|
Copperdragon vs. Mr Knife |
| Autor |
Wiadomość |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
55382 Prestiż
|
Wysłany: 21-08-2006, 17:57 Copperdragon vs. Mr Knife
|
|
|
Kto?: Copperdragon
Z kim?: Mr Knife
O co?: 500 PP
Do kiedy?: 10.09.2006
Czym?: humorystyczny scenariusz
Jak?:
Napisanie szczegółowego humorystycznego scenariusza do dowolnej gry. Powinien on oprócz początku i końca zawierać to, co się dzieje w tzw. międzyczasie (chyba wiadomo, o co chodzi). Powinien być on podzielony na poszczególne rozdziały.
|
| Ostatnio zmieniony przez copperdragon 03-09-2006, 20:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 21-08-2006, 18:09
|
|
|
Knife'a nie będzie przez najbliższy czas, ponieważ ma awarię komputera/prądu.
Tak poza tym to wątpie, żeby się zgodził, bo ma na głowie projekty teamu. |
|
|
|
 |
copperdragon

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 23-08-2006, 21:53
|
|
|
| Fred napisał/a: | Knife'a nie będzie przez najbliższy czas, ponieważ ma awarię komputera/prądu.
Tak poza tym to wątpie, żeby się zgodził, bo ma na głowie projekty teamu. |
W razie czego mogę to przełożyć na dogodniejszy termin. To jest do ustalenia. |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13819 Prestiż
|
Wysłany: 24-08-2006, 01:13
|
|
|
Już jestem, to nie ja miałem problemy, tylko mój dostawca od neta ( burza uszkodziła im sprzęt ). Interesująca propozycja, chociaż humorystyczny mnie mocno zniechęca do przyjęcia tego pojedynku. Termin też wydaje mi się za długi. Jak masz czas to 3-4 dni i po zabawie. Biore zeszyt i do roboty, moge wszędzie go tworzyć, a potem tylko przepisać. Przeczytałem fabułke RX i coś mi przyszło do głowy. Ta moja stara fabułka o zombie nie ma rozwinięcia, sama też jest bardzo poważna, więc mam 2 propozycje:
- Rozwijamy ją i robimy dalej poważnie, w końcu mamy tylko jak zombie powstaje, więc reszte by trzeba napisać od nowa. Czyli w gruncie rzeczy pozostaje tylko sam motyw.
- Rozwijamy ją i przerabiamy w taki sposob by była humorystyczna. Ciężkie zadanie, ale w końcu o to chodzi w tym pojedynku. Pomysłowość się naprawe przyda :smile:
Co ty na to? O wiele bardziej pasuje mi to pierwsze i naprawde jestem gotowy, aby zmierzyć się z tobą w bardzo szczegółowym scenariuszu. Pomysł na scenariusz bardzo mi się podoba ( bardziej od fabułki ), więc chciałbym walczyć z tobą, przy całkiem poważnym temacie. Temat z Zombiakami jest już dość wytarty, ale to według mnie ciekawy sprawdzian naszych umiejętności. Niech wygra najlepszy! Ustalmy te pare spraw i do dzieła! |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 24-08-2006, 09:18
|
|
|
| To może najpierw przedyskutujcie to na GG? Bo zdaje się, że dużo rzeczy jest do ustalenia. |
|
|
|
 |
copperdragon

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 25-08-2006, 21:52
|
|
|
Już ustaliliśmy. Wariant z przeróbką scenariusza Zombie na humorystyczny. Czas do 30 sierpnia. Chyba pasuje?
W załączniku dałem próbkę moich możliwości, tzw. wersję demonstracyjną. Aż tak szczegółowego (z przypisami) scenariusza Mr Knife nie musi robić. W każdym razie teraz wiadomo, jak taki scenariusz wg mnie miałby mniej więcej wyglądać.
Ciekaw jestem, jakie są wrażenia odnośnie tego scenariusza.
Ps. Można by sądzić, że to nierozsądne dawać na forum wersję demonstracyjną, bowiem możnaby od tego ściągnąć, ale nie martwmy się; ko by chciał ode mnie ściągać.
scenariusz.rar Bez komentarza |
Pobierz Plik ściągnięto 829 raz(y) 6,49 KB |
|
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13819 Prestiż
|
Wysłany: 26-08-2006, 19:28
|
|
|
| Copperdragon chyba się ze mną zgodzisz, że przerwanie tego pojedynku na czas trwania bitwy, byłoby najlepszym rozwiązaniem. W końcu takiej bitwy jeszcze nie było i chyba szybko takiej nie spotkamy. Sam zaproponowałeś taki temat w pomysłach, więc wnioskuje, że też chętnie w niej wystartujesz. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
copperdragon

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 03-09-2006, 20:08
|
|
|
| Mr Knife napisał/a: | | Copperdragon chyba się ze mną zgodzisz, że przerwanie tego pojedynku na czas trwania bitwy, byłoby najlepszym rozwiązaniem. W końcu takiej bitwy jeszcze nie było i chyba szybko takiej nie spotkamy. Sam zaproponowałeś taki temat w pomysłach, więc wnioskuje, że też chętnie w niej wystartujesz. Pozdrawiam! |
Skąd wiedziałeś, że chętnie w niej wystartuję? Jasnowidz, czy co?
Dobra, tak czy siak, pojedynek zawieszamy na czas trwania bitwy.
---Edit---
A to link do mojej pracy.
Scyzoryk ma czas do 10.09, jak ustaliliśmy na PW(nie, nie do 9 października).
Ps. Scenariusz ten nie ma na celu nikogo ani niczego obrazić, nawet, jeśli niekiedy może sprawiać takie wrażenie. |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13819 Prestiż
|
Wysłany: 11-09-2006, 20:23
|
|
|
Już po terminie, więc spokojnie możesz zakończyć pojedynek kiedy chcesz ( wtedy wygrasz ), Ja na razie nie mam zbytnio czasu i w każdej chwili sprzętu :-P Tak w końcu update :biggrin: , drugiego kompa pozbywam się całego, a w pierwszym zmieniam części. Więc dzisiaj mam jeszcze jakąś grafę włożoną ( z drugiego ), ale jutro mogę nie mieć Sorry, ze tak wyszło, choć sam widziałeś: ciągle coś! Hm... chyba jedynym rozwiązaniem jest pisanie w zeszyciku i zeskanowanie tego u kogoś oraz wysłanie Problem tylko w moim strasznie nieczytelnym piśmie, ale może ktoś by przetłumaczył :lol: Znasz moje zdanie, rób co chcesz, ja nawaliłem, nie przewidziałem, ze opóźnienie terminu ( przez bitwe ) tak niekorzystnie na to wpłynie i tyle się zmieni. |
|
|
|
 |
Jakim
Młodszy chorąży Mjuzik Mejker

Główny edytor: 
21763 Prestiż
|
Wysłany: 12-09-2006, 01:51
|
|
|
Copperdragonie, bądź łaskawym smokiem i przedłuż termin dla Scyzo... Mr Knife'a . Tak jest honorowo . |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13819 Prestiż
|
Wysłany: 12-09-2006, 22:19
|
|
|
| Cooper nadal nie wiem co z kompem będzie, ale i tak już w zeszycie zacząłem pisać. Ustal jakiś termin i bierz pod nóż... tzn. zajmij się rozbudową swojego scenario ( zdobędziesz wtedy jeszcze większa przewagę nademną ) lub kończ pojedynek. Dobra biorę się za pisanie i szukanie tłumacza, który to wam rozkoduje :-P |
|
|
|
 |
copperdragon

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 13-09-2006, 23:27
|
|
|
Tak jest honorowo i tak zrobię. Przedłużę czas scyzorykowi. A co do hierglifów w zeszycie, może ja zdołam je odczytać (w końcu łatwiej chyba odczytać to, co ktoś napisał nożem niż pazurem ).
---Edit---
Niestety w związku z brakiem czasu, który nie pozwalał nawet do tej (24.09.2006) niedzieli napisać scenariusza, Mr Knife przegrywa walkowerem. Czemu się z tego nie cieszę jako strona wygrana? No cóż, chętnie bym się czegoś pośmiał. |
|
|
|
 |
|
|