|
Backmasking |
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Prestiż
|
Wysłany: 17-06-2007, 15:35
|
|
|
To chyba zwyczajna właściwość ludzkiego języka. Słuchając nagranie Biblii od tyłu zapewne byłoby tego mnóstwo Próbował ktoś? |
|
|
|
 |
Iron92
Mięso armatnie

Prestiż
|
Wysłany: 17-06-2007, 16:02
|
|
|
Co do tej biblii RomanX to nie wiem czy coś by wyszło. http://jeffmilner.com/backmasking.htm niech ktos zobaczy fragment piosenki Break On Throug. tam wychodzi tekst "I am satan". tam żadne słowo po odwróceniu nie da słowa "satan". Dlatego myślę, że te wszystkie teksty są podkładane przez artystów. |
_________________ "...Żegnam was, już wiem, nie załatwię wszystkich pilnych spraw..." |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Pojedynki: nie
Prestiż
|
Wysłany: 17-06-2007, 19:24
|
|
|
Mimo wszystko Britney Spears - Baby One More Time brzmi od tyłu fajnie ale raczej teksty piosenek od tyłu/przodu są bardzo niewyraźne, więc trudno się czegoś takiego doszukać. Jednak są ludzie (tzw. psychole) którzy przesłuchują wszystkie swoje empetrójki od tyłu i mogą takie cuda wyjść Jednak na pewno Pink Floyd i ELO ukryli nagrania specjalnie, to po prostu słychać |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Prestiż
|
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 20-06-2007, 11:59
|
|
|
Piosenki beatlesów są takie. Jeśli dobrze pamiętam co tam kiedyś czytałem to "Turn me on, dead man" powiedział Jezus w Biblii. No to macie swój backmasking z Pisma Świętego - number nine wyjdzie.
Nie wydaje mi się, żeby to artyści umieszczali specjalnie. To tak samo jak z twarzami na zdjęciach dymu itp. ludzie doszukują się znajomych kształtów i często je znajdują, tak samo w puszczonej od tyłu plaplaninie można wyszukać ukryty przekaz. W stairwais to heaven wyraźnie można zrozumieć tylko kilka słów (six-six-six najwyraźniej), ale to wystarczyło by koleś, który to znalazł wymyślił reszte słów "przekazu".
I tak Britney najlepsza. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Iron92
Mięso armatnie

Prestiż
|
Wysłany: 22-06-2007, 14:17
|
|
|
http://www.youtube.com/wa...related&search= <<Przesłuchajcie to. Żeby to zrozumieć to trzeba trochę angielskiego znać. W piosenkach Beatlesów jest dużo przesłanek o jakimś Paul'u i brzmi to podejrzanie... oni śpiewają o miłości a na backmaskingu wychodzą satanistyczne przesłanki, których głównym tematem jest morderstwo jakiegoś tajemniczego Paul'a. Niektórych tekstów to nawet sie trochu przestraszyć można. |
_________________ "...Żegnam was, już wiem, nie załatwię wszystkich pilnych spraw..." |
|
|
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Prestiż
|
Wysłany: 22-06-2007, 20:54
|
|
|
Paul McCartney to jeden z Beatealsów, obok Johna Lennona chyba najsławniejszy (i żyje, w przeciwieństwie do Lennona). Ciekawostka: Wymyślił i doprowadził do nagrania przez Beatelsów piosenki, o, było nie było, seryjnym zabójcy - Maxwell's Silver Hammer x)
No, to teraz szukajcie ukrytych podtekstów i znaczeń |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
|
|