|
[RPG] Duster |
| Czy to ma prawo wyjsc? |
| Ta wkoncu to Temporal |
|
50% |
[ 6 ] |
| Raczej choc tym razem za ambitnie |
|
8% |
[ 1 ] |
| pol na pol |
|
41% |
[ 5 ] |
|
| Głosowań: 12 |
| Wszystkich Głosów: 12 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 11-09-2007, 16:29 [RPG] Duster
|
|
|
Na wstepie mowie ze ta gra nie bedzie zadnym hitem a tytul mial tylko przyciagnac uwage (inaczej sie nie da )
Nazwa: Duster (lol co za nazwa nawet nie wiem czemu taka ale jak na robocza ktora na 100% sie zmieni moze byc )
Gatunek: cRPG
Grafika: Temporal
Muzyka&Dźwięki: Nie mam pojecia
Edytor Gier: MMF2
Opis: Gra cRPG osadzona w swecie Tajemnicy, jednak nie ma to byc jej kontynuacja. Tutaj nadal bedziemy natrafiac na jaszczury, anhalory, ogromne pajaki itp a takze bedzie mozliwosc uzywania czarow freeze, absorb i reszty znanych z tajemnic. To czym to sie rozni? Ano silnik nie jest zmodyfikowany ale napisany od nowa, grafa prerenderowana i fabula niedotyczaca bhaala i jego syna. Co jeszcze nowego? Coz nie mam zamiaru wychwalac czegos czego jeszcze nie zrobilem wiec nie bede wciskal bajek o tym ze swiat bedzie nieograniczony, wielka interakcja z otoczeniem, masa potworow, broni itp lepiej pochwale sie tym co juz mam: www.swarm.4.pl (tutaj jest wszystko o projekcie).
Wiedzac juz ze nie ma tutaj fajerwerkow, bajerow i innych superasnych rzeczy przedstawie pokrotce fabule (tak, tak "Duster" ma byc ukierunkowany w strone fabuly choc i tak to BG czy Fallout nie bedzie):
Pieknego, nudnego dnia jak zwykle oddaliles sie od miejsca zamieszkania by sie rozmazyc. Zawsze mazyles by o wielkich przygodach i o byciu kims znanym. Na wojownika bys sie jeszcze nadawal ale na bohatera? Zawsze byles tchorzem i nigdy nie myslales o innych. Odlatujesz coraz bardziej w myslach az nagle powracasz do rzeczywistosci za sprawa dziwnego dzwieku. Slyszysz jak ktos idze w twoja strone i kona ze zmeczenia. Nagle widzisz ta brudna, spocona twarz: lysy stary mezczyzna z pewnym symbolem na czole. Przemawia prze ciebie strach lecz zaraz on mija i czekasz na kolejny bieg wydarzen. Mezczyzna pada z sil na ziemie przed twoimi stopami, podnosi sie i mowi: ze jestes ostatnia nadzieja. Nadal nie rozumiesz co sie dzieje, czekasz i slyszysz slowa:"muisz synu zbawic ten swiat, tylko Ty mozesz tego dokonac". Nie bardzo chce ci sie wierzyc w takie brednie i dajesz starcowi do zrozumienie ze masz go za szalonego. Meczyzna wie ze jest ignorowany i wypowiada te slowa: "przepraszam cie za to". "Nic sie nie stalo starcze" odpowiadasz i widzisz jak postac sie podnosi i wypowiada nieznane ci slowa po czym czarne swiatlo otacza cie i czujesz utrate sil boisz sie i krzyczysz na starcza oczekujac na wytlumaczenie. "Jesest jedyna szansa na zbawienie tego swiata od zla wiec jestem zmuszony naklonic cie sila" - odpowiada lysy czlowiek. Ostatnimi silami wypowiada on jeszcze kilka slow dotyczacych magicznego artefaktu. Nie rozumiesz z tego wiele, nie masz zamiaru nawet w to wierzyc ale wiesz jedno twoje sily zywotne zanikaja ale jednoczesnie masz tyle sily by wykonac misje dla starca i zgodnie z jego slowami zdjac z siebie klatwe.
Nagle dobiega 7 zolnierzy i przebijaja mieczami starca, patrza sie na ciebie z dziwnieniem i postanawiaja darowac ci zycie, odchodza. Nie wiesz co sie dzieje, co to wszystko ma znaczyc powoli w umysle otrzymujesz odpowiedz na jedno pytanie "oni uznali cie za ofiare mezczyzny a nie jego sojusznika i dlatego przetrwales". Co masz teraz zrobic? Gdzie wyruszyc? Jak uniknac smierci? ...
Sorrki za brakt stylistyki itp po prostu polonista nie jestem .
Planowana Premiera: Nie mam pojecia ale nie myslcie ze to kolejna zapowiedz bez pokrycia. Po pierwsze to nie zapowiadam hitu ktory uroil sie w mojej glowie po reszte to wszystkie moje projekty klikowe konczylem, mam na koncie 2 klikowe cRPG'i, aktualnie oprocz gadki mam juz sproro zrobione no i jestem Temporal (a tak to CP mnie nie zna )
Download: Brak?
Screen'y: Niedlugo
Jak macie jakies pytania walic smialo na kazde postaram sie odpowiedziec. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
| Ostatnio zmieniony przez Minty 16-09-2007, 13:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
14370 Prestiż
|
Wysłany: 11-09-2007, 17:11
|
|
|
| Wyjdzie bo to w końcu Temporal i w okolicy jest nie jaki Fanotherpg xD A masz racje nie będzie to sequel Tajemnicy tylko 3 część xD |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Dzialo
Starszy szeregowy

104 Prestiż
|
Wysłany: 11-09-2007, 18:36
|
|
|
| Najlepsza gra na świecie? Dlaczego w ankiecie nie ma opcji "Na pewno nie wyjdzie? -_-` |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 11-09-2007, 19:04
|
|
|
Tytul tematu jest dla jaj by sciagac ludzi przeczytaj sam topic to dowiesz sie ze to zwykla gra a co do ankiety to wcielo mi 2 opcje i nie mam jak zeedytowac . |
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Dzialo
Starszy szeregowy

104 Prestiż
|
Wysłany: 11-09-2007, 20:20
|
|
|
| Temporal napisał/a: | Tytul tematu jest dla jaj by sciagac ludzi przeczytaj sam topic to dowiesz sie ze to zwykla gra a co do ankiety to wcielo mi 2 opcje i nie mam jak zeedytowac . |
Mnie tam temat "Najlepsza gra na świecie" odstrasza, gdyby to było "Najlepża gra na świecie" to wlazłbym by się pośmiać
Poproś moda by zedytować ankietę |
|
|
|
 |
Dexter
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
650 Prestiż
|
Wysłany: 14-09-2007, 08:18
|
|
|
Hmmmm... Co ja myślę?
Nic specjalnego nie będzie...
Przykro mi to powiedzieć, ale rozczarowałem się
Tajemnicą i Tajemnicą II. Czytając fabułe, aż
mnie zgina jak czytam wyrazy prawie w języku
polskim (typu 'mazyl'). Dodatkowo ten banał
bijący od przedstawionych wydarzeń sprawia,
że odechciewa mi się czekać na gre.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie obrazisz się za krytyke =p.
To tylko moje zdanie i w żadnym wypadku nie miałem zamiaru
zniechęcić Cię do tworzenia gry. |
_________________ Tenshi no metsuki... |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 14-09-2007, 09:09
|
|
|
| Buhahah i to mialo mnie zniechecic? Przeciez tej gry nawet nie bedzie ale lubie pomidory i kaczory. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 15-09-2007, 17:20
|
|
|
Anhalor to T3 i nie T3 |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Jedrek
Sierżant wyższej techniki zawodowej cptin

1810 Prestiż
|
Wysłany: 30-09-2007, 01:02
|
|
|
Okai, nieźle nieźle |
_________________ [img:9b04e4370d]http://i26.photobucket.com/albums/c114/juggalojoe69/6065.jpg[/img:9b04e4370d]
[img:9b04e4370d]http://img118.imageshack.us/img118/3166/flash8ka2.jpg[/img:9b04e4370d]
Titas Games:
Hackyou 1.0 - 100%
NukeProject - 51%
Xtra - Utracone |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
|
|
|
 |
Jedrek
Sierżant wyższej techniki zawodowej cptin

1810 Prestiż
|
Wysłany: 30-09-2007, 14:12
|
|
|
Ja to wiem, ty to wiesz, oni to wiedzą?
Co oznacza T3? Testin3? |
_________________ [img:9b04e4370d]http://i26.photobucket.com/albums/c114/juggalojoe69/6065.jpg[/img:9b04e4370d]
[img:9b04e4370d]http://img118.imageshack.us/img118/3166/flash8ka2.jpg[/img:9b04e4370d]
Titas Games:
Hackyou 1.0 - 100%
NukeProject - 51%
Xtra - Utracone |
|
|
|
 |
quick-fire
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
177 Prestiż
|
Wysłany: 30-09-2007, 15:06
|
|
|
| Jedrek napisał/a: | | Co oznacza T3? Testin3? | Mi się wydaje, że "Tajemnica 3" ;-)
A żeby napisać coś w temacie i żeby nie było, że Offtop:
Wyjątkowo ciekawie zapowiada się fragment, kiedy:
"Meczyzna" mówi "Jesest" xD |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 30-09-2007, 15:44
|
|
|
| Wiec tak mam troche talenta z grafy i troche glowy do kodu jednak z polaka noga wiec w tekstach wyreczy mnie ktos inny wiec w samej grze nie bedzie takich bledow. I skonczie z Tajemnica 3 bo tej gry nawet nie mam w planach. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|