NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
NeTRaY vs. Crazy Corkin

Kto wygrał?
Crazy Corkin
50%
 50%  [ 6 ]
NeTRaY
50%
 50%  [ 6 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Fusion 2.5
Pojedynki: tak

14370 Prestiż
Wysłany: 03-12-2005, 18:07   

Nieźle - nie jest źle :D Hehe mogłoby być gorzej..

Aethera 
Bohaterka

Drugi edytor: Inny
Pojedynki: być może

10120 Prestiż
Wysłany: 04-12-2005, 00:41   

Pacman
Na pewno się rozczarujecie, ale to wina dysku! Cud że zrobiłem pacmana od nowa w 2 dni, choć przyznam że już nie jest taki fajny. Po awarii zostały mi grafiki i menu ( którego nie zobaczycie bo jest lepsze technicznie i to bardzo od tego pacmana co teraz wam podaję :P ) więc jakoś pociągnąłem. Duchy są momentami zbyt inteligentne a momentami zbyt głupie, toteż gra się mało przyjemnie według mnie ale nie mnie to oceniać ale wam... Sąscoresy mam nadzieje że chociaż bez bugów ;] Nie sprawdzałem, miłego grania.
Edit: Znalazłem po wysłaniu pare bugów ale nie bede ich poprawiał - i tak czas zaraz minie :P

NeTRaY
Plutonowy

Główny edytor: Inny

1745 Prestiż
Wysłany: 04-12-2005, 00:55   

To i ja wysylam.

To co widzicie to bardzo wczesna wersja przyszlej gry :) . U mnie nie bylo, zadnej wpadki. Poszlo tak jak mialo pojsc, reszta w przyszlosci :)

Co napisalem:

W Javie napisalem prosty edytor poziomow do pacmanka:
UWAGA: nie dziala opcja Save, nalezy uzywac Save AS.
Jezeli chcecie zagrac w swoj poziom, to podmiencie plik 01level.pal w glownym katalogu z gra.
W katalogu poziomy znajdziecie 3 przykladowe levele, zeby w nie zagrac takze podmiencie plik.

W C++ i OpenGL zostal napisany 3d silnik gry. Gra jest niekompletna, zlicza tylko punkty, nie odejmuje jeszcze zyc, i nie przechodzi do nastepnych poziomow, to dodam wkrotce, juz poza pojedynkiem.
Na razie mozecie podziwiac sam engine gry.

Czego nie ma?
Glownego bohatera, poki co pacman wyglada jak jeden z duszkow (totemow).
Duszki nie zamieniaja sie w oczy w czasie ucieczki :) .
Nie ma efektow specjalnych typu wybuchy...
Na to bedziecie musieli jeszcze poczekac :) .

Co wiec jest?
Sztuczna inteligencja przeciwnikow (gonia Cie i uciekaja, potrafia zastawic pulapke i zajsc Cie z dwoch stron).
Algorytm generowania terenu - to widac po sciezkach na mapie.

Jak ustawic opcje gry:
Nie ma jeszcze startera, wiec opcje trzeba ustawic recznie w pliku config.xml edytujac go w notatniku.
Tam mozemy ustawic rozdzielczosc gry sugerowane tryby:
320x240
640x480
800x600
1024x768
1280x1024
Ilosc bitow na pixel - sugerowane 16 lub 32
Fullscreen (0=nie, 1=tak).

http://netray.pl/Eldorado.rar

konto usunięte
Dezerter

0 Prestiż
Wysłany: 04-12-2005, 01:21   

Moim skromnym zdaniem...

Netray
Twoja gra jest jeszcze niedopracowana... Ale jest bardzo dobra jak na dzisiejsze standardy gier 3 D ! Gratuluję dobrze wykonanej roboty, aczkolwiek sterowanie (głównie skręcanie) powinno być lepiej dopracowane... :P

Crazy Corkin
Twoja gra przypomina PacMana rodem z Pegazłoma :P
Ogólnie jest dopracowana, robiona na TGF'ie, wspaniale oddaje klimat PacMana !
Good Work !

Podsumowanie
Jestem za grą Netraya ! chociaż niedopracowana, ale urzeka grafiką... :)
A grafika to najważniejsze w grach... Acha, dodam jeszcze że gra Netraya to naprawdę ciekawa koncepcja... :)
Ostatnio zmieniony przez Minty 24-05-2007, 23:05, w całości zmieniany 2 razy  

NeTRaY
Plutonowy

1745 Prestiż
Wysłany: 04-12-2005, 08:43   

hehe, juz poprawilem praktycznie wszystkie bugi, ktore byly w tej wersji... :) hehehe gdyby pojedynek trwal o 7.5h dluzej... :)
oczywiscie wstrzymam sie z publikacja do wtorku do 24.00 zeby nie zaburzac glosowania :)

Aethera 
Bohaterka

10120 Prestiż
Wysłany: 04-12-2005, 09:01   

Oczywiście też za przykładem Netraya zdebuguje i rozbuduje swoją gre. Poprawiając na szybko błąd z pryzpadkiem gdy zje się wszystkie ziarenka władowałem pacmanowi... nieśmiertelność ;D Zaraz ściągne pacmana Net-a i obejrze... ;]

Slawo 
Legenda

Główny edytor: MMF2
Pojedynki: nie

25566 Prestiż
Wysłany: 04-12-2005, 15:26   

To jest bez sensu ...
Teraz wszyscy pewnie zagłosują na NeTRaY'a bo to zaprogramowane a nie wyklikane, a ja powiem tak:
Jakby oceniał to Romuś X w Batalii to co by postawił ?
Jak dla mnie graficznie lepiej wygląda CC, ruchowo - CC (zmieniłem na 16 w Eldorado i chyba zaczeło chodzić, ale ja na 650MHz cieniutko tam wszystko widzę, patrzyłem narazie 640x480).
Błędów w Pacmanie było kilka w Eldorado nie zauważyłem bo ... nie pograłem długo.
Na kompach wg. mnie jeszcze długo nie będzie takiej grafiki 3D jaka jest w TV (zapis kamery), a to co niby ma być 3D to tylko męczące jest dla gracza. Może gdyby nie te spore wymagania co do kompa,, to może wtedy jakby to płynniej chodziło można by przyjąć.
Zagłosuję na CC tylko po to ... aby widzieć kto ile ma głosów :D

[ Dodano: 2005-12-04, 14:27 ]
hehhehe no to CC ma jeden ode mnie. Wiedziałem, że tak będzie z głosami,

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

NeTRaY
Plutonowy

1745 Prestiż
Wysłany: 04-12-2005, 17:45   

no na kompach dlugo nie bedzie grafiki takiej jak jest w TV - tu sie zgodze... bo i po co ma byc...
grafika rysowana tez dlugo (a pewnie i jeszcze dluzej :) ) nie bedzie taka jak w TV :)

jezeli chodzi o wymagania... to szczerze rzeklszy, ze sa one dosyc niskie... 1200mhz i stary GeForce2 to sprzet, ktory jest wart niecale 500zl, wiec tutaj sie nie zgodze.

Oczywiscie jezeli przegram to z podniesionym czolem i oczywiscie nie przestane tworzyc gier 3d gdyz to jest przyszlosc, ludzie w to chca grac i w to graja, a niestety gry 2d juz dawno poszly w zapomnienie... nie zawsze dobrze byc modnym, ale czasami trzeba spojrzec prawdzie w oczy

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Drugi edytor: Fusion 2.5
Pojedynki: tak

14370 Prestiż
Wysłany: 05-12-2005, 14:21   

A według mnie oboje dobrze sie sprawili i obie gry są równie dobre :D

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Drugi edytor: Construct

33795 Prestiż
Wysłany: 05-12-2005, 19:14   

Obie gry są znakomite. Eldorado jest bardzo efektowne graficzne (w stosunku do Pacmana by CC), gra się też fajnie, jednak jest mało dźwięku, no i duszki to puszki :) nieróżniące się zbytnio od gracza. Z kolei CC zrobił oldschoolową graficznie (i nie tylko) gierkę, w której jeździmy typowym Pacmanem i w ogóle; nieco lepszy dźwięk (więcej). W sumie wybór gry, na którą padł mój głos był ciężki bo, jak już na początku było zauważalne, oba remake'i są świetne i... odstają od wielu, nawet komercyjnych klonów Pacmana (tak!). Ostatecznie jednak wybór padł na Corkin... po czym nastąpił moment zmieszania się trochę (lub coś takiego), jak mój wzrok padł na wyniki. Argh :P Ale jeszcze 1 dzień głosowania, może uda się przechylić szalę na czyjąś stronę.

NeTRaY
Plutonowy

1745 Prestiż
Wysłany: 06-12-2005, 00:38   

CC z tego co pamietam, ostatnio Twoja gra miala buga i było się nieśmiertelnym, dzis sciagnalem gre... a tam gra się konczy gdy zycia == 0. hmmmm

nie chce byc aptekarzem, ale to troche nie fair...

Aethera 
Bohaterka

10120 Prestiż
Wysłany: 06-12-2005, 18:10   

Nie zmieniałem tego. Nieśmiertelnym nie jest się zawsze, tylko przy stanie = 0 żyć jest się nieśmiertelnym. Bug jest nadal.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Drugi edytor: Construct

33795 Prestiż
Wysłany: 07-12-2005, 10:49   

Remis. Ale jaja xP
Gry są na tyle dobre, że (jeśli sami na to nie wpadliście) powinniście je doprawić i wypuścić do działu "Ukończone" :) czyżby mały renesans Pacmana?

NeTRaY
Plutonowy

1745 Prestiż
Wysłany: 07-12-2005, 11:08   

no wlasnie nie wiem czy nie jest potrzebna jakas mala dogrywka czy cos :) ...

niedlugo przedstawie najnowsza wersje :) , bo gra powoli wchodzi w stadium ukonczonej produkcji :) (powoli = bardzo powoli :)

Slawo 
Legenda

Główny edytor: MMF2
Pojedynki: nie

25566 Prestiż
Wysłany: 07-12-2005, 12:01   

Słuchajcie, dogrywka jest prosta-wydajecie za tydzień dwa poprawione, ostateczne wersje i głosowanie od nowa.

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

Odpowiedz do tematu