Przesunięty przez: Fadex 23-06-2006, 21:57 |
[Zręcznościówka] Rosco |
| Autor |
Wiadomość |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
31680 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2006, 21:49 [Zręcznościówka] Rosco
|
|
|
Tytuł: Rosco
Gatunek: zręcznościówka
Autor: BROO
Grafika: BROO
Dźwięk: N/A
Muzyka: N/A
Opis:
Shift - skok
Ctrl - wyrzucenie do góry
Lewo/prawo - poruszanie się
Odgrzewany kotlet. Koneserzy starszych gier na pewno będą wiedzieli, na czym się wzorowałem. Gra polega na przechwytywaniu chłopkiem spadającego budulca, a później umieszczaniu go na odpowiedniej platformie.
Aby złapać spadający budulec wystarczy znajdować się pod nim. Podczas jego przechwytu bohater traci witalność tym mocniej, im z większym impetem budulec uderzy w jego ręce. Dlatego warto "zgasić" spadający budul: jeżeli jesteś w fazie spadania przy skoku to łagodniej przechwytujesz i tracisz mniej witalności.
Za skrzynie przyznawane są punkty:
szara: 2
czerwona: 3
żółta: 4
zielona: 5
niebieska: 6
Jeżeli położysz budulec danego koloru w odpowiadającym mu obszarze, to dostajesz premię: punkty za ten budulec się podwajają.
Gra się ukończy z momentem opadnięcia z sił chłopka, bądź po zmarnowaniu 30 jednostek budulca.
Screeny:
http://cportal.webd.pl/ru...mages/rosco.gif
Download:
To-co-jest:
http://cportal.webd.pl/ru...loads/rosco.rar
Planowana Premiera:
Nie mam zielonego pojęcia
Uwagi:
I najważniejsze: szukam grafika i muzyka, który dopracuje tę grę:
-> brak menu
-> brzydkie napisy i monotonny wystrój zakładu
-> niedetalowane obiekty aktywne
-> brak dźwięków
-> brak muzyki
Jestem otwarty na Wasze propozycje. Tak otwarty jak plik .gam dostępny do pobrania.
Przenoszę do zapowiedzi / Fadex
Przepraszam, z pośpiechu do ukończonych wstawiłem / BROO |
| Ostatnio zmieniony przez Fadex 23-06-2006, 21:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2006, 22:05
|
|
|
Gra mi się podoba, grafika ujdzie, grywalność wysoka...
Czekam na pełną! Mam nadzieję, że ukaże się także na zagrajmy.superhost.pl
Życzę powodzenia w procesie twórczym! |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2006, 22:12
|
|
|
Nie grałem jeszcze, ale mówisz że poszukujesz grafika . Może się na coś przydam?? |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2006, 22:20
|
|
|
Ja bym chłopka zostawił, paczki też, drzwi, ściany i podłoga do wymiany. Remont . Gra fajowa, grywalna, jak będzie full, to pewno będzie w ślimaczku xD. Ciekawe kto zrecenzuje .
EDIT:
Przydałoby się "urozmajcić" rozgrywkę wypadkami losowymi.. |
|
 |
zetcom
Młodszy chorąży 2D Artist

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
3194 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2006, 23:33
|
|
|
Mój wynik to 330. Gra naprawde grywalna, grałem raz, drugi, trzeci, czwarty... ciągle bym grał. Współczuję temu pracownikowi, ja bym nie mógł tak pracować...
A może by tak zrobić jakiś taki konkursik i każdy kto chce pokaże swoją grafę do tej gry, a ty wybierzesz, która Ci najbardziej odpowiada... co o tym myślisz BROO? |
|
|
|
 |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
31680 Prestiż
|
Wysłany: 24-06-2006, 00:22
|
|
|
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby każdy zainteresowany współtworzeniem tej minigry zaprezentował coś ze swojego warsztatu, co mogłoby ulepszyć Rosco.
Jeżeli masz jakieś ciekawe elementy graficzne albo pomysł na to, jakie elementy (graficzne/techniczne rozwiązania/efekty specjalne) wartałoby umieścić w grze, chętnie przyjmę (w szczególności wykonaną robotę ). Ta gra nie jest w wersji finalnej. To tylko prezentacja prawie gotowego silnika.
A co do wyboru: najlepszym rozwiązaniem byłoby, gdybyście Wy mieli możliwość wyboru najlepszego wystroju. Jeśli będzie oczywiście powyżej jednej opcji wyboru . |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 24-06-2006, 00:59
|
|
|
Na początku byłem pewien że trzeba ustawiać rządki po 3 w jednym kolorze - pomyślisz o tym? Gra świetnie wykonana, grafika też jest ładna, aczkolwiek troche tła by się przydało, ale tak w zupełności wystarczy. Chętnie troche teł moge zasponsorować, od pewnego czasu gromadze tła i troszke się uzbierało. Powiedz tylko, czy grafika ma być w takich industrialnych klimatach.
Co do spadania z podnośnika klocków mam pomysł, moze to być też pomysł na fabułe:
Mariusz jest pracownikiem w fabryce Mydła i Powidła, jego zadaniem jest uratowanie spadających z pewnego odcinka paczek i odtransportowanie ich na półke serwisową. Pewnego razu złośliwy coś/ktoś chcąc by fabryka zbankrutowała zaczął zrzucać z taśmociągu skrzynki, które biedny Mariusz musi łapać.
Ten coś/ktoś może siedzieć w swoistym spychaczu, który krąży tu i tam po taśmociągu i od czasu do czasu spycha w dół skrzynke. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
31680 Prestiż
|
Wysłany: 24-06-2006, 01:41
|
|
|
Ustawić 3 w jednym kolorze? Tzn. coś w stylu tego ciekawego tetrisa? Bardzo fajne rozwiązanie, wtedy można by w ogóle nie resetować planszy po tym, jak cała 'paleta' zostanie opróżniona.
Tło wypadałoby, żeby pasowało do tematyki. Gdybyś miał grafikę zajączka i spadających pisanek, to wtedy dobre by było tło przyrodnicze. Ale tutaj bardziej właśnie pasuje przemysłowy charakter...
Miejsce akcji: plac budowy. Żuraw na placu budowy uległ uszkodzeniu, a czasu jest mało, więc budowniczy-osiłek musi zająć się przerzucaniem budulca.
Edit: Oczywiście może być również jakiś zakład wytwórczy. Ten również ma niemało roboty z przestawianiem paczek . |
|
|
|
 |
|
|