|
[Przygodowa] Sclerosis |
| Autor |
Wiadomość |
Stankol
Bohater McO: the noob

Główny edytor: 
0 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2007, 20:26 [Przygodowa] Sclerosis
|
|
|
Tytuł: Sclerosis
Gatunek: Przygodowa, escape the room
Autor: Stankol
Grafika: Stankol/SketchUp Pro 7
Dźwięk: prawdopodobnie darmowe źródła
Muzyka: j/w
Opis:
"Zapewne każde z was, gdyby tylko zobaczyło Farta powiedziałoby, że jest to człowiek w średnim wieku. Nic bardziej mylnego. Zmarszczki na jego ciele i podkrążone oczy to wynik ciągłej harówki. Nawet gdy był mały jego ojciec kazał mu pracować; nosił ciężkie przedmioty, doił krowy, opiekował się rodzeństwem...
Teraz Fart już nie mieszka ze swoimi rodzicami, przeprowadził się do miasta, by znaleźć pracę. Widok starego dwudziestopięciolatka nie sprawiał dobrego wrażenia. Po wielu przejściach dostał pracę w muzeum jako ochroniarz.
Ożenił się, stał się przykładnym oywatelem, był wszędzie rozpoznawalny i lubiany. Niestety, jego życie psuła jedna, ankurna rzecz. Miażdżyca tętnic, szerzej znana pod nazwą sklerozy."
Fart Gibson zbudził się usłyszawszy ryk silnika zza okna. Nie wiedział gdzie jest, ani kim jest. Drzwi od pokoju były zamknięte, a on za wszelką cenę chce się wydostać z tego pokoju i dowiedzieć co się dzieje.
Skrin:
Część pokoju z komputerem. |
| Ostatnio zmieniony przez Stankol 03-10-2007, 20:56, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
 |
McO
Bohater WujasheQ

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15161 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2007, 20:51
|
|
|
| Nie lubię ucieczek z pokoju ale sobie w to zagram bo będzie ładna grafika 3D. |
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2007, 21:36
|
|
|
Wygląda bardzo ciekawie. Lubię Escape the roomy, dlatego chętnie bym w to zagrał Czy jest jakiś przewidywany termin ukończenia projektu?
PS. Postaraj się nad wysokim stopniem trudności, ale żeby nie było zagadek, które można rozwiązać tylko na chybił trafił. Powinna być między nimi taka logiczna więź |
|
 |
Stankol

Główny edytor: 
0 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2007, 22:34
|
|
|
| misieksamgame napisał/a: | | Czy jest jakiś przewidywany termin ukończenia projektu? |
Jak skończę to będzie premiera. Powaga!| misieksamgame napisał/a: | | Postaraj się nad wysokim stopniem trudności, ale żeby nie było zagadek, które można rozwiązać tylko na chybił trafił. Powinna być między nimi taka logiczna więź |
Zagadki, które tu będą nie są zbyt trudne, jeżeli ktoś potrafi l o g i c z n i e myśleć, w sumie jest ich ok. 15. Aaa... i tak, są już ustalone jakie będą. |
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2007, 23:42
|
|
|
Fajo grafa, zjadliwa fabułka.
Też planuję zrobić eskepja z grafiką w google ketchupie, ale dopiero się ucze tego ostatniego. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Seba
Starszy sierżant Zwolnij!

Główny edytor: 
1261 Prestiż
|
Wysłany: 04-10-2007, 08:35
|
|
|
Fajna graficzka, mam nadzieje że z logiczką będzie tak samo Mam nadzieje że ta gra wyjdzie NA pewno, nie tak jak moje: wpadłem na pomysł, robie 1 lvl i już "Nie chce mi się" |
|
|
 |
Stankol

Główny edytor: 
0 Prestiż
|
Wysłany: 04-10-2007, 15:15
|
|
|
| Tasmpol napisał/a: | | google ketchupie |
Google SketchUp to jest marne g***o! Ma z 10 funkcji i nic więcej. Ja używam SketchUp Pro, komercyjnej wesji. |
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 04-10-2007, 16:07
|
|
|
| Stankol napisał/a: | | Tasmpol napisał/a: | | google ketchupie |
Google SketchUp to jest marne g***o! Ma z 10 funkcji i nic więcej. Ja używam SketchUp Pro, komercyjnej wesji. |
Nie chodzi o ilość funkcji, tylko to co umiesz zrobić. W zwykłym g***ie jak to określiłeś ja zrobiłem coś takiego:
http://www.otorowski.com/tworczosc/grafika-3d/ |
_________________ http://gmapsapi.com - Poznaj Google Maps API |
|
|
|
 |
McO
Bohater WujasheQ

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15161 Prestiż
|
Wysłany: 04-10-2007, 16:32
|
|
|
| Seba napisał/a: | | Mam nadzieje że ta gra wyjdzie NA pewno, nie tak jak moje: wpadłem na pomysł, robie 1 lvl i już Nie chce mi się |
No to go mobilizujcie bo sam z siebie tego nie zrobi. Wiadomo, że ten MEGA-LAMA umie dużo ale ma słomiany zapał. Słomę trzeba spalić, żeby został tylko zapał i już. Także jak chcecie fajną gierkę to nie czekajcie tylko działajcie.
PS: morty, my wiemy jaki to jesteś mega zarąąąąbisty i umiesz wszystko. Nie musisz się chwalić na siłę. |
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 04-10-2007, 19:25
|
|
|
Panowie a gdzie jest w waszych grafach GI?:P Gdzie nie gdzie przepalki, ziarno i lewitacja :] Czepiam sie? Coz przynajmniej argumentami jakimis zarzucilem. Co do samej gry to nie mam co oceniac bo nie wiele wiem a grafe musialem pojechac bo mam zboczenie na tym tle:P Robta ludka w 2d to nie bede mial sie do czego "przyczepic bo bede ocenial wyglada fajnie to jest fajnie".
Tak wogole to jakims plusem mialem zarzucic ale skleroza wiec sami wiecie |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Stankol

Główny edytor: 
0 Prestiż
|
Wysłany: 04-10-2007, 20:31
|
|
|
| morty napisał/a: | | ja zrobiłem coś takiego: |
Ano w g***nie się robi g***wna, mi też przykro.
Jeszcze jeden taki post... | RomanX |
|
 |
|
|