NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
pepe9donkey vs. Fred

Który "wlazłkotek" jest według Ciebie lepszy?
Fredowy
40%
 40%  [ 4 ]
Pepowy
60%
 60%  [ 6 ]
Głosowań: 10
Wszystkich Głosów: 10

Autor Wiadomość
Andy 
Sierżant

Główny edytor: MMF2
Drugi edytor: TGF

6475 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 19:42   

Według mnie, lepiej wykonał Pepe9donkey. Bo u Fred'a nie było słychać, ze to wlazł kotek na płotek. ;)

Tasmpol 
Bohater
young god

24606 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 19:44   

Cytat:
Oto Remix wcześniejszej produkcji City Cat'a. Mam nadzieje, że bardzo Wam się spodoba ;)

Nazwa: Aria van Amar - City Cat (Remix)

Zaraz, utwór miał być od podstaw. A remix to raczej nie utwór od podstaw. Chyba, że się myle.

Fred 
Bohater

Główny edytor: TGF

3404 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 19:45   

Hehe, zobacz wcześniej. Zrobiłem remix swojego własnego wcześniejszego wlazł kotek na płotek xD Andy, on nie miał w 100% przypominać wlazł kotek..

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może

33795 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 19:58   

Pepe zdecydowanie zrobił lepsze dzieło, ale można je było zapisać w wyższej jakości (192 kbps), bo ta lekka strata jest jednak odczuwalna.

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 20:14   

Hmmm... Bardzo ciekawe prace.

Fred:
Ymm... No co prawda długie... Ale strasznie przynudza tym samym rytmem... i jeszcze raz... i jeszcze raz... Dobrze dobrane sample i fajne wstawki urozmaicające, ale mimo wszystko - za długie. Osobiście nie lubie takich klimatów muzyki, ale ocenię bez względu na to: 7,5/10 - przynudza... strasznie...

P9D:
Muzyczka mi się spodobała, miła dla ucha. Trochę śmiesznie dobrane sample raczej w pozytywnym słowa tego znaczeniu :) Ogólnie fajny styl - lubię taką muzykę. 9/10 - za wykonanie.

Oddaję głos na P9D - jego muzyka po prostu bardziej mi się podobała. Tylko się nie obraź Dred! ;)

Ozi 
Młodszy chorąży
Skarbówka

587 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 20:17   

Ten drugi utworek fred jest...fajny utworek, choć przesłuchałem go w czasie pisania, czyt. nie wczułem się w muzyke. Fajna melodia choć też monotonna, ale z początku zawiewa fajnym beatem :D , ale to dość nie na temat, więc niżej jedno zdanko co do pepeopa (jest jakiś skrót twej ksywki ? ;) bo nie wiem jak pisać)
Jeszcze na plus do pepeowego utworu należy...serwer na którym dał swoje mp3 ;) .
Mam pytanie do tworzących w FLu, czy ktoś zna recepte by stworzyć fajny utworek w tym progsie , siedziałem troche nad nim i nic nie zrobiłem, jeżeli ktoś wie jak zacząć by coś stworzyć dobrego (chodzi głównie o techno, heh tylko ;) ) na GG :roll: będe bardzo wdzięczny, a jeżeli trzeba mieć talent, nie piszcie ;) .

Fred 
Bohater

3404 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 20:18   

Nie no nie obrażam się czy coś. Nie chce się wykręcać, że nie miałem wtedy weny (bo nie mialem :P ) a nad monotonnością będe musiał popracować. pepe, wykonał coś na wzór... disco polo xD Gratuluje ;)

Tasmpol 
Bohater
young god

24606 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 20:23   

Bardziej podoba mi się utworek PP :) Przypomina mi nuty z jakichś starszych platformówek. Te pianiko troche nie pasuje, ale utwór ogólnie fajny. Pod koniec tylko takie coś jest, co mi się nie podoba, przypomina mi tą popularną komercyjną densówe.
Utwór Freda jest, że się tak wyrażę, za "suchy", no mało urozmaicony. Główna nuta mi się nie podoba (za wysoka, takie stukanie w dzwonki, żadnych innych dźwięków), za to ta poboczna potem jest fajna (no i do tego 2 razy mój ulubiony efekt z FL przy narastaniu tej pobocznej melodii :D ).
A oba utwory ani troche mi Wlazłkoteknapłotek nie przypominają :P

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

24468 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 20:31   

Pierwszy pojedynek, w którym nie podoba mi się żadna z prac. Tym samym - wstrzymuję się od głosu :)

pepe9donkey 
Bohater
Strup Parzyłapa

Główny edytor: MMF2 Dev

18099 Prestiż
Wysłany: 14-09-2006, 20:33   

Tasmpol napisał/a:
Pod koniec tylko takie coś jest, co mi się nie podoba, przypomina mi tą popularną komercyjną densówe.

To jest właśnie ten "charakter prześmiewczy" ;) . Specjalnie użyłem motywu z Eksplołżan, podszedł mi pod tonację akurat, więc dlaczego nie miałem go pomęczyć? :D Cieszę się że moje coty się podobają :D

Ozi - PP, PP'go, PP'mu, z PP'em :D

Dante R. 
Sierżant

659 Prestiż
Wysłany: 15-09-2006, 15:44   

Piosenka Freda jest trochę nudna, ale jakoś wpadła mi w ucho, a piosenka P9D jest według mnie taka, no ten, eeeeee ... :roll: nie padła mi w ucho :smile:
Fred rządzi.

Jakim 
Młodszy chorąży
Mjuzik Mejker

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

21763 Prestiż
Wysłany: 15-09-2006, 17:26   

PP: Nie lubię takich klimatów :P . Zresztą z "wlazł kotek na płotek" nie ma za dużo wspólnego ;) .

Fred... techno? Fuuj ;) . J/w.

Ogólnie prace mi się nie podobają, przykro mi, mam inne gusta ;) . Nie głosuję.

Fred 
Bohater

3404 Prestiż
Wysłany: 15-09-2006, 18:40   

Dziękuje bardzo Rossetti ;)

Jakim, szkoda, że nie zagłosowałeś. (W tej chwili! ;) )

Ozi 
Młodszy chorąży
Skarbówka

587 Prestiż
Wysłany: 16-09-2006, 17:25   

Wiem że moge zrobić i zrobie , ale dobra mały off-topic modoadmninostwo chyba wybaczy ;) . No więc tak, macie talent co do muzyki, a czy potrafilibyście zrobić utworek z motew ,,żwirka i muchomorka'' :D jak ktoś potrafi to stuningować ^^ , wiem że nie macie czasu nie chce wam się, ale jeżeli ktoś się nudzi (nie chodzi mi tylko o pepepo i freda) i ma ktoś czas :) niech pokaże swoje umiejętności. Ostatnio przeleciało mi przez ucho na pewnym kabarecie :) i myśle że to dobra muzyczka, by ją troche podbeatować i podbasić ;) . Ktoś ma tak szlachetne serce i czas by coś takiego wyorać :P ?

Odpowiedz do tematu