NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Odchodzę ze sceny
Autor Wiadomość
copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Pojedynki: tak

Prestiż
Wysłany: 24-05-2007, 17:05   Odchodzę ze sceny

W związku z tym, że od czasu do czasu jakiś klikowiec musi odejść, postanowiłem im to zadanie trochę ułatwić. Może pomyślicie, że chce się pozbyć konkurencji, ale jak chcą odejść, to i tak odejdą, niech przynajmniej nie będą mieli z tym kłopotów typu "Co tu napisać?" :D

Oto i szablon dla odchodzących:

Kod:
Drodzy Klikowcy/Wy wredne świnie/Inne. Odchodzę!

Tworzenie gier mi się znudziło/Wykończyliście kolejnego klikowca/Chcę odpocząć od tworzenia gier/Odkryłem swoje powołanie do bycia hydraulikiem/Inne.

Powody odejścia (niepotrzebne skasować):
- bo mam tego dość
- bo tworzenie gier mi się znudziło
- bo Bedziu znowu robi syf na scenie
- bo [tu wpisz nick dowolnego admina] ustanawia rządy totalitarne
- bo nie ma wolności slowa
- bo nie ma wolności Slawa
- bo za dużo tutaj kłótni
- bo skrytykowaliście moje cudowne gierki
- bo Klikipedia jest zmortynizowana
- bo michal.10 posługuje się w wypowiedzi tylko cytatami i trzema wyrazami, z których jeden jest sporą emoikoną
- bo parszywa morda Magnefikko śni mi się po nocach.
- bo Dingo mi kazał
- bo BROO kazał mi tworzyć gry
- bo [tutaj wklej jedną linijkę z generatora słowników do jakiegoś łamacza haseł]
- bo pod moim oknem dalej nie widze nowego bmw m3
- bo nie miałem postów pod tytułem swojej gry
- bo ukradli mi rower
- bo mnie zbanowaliście
- bo usunęliście moje konta: [tu podaj numery kont uporządkowanych chronologicznie]
- bo składak się rozłożył
- bo byliście na nie gdy ja byłem na tak
- bo nie macie wiary w ludzi
- bo magnefiko uważa że ma brzydką mordę
- bo nie mam argumentów
- bo zupa była za słona
- bo czekolada była za gorzka
- bo muszę walczyć z Układem
- inne (podaj jakie)

Zasługi dla sceny:
(wybierz tylko jeden z poniższych punktów, jeśli nie zrobiłeś żadnej gierki, pomiń)
- kilka słabych gierek [tytuły]
- kilka dobrych gierek [tytuły]
- kilka średnich gierek [tytuły]
- kilka gierek o różnym poziomie [tytuły ustawione od najsłabszej do najlepszej gry]
(niepotrzebne skreślić)
- nikomu niepotrzebny e-zin klikowy
- popularny e-zin klikowy
- stworzenie nowego forum/serwisu klikowego, które oczywiście olano
- stworzenie popularnego forum/serwisu klikowego
- wymyślenie skrótu PSK
- przesolenie zupy
- stworzenie szablonu dla odchodzących klikowców
- inne (podaj jakie)

Oczywiście tam piszę sobie n-ty temat, że odchodzę, ale tak naprawdę wrócę pod nowym nickiem itd. itp.
[tu jest miejsce na twoją reklamę]

Podpisano:
[własnoręczny podpis]

Myślicie, że należałoby w nim coś dodać? ;)

Ps. Formularz dedykuję wszystkim odchodzącym i powracającym klikowcom.
Specjalne podziękowania dla Magnefikka i Oziego, którzy podali propozycje do formularza. ;)
Ostatnio zmieniony przez copperdragon 25-05-2007, 10:16, w całości zmieniany 1 raz  

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Steam:

Prestiż
Wysłany: 24-05-2007, 17:13   

Ciekawy i dość kontrowersyjny temat, chociaż do obecnej większości naszych klikowców odpowiedni.. Tylko nie wiem czy zasługą dla sceny są słabe gierki :roll:

copperdragon 
Bohater

Prestiż
Wysłany: 24-05-2007, 17:31   

Fanotherpg napisał/a:
Ciekawy i dość kontrowersyjny temat, chociaż do obecnej większości naszych klikowców odpowiedni.. Tylko nie wiem czy zasługą dla sceny są słabe gierki :roll:

Słabe gierki nie są zasługą dla sceny, podobnie jak przesolona zupa. Jednak szablon został napisany pół żartem, pół serio, więc niemalże musiały się tutaj znaleźć. ;)

jarlfenrir 
Generał brygady

Prestiż
Wysłany: 24-05-2007, 18:23   

copperdragon napisał/a:
Fanotherpg napisał/a:

Słabe gierki nie są zasługą dla sceny, podobnie jak przesolona zupa. Jednak szablon został napisany pół żartem, pół serio, więc niemalże musiały się tutaj znaleźć. ;)

jestem niemal pewny, że następny "dezerter" z niego skorzysta :D Może i sam kiedyś...

copperdragon 
Bohater

Prestiż
Wysłany: 25-05-2007, 10:17   

Formularz zaktualizowano. Dodano propozycje Magnefikka i Oziego wypisane na CP. :D

Slawo 
Legenda

Pojedynki: nie

Prestiż
Wysłany: 25-05-2007, 13:32   

Lepiej byś przez ten czas napisał ze 3 recenzje gier do Ślimaczka lub na Klikipedii a nie tracisz czas na gupoty.

Tymon 
Starszy kapral

Prestiż
Wysłany: 25-05-2007, 14:35   

O, coś dla mnie! Więc:
Cytat:
Drodzy Klikowcy! Odchodzę! Wykończyliście kolejnego GuMowca.

Powody odejścia:
- Bo na forum zamienia się w lameriadę ( patrz np. ten topic ).
- Bo masło było zbyt maślane.

Zasługi dla sceny:
- 2 artykuły w klikipedii.

Reklama:
gamemaker.pl -zapraszam!!!!11!111one

Podpisano:
Tymon aka TeenIce.
Może być? :madugly:

Doprawdy, nie mam pojęcia co tematy tego typu mają wnieść na forum.

Slawo 
Legenda

Prestiż
Wysłany: 25-05-2007, 14:48   

Tymon napisał/a:
Doprawdy, nie mam pojęcia co tematy tego typu mają wnieść na forum.

Kod:

1. Że Copperdragon jest dowCiapny.
2. Że Copperdragon jest sposzczegafczy.
3. Że Copperdragon sie nudzi.
4. Że Copperdragon nie ma nic ciekawszego do roboty.
5. Że Copperdragon jest pomysłowy.
6. Że Copperdragon próbuje rozruszać forum NB i CP.
7. Że (tu wpisać swoje pomysły i podać dalej)

copperdragon 
Bohater

Prestiż
Wysłany: 25-05-2007, 17:01   

Ten temat ma pokazać moje podejście do różnych topiców dotyczących odchodzenia ze sceny. A także, że powinno się do nich podchodzić tak luźno, jak do wyżej napisanego szablonu. ;)

Slawo: Bez przesady. Ten temat był tworzony bardzo krótko i nawet ćwierć recenzji nie byłbym w stanie w tym czasie napisać. ;)

Tasmpol 
Bohater
young god

Prestiż
Wysłany: 25-05-2007, 17:04   

Co wam, przyda się, przynajmniej każdy mr. odchodzący nie będzie musiał zakładać nowego tematu by ogłosić wszem i wobec, że się odinstalowywuje ze sceny.

Maximal 
Kapral

Prestiż
Wysłany: 26-05-2007, 21:53   

E, a czy każdy, kto odchodzi ze sceny musi wszystkich o tym informować? ;p Imo takie działanie ma na celu jedynie zwrócenie na siebie uwagi.

Ploo 
Chorąży

Prestiż
Wysłany: 26-05-2007, 22:01   

Maximal napisał/a:
E, a czy każdy, kto odchodzi ze sceny musi wszystkich o tym informować? ;p Imo takie działanie ma na celu jedynie zwrócenie na siebie uwagi.

Rozumiem jezeli jest to ktos malo znany ale w przypadku Morty'ego bylo to wskazane. Inaczej by byla dziura i nikt by nie wiedzial co sie stalo. :P

A szablon, jak szablon. Ja zauwazylem tylko humorystyczna strone szablonu. :P

Plooscva

Aleks 
Moderator
Wilczek

Prestiż
Wysłany: 26-05-2007, 22:17   

Widać skąd wziął inspiracje...
http://bedziu.webd.pl/vie...ac5cd466e3#4846

Slawo możne sobie to wkroić w ramkę i powiesić nad łóżkiem :p

copperdragon 
Bohater

Prestiż
Wysłany: 26-05-2007, 22:46   

Można to uznać za bezpośrednią przyczynę powstania, aczkolwiek już wcześniej zauważyłem, jak niektórzy klikowcy (i to ci lepsi) mają w zwyczaju "odchodzić ze sceny", by po tygodniu czy miesiącu wrócić pod nowym nickiem... albo nawet starym. :badgrin:

Jeśli więc któremuś z klikowców, co kiedyś "odszedł", spodobał się ten temat, może uznać, że to po części jego zasługa.

Jeśli któryś z "odchodzących" klikowców twierdzi, że zamiast tego tematu powinienem gry robić, recenzje pisać itp., powinien wziąć pod uwagę, że częściowo jego temat o odejściu się do tego przyczynił. :madugly:

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Prestiż
Wysłany: 27-05-2007, 01:20   

Opuszczanie sceny ma za główne zadanie wywrzeć pewien wpływ. To jakby pokazanie "robicie taką breję na forum, że buntuję się!", wskutek czego występuje:
:arrow: właśnie to "opuszczam scenę!"
:arrow: albo zmiana nicka na jakiś przyczajony

Wbrew pozorom "opuszczam scenę" oznacza większe niż zwykle przywiązanie do niej. I równie wbrew pozorom zmiana nicka wcale nie oznacza przywiązania do PSK: wręcz przeciwnie.

W przypadku drugiego mam żal do demaskujących. Na codzień się lubimy, ale kiedy można pokazać "przyczajonego BROO żałośnie zmieniającego nicki", to są wyjątkowo bezczelni. Ale w sumie na moją złą opinię pracuje tu głównie jeden ziomuś, więc nie jest tak źle :---) .

...Ale koniec prywaty :---) ... do tematu. Opuszczenie sceny (wykonywałem bodaj że dwa razy) ma dobre i złe strony. Oto pozytywy:
:arrow: Jeśli dobrze się przygotuje ceremonię opuszczenia PSK, można pozostawić po sobie dobre wrażenie i ochotę ludu na twój powrót. Robienie koniunktury nigdy nie było tak łatwe.
:arrow: Można przekabacić kilku ziomków na swoją stronę i utworzyć z nimi konkretny pakt (kółko wzajemnej adoracji? umowa o zlecenie? team?), co jest łatwiejsze, kiedy na forach jest spory ładunek emocjonalny.
:arrow: Dość powiedzieć, że testament może również stworzyć spoiwo między klikowcami, ale niestety jest ono tak trwałe jak przyjaźń kibiców Wisły i Cracovii po śmierci Jana Pawła II.

A co złego może wystąpić?
:arrow: "Ziomuś, co z tobą?!" to jest taki temat a'la "opuszczam PSK", a przynajmniej ma to samo natężenie. Co powstało: Umocnienie podziałów wśród klikowców.
:arrow: Można utracić tyle autorytetu, że po powrocie pomyślisz "ale-m ja głupi był"
:arrow: Powstanie tymczasowego lidera jednej decyzji, który poruszy złą (dla PSK) inicjatywę na PSK (fuzja? skasować offtopic?)
:arrow: Gdy emocje ustaną to wszystko "jakoś tak oklapnie"

Dlatego ważnym jest mądrze planować odchodzenia z PSK. Copper, po prostu za słabo znasz mechanikę odchodzenia ze sceny. Jest ona tak naturalna jak tworzenie gier :---) .

Odpowiedz do tematu