NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
O honor i chwałę Smok vs TheRPG

Kto wykonał lepsza pracę?
Smok
62%
 62%  [ 5 ]
Fanotherpg
37%
 37%  [ 3 ]
Głosowań: 8
Wszystkich Głosów: 8

Autor Wiadomość
Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Fusion 2.5
Pojedynki: tak

14370 Prestiż
Wysłany: 23-07-2007, 10:28   

Potwierdzam przedłużenie terminu do 9 wieczorem, ze względu na moje problemy techniczne 12 godzin w plecy... Postaram się dzisiaj oddać prace, a jak się nie wyrobię.. To no cóż, pewnie oddam PP i resztki honoru..

Smok 
Plutonowy

Główny edytor: MMF2
Drugi edytor: Construct

410 Prestiż
Wysłany: 25-07-2007, 21:54   

Termin wspólnie z Fano przedłużyliśmy do dziś, godziny 22-ej. Moja "skończona" (:P) praca:
http://smoke.boo.pl/tunel-f.avi (~2,9MB)

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 25-07-2007, 23:48   

Nie oddam pracy w terminie. Oddam zapewne jutro.. Dlaczego? Bo utrzymanie przyjaźni z osobą na której mi bardzo zależy jest dla mnie ważniejsze od honoru i PP.

Smok 
Plutonowy

Drugi edytor: Construct

410 Prestiż
Wysłany: 28-07-2007, 18:24   

Pomimo iż pojedynek się zakończył postanowiliśmy z Fanem rozpocząć głosowanie o to czyja praca jest lepsza. Ta ankieta ma wyłonić jedynie zwycięzcę między nami dwoma, ze względu na honor a nie o PP :)

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 28-07-2007, 18:41   

http://dregasyia.ovh.org/dse.html

Moja praca znajduje się pod tym linkiem :) Wymaga Vitalize, ale też jest wersja do ściągnięcia na stronie głównej.

Chwilowo mamy problem z rozpoczęciem ankiety gdyż wygasł termin edycji postu xD Musimy poczekać na modostwo lub adminke :) - Dziękujemy Fred'owi za pomoc w uruchomieniu ankiety :)

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 28-07-2007, 20:27   

Głosuję na Smoka. Fano dał niezły trailer, ale tekst jest ciągnięty zdecydowanie za długo, a samej akcji jest zbyt mało, żeby w ogóle mówić o czymkolwiek. Chociaż nie wiem, może przespałem najważniejszy moment... Nie mniej jednak praca mi się podobała, muzyczka klimatyczna, ale tekst monotonny... Praca smoka wydaje mi się lepsza. Nie tylko dlatego, że została stworzona w programie o zdecydowanie większych możliwościach, ale dlatego, iż te możliwości zostały dobrze wykorzystane przez twórcę. Piękny render, gratsy :)

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 29-07-2007, 00:24   

Więc, mój trailer trwa około 5 minut z czego jest to bardziej trailer gry niż praca na pojedynek.. A animacji jest okolo 15 sekund.. A w pracy Smoka jest to 30 sekund renderingu.. Więc nie ma co porównywać xd Chociaż w sumie mógłbym równie dobrze puścić demo CTE, a i tak nie miałbym szans na wygranie :)

Don_Sotto 
Bohater

2783 Prestiż
Wysłany: 30-07-2007, 03:15   

Miałbyś, fano. Ale po kolei. Nie wiem, czy to tylko u mnie tak zwalniało, ale te napisy strasznie wolno się wyjaśniały i wyciemniały, poza tym niektóre nie za bardzo się kleją, spróbuję zacytować, choć dokładnie tego nie pamiętam:
" ta gra miała oferować intuicyjny system walki, ale głupota (?) i chciwość (!) wzięły górę nad rozumem" ( zwracam honor, jeśli coś zbyt bardzo przekręciłem :) ).

5 minut? No tak, tyle że to prawie 5 minut samego tekstu, a tymczasem praca smoka obfituje w śliczną grafikę, godną niejednej komercyjnej produkcji. Oczywiście nie czepiam się wykonania twojego pseudo 3d, ale oddałbym głos na ciebie, gdyby akcji było znacznie więcej od tekstów... 4 minuty, a tekstu minuta. Raczej nie sprawiłoby problemu wykonać coś takiego, skoro wszystko już masz przygotowane pod względem technicznym.

Muzyki nie ocenię, bo późno piszę i bylem zmuszony wyłączyć głośniki,a słuchawek chwilowo nie mam. Mimo to - opieram się na ocenie Fadexa: "muzyczka klimatyczna" .

To tyle.

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 30-07-2007, 09:05   

Wiem, że z tekstem przesadziłem a mało akcji.. No, ale jest co jest xd A jeden tekst wyświetlany jest dokładnie przez 10,96 s dlaczego taka prędkość? Aby każdy mógł przeczytać za 1 razem i aby na każdym kompie działało dobrze..

Don_Sotto 
Bohater

2783 Prestiż
Wysłany: 30-07-2007, 15:55   

Moim zdaniem, stanowczo wystarczyłoby 5 sek, a i to może nawet zbyt dużo. W końcu to tylko trailer, a nie wymagająca dobrego sprzętu gra.

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 30-07-2007, 16:10   

Pewne osoby ledwo co zdążają z przeczytaniem.. Więc wiesz, chciałem aby każdy 'mógł'..

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

24468 Prestiż
Wysłany: 30-07-2007, 16:48   

Reklamujesz grę RPG osobom, które mają problemy z czytaniem? I myślisz, że one w nią zagrają? Heh, ciekawe podejście...

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 31-07-2007, 22:04   

Reklamuje grę wszystkim, a ci którzy słabo czytają też grają w RPGi..

Don_Sotto 
Bohater

2783 Prestiż
Wysłany: 31-07-2007, 23:22   

Gdyby każdy, kto tworzy gry, miał takie samo podejście, dziś nie cieszylibyśmy się trudnymi grami logicznymi, czy też ciekawymi zręcznościówkami - bo, żeby "wszyscy mogli spróbować", a jak wiadomo, nie każdy jest dobry w np. grach logicznych, platformówkach, FPP, itd.

A jeśli uważasz, że tak robić powinieneś, umieść 2 wersje, przy czym jedna byłaby dla tych, którzy "słabo czytają"
To tyle.

Odpowiedz do tematu