|
Blood of War (RTS) |
| Autor |
Wiadomość |
Damian
Kapral

181 Prestiż
|
Wysłany: 12-01-2006, 22:12 Blood of War (RTS)
|
|
|
Tytuł - Blod of War (BOW)
Autor - Damian(Omen(Skorpion))
Gatunek - RTS (Real time strategy)
Dźwięki - Internet
Grafika - Damian(Omen(Skorpion))
Opis - :!: Wszystko rozgrywa się w przyszłości.
Polscy emigranci wyruszyli w kosmos by zakładać kolonie na różnych planetach. Gdy lecieli obok jednej nieznanej nikomu planety, radary zlokalizowały nieznane "ciepło". Dowódca Ednor z ciekawości co to jest za istota rozkazał zbadać to "ciepło" i przynieść. Gdy żołnierze wylądowali i zbliżyli się do tego czegoś od razu zamienili się w agresywne, lecz nie głupie stwory. Zaczeły atakować kolonie i statki kosmiczne. Ludzie muszą się bronić. Mutanci muszą się zabijać. Więc będą dwie kampanie.
Jeszcze nic nie jest na pewno.
Screeny - 1 i 2
Uwagi - To nie RTS w stylu starcraft czy warcraft |
_________________ Złodziej Enginów rulez! |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 12-01-2006, 22:25
|
|
|
Życzę powodzenia, jednak radzę nie robić 50-cio misjowej kampanii, tylko jakieś 5-6 misji dla rasy, bo wiem, co to znaczy desing grafika bardzo dobra + polskie realie Mam nadzieję, że ten projekt nie dołączy do projektu TUSK (Tandetnych/Usuniętych/Sformatowanych Klików ), ale do KWAK (Kultowe Wydane, Ale Kliki :lol: ) |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 12-01-2006, 23:53
|
|
|
No grafika jest dobra, ale nie samą grafiką RTS żyje i nie chciałbym, żebyś się zniechęcał, ale mówie: to niełatwe zadanie. Szczególnie kiedy ma się rok w klikach. Poleciłbym abyś poszukał dobrego silnikowca (z tą grafiką nie powinno być trudne ), może coś się uda. Jakby nie było, to życzę powodzenia, bo jeżeli uda się cokolwiek, będzie ciekawie
Edit1: (post z CP, z jakiegoś powodu nie mogę tam dodać...)
No to powietrze przypomina mi trochę Submarine Titans (polecaam! grałem tylko w demo, ale gra genialna!).
Gra - wygląda imponująco. Nie wiem, jak z silnikiem, ale mówisz, że niedługo dasz demko, a więc już chyba masz silnik i tylko kampanie robisz, tak?
No pozostaje tylko kibicować, od kiedy mój prodżekt gry w połowie strategicznej spalony został (cos był ze słomy ), i chętnie bym takie coś zobaczył. Największe problemy sprawi takie coś jak: inteligencja własnych jednostek, jeżeli robisz budowanie nieliniowe (wybór miejsca stawiania budynku), to potem musisz opracować chodzenie jednostki z punktu A do punktu B, z omijaniem ew. przeszkód. A gdy mamy tylko 3 wartości zmienne dla obiektu...
Dobra, postaraj się i nie zmarnuj tych grafik Jakby były jakieś problemy z silnikiem, to wal do mnie - co nieco o grach "budowlnaych" (jak to mój kuzyn określił) w końcu wiem
Powodzenia! |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 10:53
|
|
|
:shock: :shock: :shock:
Patrze na screen to aż mnie powoliło na ziemie. Grafika cudna ale wiesz grafę mogłeś zrobić na potrzebę screenów a z silnikiem marnie. Nie wiem jak jest naprawdę bo może zrobiłeś jakiś wypaśny silnik. Ja jestem takim niedowiarkiem przez to że trudno zrobić RTS'a więc nie wiem czy to ci wyjdzie. A no i wątpie czy ta gra się ukaże bo jesteś jednym z tych co zaczynają jakiś projekt i go nie kończą. Co się stało z "Klątwą"? |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
michal.10
Starszy sierżant Club to Death Angel

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2376 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 15:27
|
|
|
:lol: :lol: :lol:
Czytam te posty i leje...
No więc ta gra to taki sobie RTS...
Silnik to i Michal.17 by chyba wykonał.
Nie można kierować jednostkami...
Zastanawia mnie tylko mgła wojny... JAK to zrobiłeś :!: :?:
Można by chyba 1 duży czarny objekt a każda jednostka by miała obiekt przezroczysty (pole widzenia), czy jakoś tak, ale to by strasznie zmuliło gre! |
_________________ "Nić życia jest mieszanym włóknem, dobro i zło przewijają się razem."
"Nie kocha się za, kocha się pomimo, że..." |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
14370 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 17:03
|
|
|
Z tego co wyczytałem na razie to znalazłem 2 błędy:
1 Czy w języku polskim jest imię Ednor?? Wiem, że się czepiam ale
2 Jak RTS (Real Time Strategy - Strategia Czasu Rzeczywistego) może nie być podobny do Starcrafta, Warcrafta czy chociażby Dune(prekursorów gatunku)?? Wytłumaczcie mi to |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 17:17
|
|
|
Eee... Może nie ma podobieństwa, że nie ma oslizgłych kosmitów, śmierdzących orków i wielkiego robaka? Pamiętaj też, że z każdym stuleciem dochodzą nowe imiona, wiele z innych języków. |
|
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 17:44
|
|
|
1. Imię gościa jest komiczne. Jak już wpychasz tam Polaków, to przynajmniej mogliby mieć w miarę polsko (współcześnie) brzmiące imiona i nazwiska. Ednor brzmi jak imię jakiegoś krasnoluda z LotR.
2. Grafika jest świetna, ale za ciemna.
3. TGF / MMF / co? |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 18:13
|
|
|
Ja myślę że w KnP 8) . A teraz do Scorpiona ile masz %? |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
michal.10

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2376 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 22:09
|
|
|
W TGF - narazie hmm... koło 50% silnika i grafik myślę...
A levele ma bodaj 2
Więcej nie powiem, żeby się nie czepiał... |
_________________ "Nić życia jest mieszanym włóknem, dobro i zło przewijają się razem."
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 22:27
|
|
|
| Michał, zaklinam Cię! Masz mu pomóc w tworzeniu silnika, znasz się na tym! Bo gra jest ok, poza silnikiem, a musi wyjść i chcę w nią zagrać! A się znasz na tym! |
|
|
|
|
 |
michal.10

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2376 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 22:43
|
|
|
Wiem, wiem, ale co ja mogę - jemu to powiedz...
Tyle razy go o grafe do RTS'a prosiłem i nic...
Rezultat : robię sam
Efekt - podpis - link |
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
3999 Prestiż
|
Wysłany: 13-01-2006, 23:02
|
|
|
Grafika może być świetna, ale co do silnika to nie jestem już taki pewien. Ale życzę powodzenia i trzymam kciuki (fakt mam złamanego palca, ale zawsze pozostaje druga ręka ). |
|
|
|
 |
PAWEŁ
Kapral

780 Prestiż
|
Wysłany: 14-01-2006, 12:16
|
|
|
Jak juz pisalem na CP...
Grafika swietna ale za ciemna. Ogolem jak slinik bedzie przynajmniej dobry to ta gra bedzie hitem. :] Na screenach wyglada to jak komercyjny rts z 199x-2000r.
POWODZENIA!
PS: Jezeli naprawde nie czujesz sie najlepiej jako koder to dogadaj sie z kims dobrym i rob dla niego grafike... Naprawde grafika miodzio |
_________________ ....EXTRATERRESTRIALS....
Procent ukonczenia: 32%
Premiera- 2006-2007
ALPHA 0.4.5!
http://rapidshare.de/file..._0.4.5.rar.html
 |
|
|
|
 |
michal.10

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2376 Prestiż
|
Wysłany: 14-01-2006, 13:33
|
|
|
Właśnie, dogadaj się z.... ZE MNĄ :!:
Ziomal, nie daj się prosić - będziesz w creditsach jako jedyny grafik |
|
|
|
 |
|
|