NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Wyniki Bitwy NB] 9

Kto twoim zdaniem najlepiej wykonał swoją pracę?
BROO
69%
 69%  [ 18 ]
Fadex
23%
 23%  [ 6 ]
Kurczak
7%
 7%  [ 2 ]
plooscva
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 26
Wszystkich Głosów: 26

Autor Wiadomość
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może

33795 Prestiż
Wysłany: 07-11-2006, 22:41   [Wyniki Bitwy NB] 9

Oto oficjalne wyniki Dziewiątej Bitwy NukeBoards!

1. miejsce: BROO - Żołądź: Zjazd NB
2. miejsce: Fadex - NB Simulator
3. miejsce: Kurczak - Obrona NB
Poza podium:
4. miejsce: plooscva - Double RX

Zdyskwalifikowani:
Dreeve - CB vs NB - archiwum było uszkodzone, a użytkownik nie jest zarejestrowany :P

Poniżej minirecenzje prac i ich oceny (skala 0-10):

BROO - Żołądź: Zjazd NB
Bardzo ładna i stylowa gierka. Dźwięki są dobrze dopasowane, chociaż to te znane (i lubiane) bibliotekowe. Muzyka jest całkiem dobra i jest jej dużo. Gra jest zdecydowanie za trudna. Na szczęście stany gry nie są zabezpieczone :P Ciekawe jest połączenie kilku gatunków. Dodatkowo plusem jest bardzo dobre spojenie tych gatunków fabularnie. W sumie jedynym niemilstwem technicznym jest to, że trzeba zresetować stan gry, aby zacząć grać pierwszy raz. Dziwne.
Gatunek: platformówka/ zręcznościówka
OCENA: 9/10

Fadex - NB Simulator
Następca bardzo nietypowego symulatora - równie nienormalny ;) Niestety pełny drobnych błędów, na przykład data urodzenia i nazwa użytkownika dalej jest widoczna po wyłączeniu profilu... Grafika jest zripowana z forum ;) Muzyka na głównym ekranie gry jest średnia, ale dźwięków nie słyszałem wcale. Bardzo niezrównoważona produkcja, przez co potrafi zarówno ucieszyć, jak zanudzić. Sytuację ratuje mnóstwo tandetnych minigierek :)
Gatunek: symulator
OCENA: 7/10

Kurczak - Obrona NB
Przekolorowana, ale nadal ładna grafika. Brak dźwięku czy muzyki. Średniawo. Sytuacji nie ratuje też to, że w pewnym momencie gry nie mogłam się ruszyć... i wcale nie udało mi się wejść w ścianę. AI jest skąpe, jak to w klonach Dyna Blaster, ale przecież oryginał też tak miał i kiepski nie był. Bo tutaj grywalność też jest spora. No i ta chora fabuła :) Ale czy starcza?
Gatunek: zręcznościówka
OCENA: 5/10

plooscva - Double RX
Bardzo krótka, choć ciekawa gierka. Niestety zagadki są bardzo proste, jedynie ostatnia może robić problemy przez chwilę. Grafiki jest bardzo mało, audio - wcale. W dodatku w menu psują się napisy (powinny być tła, a nie tekst). Szkoda :(
Gatunek: logiczna
OCENA: 4/10

Wirtualność 
Bohater

Główny edytor: MMF2

18050 Prestiż
Wysłany: 07-11-2006, 22:48   

No wreszcie wyniki. :D Gratulacje, BROO, Fadex, Kurczak i plooscva! :D
Oczywiście głosuję na BROO. :)

Ufosz 
Sierżant
...L6

1344 Prestiż
Wysłany: 07-11-2006, 23:01   

Gratuluje wszystkim :biggrin: Moim zdaniem Fadex i BROO powinni być razem na miejscu pierwszym bo ich prace są bardzo faje i wyczerpujące :biggrin:

Ploo 
Chorąży

8853 Prestiż
Wysłany: 07-11-2006, 23:12   

Wszystko bilo do przewidzenia ;) . Przewidywalem dokladnie takie same pozycje tylko mialem male watlpiwosci dotyczace BROO i Fadex. Gratuluje wszystkim co wzieli udzial. Co do mojej pracy ehh. Z czcionka zfartaczylem. Ale wydaje mi sie ze produkcja jest niezla. Jest to moja pierwsza opublikowana gra. Na scenie jestem od niewiecej niz miesiac ;) . Ale najwazniejsze jest to: Uczymy sie na bledach, i ja tego dzisiaj dokonalem.

Plooscva :D

copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 07-11-2006, 23:39   

No cóż, zapewne wyniki były do przewidzenia; powiem, że również miałem dokładnie taki sam układ miejsc. Gratuluję zwycięzcom. ;)
Tylko nadal nie wiem, jak wchodzić do minigierek w grze Fadexa, mimo, iż mam 7 poziom modernizacji, 10 ukończonych itd. itp. :P No cóż... W FAQ powinna być jakaś instrukcja. :)

Ploo 
Chorąży

8853 Prestiż
Wysłany: 07-11-2006, 23:46   

copperdragon, aby zagrac w gierke przejdz do forum ukonczone i kliknij gre 2 razy ;) . A copperdragon tez tak mysle. Gra nie ma rzadnego pliku pomocy. Mogles cos takiego zamiescic a FAQ ;) .

Plooscva :D

Raymon 
Plutonowy
dawniej arek ;-D

3098 Prestiż
Wysłany: 07-11-2006, 23:56   

Ufosz napisał/a:
Gratuluje wszystkim :biggrin: Moim zdaniem Fadex i BROO powinni być razem na miejscu pierwszym bo ich prace są bardzo faje i wyczerpujące :biggrin:

Zgadzam się! Prace Fadex'a i BROO były porównywalne, ale nie będę zdradzał na kogo zagłosowałem...

Kurczak 
Starszy sierżant

Główny edytor: TGF
Pojedynki: tak

9364 Prestiż
Wysłany: 08-11-2006, 00:01   

Moje drugie trzecie miejsce :P . Ja zagłosowałem oczywiście na BROO. Co do gry Fadexa to nie za bardzo przypadła mi do gustu, gdyż nigdy nie lubiłem tego typu symulatorów. Co do gry Plooscvy to zdecydowanie za krótka no i to menu... Ale przyjemnie się grało. ;)

...

Cruise 
Plutonowy
Mechwarrior

998 Prestiż
Wysłany: 08-11-2006, 01:33   

aaaa damn it. Moja także miała sie tu pojawić :( ...

A teraz co do prac innych: BROO moim zdaniem sprawę wygrał, praca Fadexa nieco nudna IMO, a reszta srednio-przecietna :) Pozdrawiam

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 08-11-2006, 11:07   

Ehh... Gdyby nie błąd TGF'a, to ostatnia minigierka działałaby i byłoby pewnie inaczej :(

http://download.yousendit.com/0EC6CB22748C2F1A - link do działającej minigierki RPG, nie wiem dlaczego w tej nie działało...

Cytat:
Sytuację ratuje mnóstwo tandetnych minigierek :)

Oj, później są coraz lepsze, a RPG na pewno nie było tandetne... :(

Cytat:
data urodzenia i nazwa użytkownika dalej jest widoczna po wyłączeniu profilu...

O, nie! Ustawiłem zdarzenia, że kiedy grupa profil nie jest aktywna, to wtedy text zmienia się na "". Ale muszę przyznać, że błędów jest sporo...

PS: Gratuluję BROO wygranej, jak i kurczakowi 3-go miejsca i plooscvie 4-go :D

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct

33795 Prestiż
Wysłany: 08-11-2006, 12:50   

Fadex: Przeważyło chyba to, że bardzo wolno dochodzi się do tych gierek. A do RPG'a nie doszłam, tak samo nie trafiło na kontrolę antydopingową (ale np. arkanoid był tandetny :) ).

plooscva: Twoja gierka była całkiem niezła, ale za krótka. 3 poziomy, które przechodzi się w minutkę to po prostu za mało, jak na tyle czasu.

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 08-11-2006, 14:08   

RomanX napisał/a:
(ale np. arkanoid był tandetny :) )

Arkanoid akurat miał być tandetny :P to miało symbolizować "rozwój PSK", or samfin' :P
Heh, trudno :P

kuber24 
Plutonowy

616 Prestiż
Wysłany: 08-11-2006, 16:18   

Szkoda, że nie można wysłać dwóch głosów :( ostatecznie zagłosowałem na Fadexa, co nie znaczy, że gra BROO mi się nie podobała. Obie są równie grywalne, ale jednak to RPG zadecydowało.

Andy 
Sierżant

Drugi edytor: TGF

6475 Prestiż
Wysłany: 08-11-2006, 19:12   

Fadex i Broo - Gra bombowa :) . Nie moge ocenić, która lepsza, bo to dwa inne typy, ale obie są fajowskie ;)

Ozi 
Młodszy chorąży
Skarbówka

Główny edytor: TGF

587 Prestiż
Wysłany: 09-11-2006, 18:54   

Głos dla fadexa, gra mi się bardziej podobała :] .

Odpowiedz do tematu