NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Zręcznościówka] Świstak Kurier
Autor Wiadomość
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 12-08-2006, 18:35   [Zręcznościówka] Świstak Kurier

Tytuł: Świstak Kurier

Gatunek: zręcznościówka

Autor: RomanX
Grafika: RomanX, darmowe źródła
Audio: RomanX, darmowe źródła

Opis:
Jest to prosta gra zręcznościowa, w której zadaniem gracza jest dostarczenie zamówionych przesyłek do domów drogą lotniczą, unikając zarazem uduszenia (za wysoko), rozbicia (za nisko) i przeciwników (pośrodku).

Zrzuty ekranu:
1

Download:
Tutaj (2MB).

Uwagi:
Jak chcecie, to pozbędę się z niej świstaka :)

Winner 
Sierżant
Atomowy Plutonowy

Główny edytor: KNP

462 Prestiż
Wysłany: 12-08-2006, 19:06   

A o to moja recenzja:
GRAFIKA:
Grafika jest ładna, kolorowa i stylowa lecz nie idealna. Nieraz można zobaczyć typową dla tgfa białą poświatę albo pikselowate pola...
DŹWIĘK/MUZYKA:
Muzyka pasująca stylowo, miła dla ucha lecz w planszy staje się monotonna. Zdecydowanie lepsza jest w menu... Dźwięk, po prostu, pasuje.
GRYWALNOŚĆ:
Śmierdzi mi tu StarCrashem :) . Ale spokojnie, to nie plagiat :) . Gra jest wystarczająco trudna, wcale nie prostrza od SC`a, który został za trudność skrytykowany. Gra się przyjemnie, nie nudzi, oczywiście jak na mini-gierkę. Brakuję jednak "tego czegoś"...

Oceny:
Graf: ****
Muz: ****
Dopracowanie:*** /*****
Gryw:****
OGÓLNIE:****
Edit: Mi tam Świstak nie przeszkadza :)

Michu 
Plutonowy
:o

Drugi edytor: KNP

2083 Prestiż
Wysłany: 12-08-2006, 19:16   

Fajnie że użyłeś moich pomysłów :) Gra bardzo fajna , przydały by sie wyniki ON-LINE :)

Kaytek 
Chorąży

6902 Prestiż
Wysłany: 12-08-2006, 21:09   

OT: Winner, StarCrash to była gra z tym zielonym kosmitą? ;) Możesz mi ją podesłać via mail?

bmatrix 
Starszy sierżant

Główny edytor: TGF

2055 Prestiż
Wysłany: 12-08-2006, 21:10   

Eee, tu jest Starcrash: http://romanx.webd.pl/nb/viewtopic.php?t=765 :)

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

33795 Prestiż
Wysłany: 12-08-2006, 21:36   

Nie wzorowałam się w żadnym przypadku na Starcrash :P Tego typu gierka istniała już chyba 20 lat temu, ale mi spodobała się flashowa minigra z helikopterem w jaskini (?). Trochę rozwinięcia i jest Kurier.

Kodarth 
Sierżant

Główny edytor: MMF2 Dev

3319 Prestiż
Wysłany: 12-08-2006, 22:18   

Gra jest fajna... ale mało grafiki :) i bardzo monotonna 3/6

Winner 
Sierżant
Atomowy Plutonowy

462 Prestiż
Wysłany: 13-08-2006, 00:09   

RX, to wzorowałeś się na tej samej grze co my :P . Naprawdę :P .

Ovitz 
Starszy kapral

1200 Prestiż
Wysłany: 13-08-2006, 00:17   

Grafika przyjemna... Gra sie przyjemnie... Ale troche monotonie... szczególnie że jest sporo podobnych gier... 8/10

-Tak, trzeba tylko mieć tę siłę.

Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 15-08-2006, 04:25   

Hehe też kiedyś chciałem zrobić "helikopterek w jaskini" :D Fajnie to rozwinąłeś :)

Don_Sotto 
Bohater

Główny edytor: MMF2 Dev

2783 Prestiż
Wysłany: 16-08-2006, 12:00   

No niestety, gra nie zachowuje najmniejszej estetyki. menu wygląda kiepsko, właściwa gra również. Jedyne, co mi się spodobało, to odgłos silnika samolotu. Reszta, niestety do niczego.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

33795 Prestiż
Wysłany: 16-08-2006, 12:23   

Zdefiniuj: estetyka, bo w poprawnej definicji zupełnie cię nie rozumiem :P W menu nie latają żadne "dziangwy", wszystko jest czytelne i przejrzyste. Czego oczekiwałeś? Migającego różu i żółci z głupawą muzyczką? :)

Co do gry: fakt, że może niezupełnie były zgrane wszystkie elementy, ale chyba nie aż tak? Wszystko powinno do siebie pasować, co wg. Ciebie nie pasuje? Bo w tym momencie twoja wypowiedź jest bezwartościowa, bowiem niczego nie wyjaśnia :P

Aethera 
Bohaterka

Drugi edytor: Inny
Pomogła: 7 razy

10120 Prestiż
Wysłany: 16-08-2006, 14:04   

Menu i gra nie wyglądają kiepsko! Wszystko świetnie zgrane, trudno posądzać tu Romana o brak estetyki! Nieestetyczne by było gdyby miało np. to odstraszające menu u góry, jakąś muzyke midi albo co gorsza białe obwódki na grafikach :P Najlepiej sprawdzić na wikipedii co to estetyka jeśli się nie jest pewnym...

Fred 
Bohater

Główny edytor: TGF

3404 Prestiż
Wysłany: 16-08-2006, 15:17   

świstak Kurier - recenzja

Grafika - •••••••••• 5/10

Menu : Wykonane całkiem nieźle, aczkolwiek nierówno. ładnie wykonane napisy ładnie komponują się z białym tłem. Zupełnie niepotrzebna jest jednak różowa torbiel. Nie wiem, jak ona ma się do założeń gry, ponieważ rozsyłamy pakunki, a nie damskie torebki :)

Gra : Kompletne pomieszanie stylów graficznych. Pasek gracza jest wykony bardzo prosto, lecz starannie. Bez problemu można go odczytać, lecz mógłby wyglądać owiele ładniej. Samolot wygląda całkiem nieźle, jednak jego kolor zupełnie mi nie odpowiada (to jednak sprawa gustu). Tła wykonane bardzo prosto, w rzeczywistości to gradient puszczony z góry na dół. Chmurki wydają się być, przerobionymi z bibliotek TGF'a. Podłoże także zasługuje na nagane, ponieważ nie pasuje do stylu np. samolotu.

Estetyka : Ten punkt w gruncie rzeczy można zaliczyć do plusów, ponieważ mało estetyczne elementy pojawiają się bardzo rzadko. Są nimi chmury nachodzące na pasek gracza i tekst zakrywający się pod dymem z samolotu.

Engine - •••••••••• 8/10

Menu : Naturalnie wszystko działa bardzo dobrze, nie sposób było tu zrobić żadnego błędu :)

Gra : W czasie prawie wszystko jest bezbugowe. Prawie, ponieważ tak jak wcześniej wspomniałem, chmury nachodzą na pasek gracza i napis w całości nie znika pod dymem samolotu.

Estetyka : Ten punkt w gruncie rzeczy można zaliczyć do plusów, ponieważ mało estetyczne elementy pojawiają się bardzo rzadko. Są nimi chmury nachodzące na pasek gracza i tekst zakrywający się pod dymem z samolotu.

Dźwięki i muzyka - •••••••••• 6/10

Dźwięki : Dźwięki dobrane starannie, jednak ja pokusiłbym się o rip z jakiejś innej gry, bądź stworzenie własnych. O ile samolocik ładnie chodzi, to dźwięk z biblioteki TGF'a w menu do mnie nie przemawia.

Muzyka : Jeden z największych plusów w grze. Muzyka w formacie MIDI została dobrana bardzo dobrze. Zachęca do gry i podkreśla klimat produkcji.

Grywalność - •••••••••• 3/10

Grywalność w grze : Zagrałem w tą gre około 5 razy. Sama rozgrywka bardzo przyjemna jednak szybko się nudzi.

Tryby gry : Same ulokowania paczek w domostwach na punkty nie wystarcza. Przydało by się rozsyłanie na czas, lub omijanie jak największej ilości przeszkód.

Poziom trudności : średni. Gra nie jest, ani trudna, ani łatwa. Doskonałe wywarzenie.

Ocena gry - •••••••••• 5/10

Podsumowanie : Gra o całkiem niezłej grafice, dobrym silniku i świetnej muzyce, może przyciągnąć gracza do monitora na długo. W tym wypadku tak się nie stało, ponieważ gra, szybko się nudzi. Tak czy owak, jest to na krótką metę grywalna produkcja w którą warto zagrać. Myślę, że zasłużenie zajeła 3 miejsce w CP'owej, świstakowej batalii.

Michu 
Plutonowy
:o

Drugi edytor: KNP

2083 Prestiż
Wysłany: 16-08-2006, 16:31   

W grze sa Mody a nie MIDI :P

Przepraszam za pomyłkę RX :) Thx Michu / Fred

Ostatnio zmieniony przez Fred 16-08-2006, 19:43, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu