|
Wyprawy II |
| Autor |
Wiadomość |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
3319 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 16:35 Wyprawy II
|
|
|
Wyprawy II
Gra przygodowa/ekonomiczna
Czasy Columba. Wielu kupców poprzez wyprawy na nieznane lądy wzbogaca się coraz to nowymi towarami. Żeglarstwo się rozwija. W stoczniach produkowane są nowej jakości lepsze i pojemniejszcze statki. Miasta rozbudowują się. Ludzie zakładają plantacje, browar, tawerny i inne swego rodzaju inwestycje. Drwal dostarcza drewno dla miasta. Kamieniołom w górach zaopatruje pobliską cywilizacje w kamień. Życie nabiera sensu. Tworzy się nowa kultura. Na morzu jednak nie ma spokoju. Kupcy wraz z załogą walczą o życie podczas sztormów. Czasem napadnięci zostają przez piratów. Walczyć czy się poddać ? Często zadają sobie to pytanie. Nowe niezbadane tereny obfitują w skarby. Kupcy w miastach są sprytni i czasem oszukują. Ich też oszukuje się podczas transakcji...... Oto gra w której się wcielamy w jednego z kupców. Handlujemy dużą ilością towarów. Rozbudowywujemy swoje miasto. Prowadzimy bitwy morskie zarówno z piratami jak i z drugim graczem ( przy opcji 2 graczy ). Karmimy załogę, dajemy im szaleć z piwem. Niskie morale załogi grozi buntem i walką z buntownikami. Okradamy zarówno pirackie kryjówki jak i statki z którymi wygraliśmy bitwę. Gra oferuje nam wiele godzin ciekawej rozrywki.
Screen room i świeże informacje na stronie W dziale WYPRAWY II http://evilform.ovh.org/ |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

6902 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2006, 23:42
|
|
|
Biorę recenzję do Ślimaczka!
Poza tym - może być trochę schematycznie, a poziom Twoich pozostałych produkcji jest słaby, więc nie liczyłbym na coś szczególnego...
^ To jest próba zmotywowania twórcy. |
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
3319 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 00:11
|
|
|
Słaby ? Wspomnij tą twoją wypowiedź w ślimaczku Bardzo mnie ciekawi... no ale jak ktoś kogoś nie lubi to zawsze będzie mu dogadywał nie ?
Wydanie gry: grę najprawdopodobniej nie wydam przez neta. W skład wchodzi płta czarna cd, pudełko z nadrukiem ( takie jak na dvd ), instrukcja do gry. Nie wiem jeszcze jak wydam ale przez internet trochę mi szkoda bo będzie trzeba uciąć wiele plików dźwiękowych i graficznych żeby nie zajmowała gra bardzo dużo. Nie mam narazie pomysłu. |
|
|
|
 |
Lukas
Plutonowy

Główny edytor: 
942 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 01:02
|
|
|
| omg, jak ktośbędzie chciał zagrać, spróbować to ściągnie. Co najwyżej wytnij pliki muzyczne i w osobnym pliku do ściągnięcia daj, ja tyle wiem, że na wersje CD na pewno się nie pokuszę. |
|
 |
Ovitz
Starszy kapral

1200 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 02:18
|
|
|
| Po screenach powinno coś z tego być... Ale zobaczym,y jak będzie z wykonaniem :cool: |
_________________ Czy można na siłę tworzyć genialne rzeczy?
-Tak, trzeba tylko mieć tę siłę.
|
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
14370 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 10:12
|
|
|
| Lepiej zastosuj się do schematu bo jak dla mnie ten opis jest mało czytelny... Ale gra jak mówiłem kiedyś zapowiada się ciekawie tylko nie wiadomo jak wyjdzie a tak poza tym jak FMA ściągaliśmy 142 MB bądź ostatnią ROBOTOPIĘ 50 MB bądź Tajemnicą też koło ponad 100 MB to to raczej też ściągniemy... |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
3319 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 17:35
|
|
|
Zrobię do ściągnięcia po prostu plik ISO i będzie to się albo wypalać na płytę albo w wirtualnym napędzie trzymać |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

6902 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 18:11
|
|
|
A co za różnica, czy to spakujesz rarem, czy wypalisz do ISO? |
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 18:38
|
|
|
WinRAR otwiera ISO, więc mi to różnicy nie robi, ale robienie niezopytmalizowanych graficznie gier jest po prostu... amatorszczyzną |
|
|
|
 |
Winner
Sierżant Atomowy Plutonowy

Główny edytor: 
462 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 19:09
|
|
|
Zapowiada się ciekawie, jaki będzie efekt, zobczymy. Nawet nie myśl, że ktoś Ci zakupi płytę CD , chyba, że będziesz wypalał na własny koszt... |
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
3319 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 20:54
|
|
|
| RomanX napisał/a: | | robienie niezopytmalizowanych graficznie gier jest po prostu... amatorszczyzną |
nie rozumie możesz wyjaśnić ?
P.S.
MOŻNA ZAMKNĄĆ TEMAT.... GRA SIĘ RACZEJ NIE UKAŻE W NECIE. |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 21:42
|
|
|
No jasne że, nie, bo Pan wielmożny LS nie raczy pokazywać gier, osobom które reagują na jego zgryźliwe komentarze.
Zastanów się co robisz bo to jest śmieszne. To w jaki sposób oceniasz gry innych pozostawia wiele do życzenia :???: |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 22:04
|
|
|
Co tu nie rozumieć? Prawdopodobnie nieefektywnie wykorzystałeś grafikę, a dźwięki są w złym (pod)formacie, dlatego by to tyle zajmowało, ot co.
Jak to jest, że Starcraft+Broodwar+Patche zajmuje niecałe 100 MB (czyli akceptowalne w Necie), a twoja gra podobno jest już za duża? Przecież tam są setki animacji i dźwięków! Mam nadzieję, że nie pojawiają się tam bitmapy 2000x1000 czy coś |
|
|
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Główny edytor: 
16668 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2006, 23:49
|
|
|
No cóż, ja bym sobie w Wyprawy i tak nie pograł,
bo nie pobieram niczego więcej co waży ponad
30 MB i nie jest to filmik z Gothica III
P.S. LS, bratnia duszo, widzę że i ciebie denerwuje otoczenie
EDIT: Sry, nie dodałem " czasami ". Zaraz by burdy wyszły |
_________________ http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 |
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
3319 Prestiż
|
Wysłany: 10-08-2006, 00:00
|
|
|
gra zajmuje narazie 24 MB sam plik gam i jakieś 8 mb dzwieki ( mp3 i troche wav ).
| Kaytek napisał/a: | | Gra jest pewnie tak beznadziejna, że nawet nie chce nam jej pokazywać. |
Lol... kaytek... Ty jesteś pewnie beznadziejny bo beznadziejnie piszesz. Nie zezwolę na artykuł o wyprawach II w ślimaczku jeżeli owy będzie miał powstać gdy ty go bęzdiesz miał napisać.... zmień nick :badgrin: |
|
|
|
 |
|
|