawienie Windowsowe tylko uniwersalne dla wszystkich typów eksportu.

Edit, http://download.clickteam...ndroid_Bars.pdf

Dumper 
Kapral

Drugi edytor: Fusion 2.5 Dev

472 Prestiż
Wysłany: 27-07-2017, 23:21   

Dzięki, mam teraz inny problem. Wysłałem aplikację dla kilku testerów i każdy ma inne rozmieszczenie. tzn. Ustawiłem 540 x 960 na aplikacji i 720 x 960 (poprzednia była po prostu za duża). Wszystko działa spoko i okej, tylko kilka obiektów się o kilka pikseli obusnęła. Zaczynam mieć problem gdy wysyłam grę do testerów. Jedni mają tak samo jak ja, inni inaczej. Ja i część testerów widzi normalnie do 1 kreski tak jak powinno być (kreski aplikacji nie frame'u, bo jest pierwsza przerywana gdzie kończy się aplikacja i druga gdzie kończy się frame) a część widzi do tej drugiej. Gdy ustawiam wszystko żeby pasowało jak do tej 2, zaczynają widzieć tak jak poprzednio widziałem ja. Jak to naprawić? Mam ustawione fit inside and adjust.

jarlfenrir 
Generał brygady

Drugi edytor: TGF2

37283 Prestiż
Wysłany: 28-07-2017, 11:00   Re: Aplikacja na androida 2 (głupie) pytania

Dumper napisał/a:
minimalizuje aplikację i włączam ją ponownie, to cała aplikacja się resetuje.
Android sam decyduje, kiedy zachować twoją aplikację w pamięci po zminimalizowaniu, a kiedy nie. U mnie zauważyłem, że jak mam aplikację zminimalizowaną krócej niż 5 sekund, to się przywraca potem normalnie. Jak dłużej - to się resetuje. Może tu mieć znaczenie ilość pamięci w twoim telefonie, ale tak naprawdę to nie wiem. Sam używam androida od niedawna.

Odpowiedz do tematu