NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Ekonomiczna] Terytoria
Autor Wiadomość
AlexJ 
Plutonowy

2018 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 15:40   

Kurdele!! Ciekawe czemu... Sprawdzam...

[ Dodano: 2006-01-25, 15:40 ]
No mi działa!

C++'s Cool.

Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 15:42   

Nie wiem po kiego ciągle na Dhosta dajesz, każdy wie, że gier się na Dhosta nie daje, bo niektórzy mają problemu z tą blokadą. Już lepiej dać na Republike albo na Rapidshare`a...
Edit1:
Gdyby byli debilami, to nie byliby najbardziej znaną stroną typu "one click host". Juz ściągam, wszedlem na te forum i tam dopiero wziąłem "zapisz element docelowany...". Radziłbym jednak dawać to gdzie indziej.
Ostatnio zmieniony przez Tasmpol 25-01-2006, 15:49, w całości zmieniany 2 razy  

AlexJ 
Plutonowy

2018 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 15:46   

No ale ja nie lubię Rapidshara bo moim osobistym zdaniem to debile, którzy podpięli kilka serwerków do sieci i teraz zyskują tysiaki za reklamę i te premie. A poza tym zaraz by się nie dało gry ściągnąć.
Edit1 - do Tasmpola:
Dobra, ale to chyba zależy od przeglądarki, mam Operę i dobrze łazi tak samo w Firefoxie.

C++'s Cool.

Wos209 
Starszy sierżant
Woś Entertainment

Drugi edytor: TGF
Pojedynki: być może

2946 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 17:13   

Budowanie w następnej becie będzie normalne tzn. raz lewym przyciskiem myszy....i Alex popraw te drzewa.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 17:19   

Pozwoliłam sobie wrzucić to na FriendlyShare.

Budowanie jest koszmarne! Dwa prawe kliki? Może lepiej 3 ruchy rolką? xP A w pokazówce w sumie więcej nie było :P

AlexJ 
Plutonowy

2018 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 18:37   

Dzięki RomanX. Dam linka do tego normalnie w poście :)
A to do Mateusza209 - Matchew miał je poprawić.

C++'s Cool.

Cellstar 
Starszy kapral

2241 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 18:52   

AlexJ napisał/a:
Ty Konfighter też jesteś ślepy (sorki za słownictwo ale napisałem dokładne sterowanie i się da budować) Przecież napisałem jak to się robi... A może u was nie da się po prostu budować? Przypomnę po raz drugi:

Cholera, rzeczywiście! K@rgul mnie zmylił że się nie da budować bo przeczytałem jego post nie czytając Twojego. Ale to i tak sterowanie jest chybione bo powinno wybierać się budynki lewym przyciskiem myszy zgodnie ze standardami. Przez to sterownie nie jest intuicyjne!
Ostatnio zmieniony przez Cellstar 25-01-2006, 18:57, w całości zmieniany 2 razy  

AlexJ 
Plutonowy

2018 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 18:54   

Nic się nie stało. Ale nie róbmy już Off-Topica.

C++'s Cool.

Miocen
Szeregowy

19 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 23:48   

Dla mnie gierka jest mało rozbudowana: nie ma jezior, rzek, gór, za mało budynków, brak mapy osady, nie ma elementów wojennych itp. itd. Ale biorę poprawkę na to, że to jest beta. Zapowiada się ciekawie. Czekam z niecierpliwością!

k@rgul 
Sierżant

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

3999 Prestiż
Wysłany: 25-01-2006, 23:57   

Miocen napisał/a:
nie ma jezior, rzek, gór,

Bo to morze być nizina bez jeziora ani rzeki xD...

Mi się nie podoba to, że większość klikowych ekonomów (które wyszły lub wyjdą) opiera się n czasach średniowiecznych (lub nowożytnych) i jest taka od osada która trzeba rozbudować. I to jest wnerwiające, idą ludzie na łatwizne (jak to klikowcy mają w zwyczaju). A można by było gre umieśćić w świecie "sajens fikszyn", w starożytności lub innej epoce, na marsie, na ciele człowieka (wszy budują osiedle ...joke :P ), w świecie Władcy Pierścieni itd, itp...

NeTRaY
Plutonowy

Główny edytor: Inny

1745 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 11:56   

a mi sie gra nie chce uruchomic
File error!

AlexJ 
Plutonowy

2018 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 12:16   

Jeśli nie chce ci się uruchomić spróbuj pobrać jeszcze raz.
Raczej nic nie zmienię już, może po prostu druga wersja będzie się odgrywała w czasach teraźniejszych? Fajnie tak budować sobie miasto. Otoczenie powinno być za niedługo bardzo urozmaicone, ale na razie nie mamy grafik do tego celu. Jeśli mówicie, że nasze grafiki nie pasują do gry, to zastanowimy się nad zrobieniem nowych, izometrycznych. Czy ktoś może z łaski swojej poprawić nasze drzewka (usunąć te białe kropki)? Dam za to 25 prestiżu.
Tutaj macie linka do drzewek - wszystkie prawa zastrzeżone:
http://rapidshare.de/file...rzewka.zip.html
Bardzo bym prosił. Ja i team zajmiemy się urozmaicaniem otoczenia i chyba zrobimy nowe, izometryczne domki. 8) Postaramy się wykonać to wszystko w jednym stylu.

C++'s Cool.

Tasmpol 
Bohater
young god

24606 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 14:42   

Netray - nie masz biblioteki bass.dll.
Terytoria? Co za nic nie znacząca nazwa.
Niewiele macie zrobione, bardzo niewiele. Nie myślcie o 2 części, skupcie się na 1.

Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 15:00   

No właśnie wkurza mnie to trochę że większość klikowców nie daje wszystkich potrzebnych plików. Wkurzają mnie też odpowiedzi żeby sobie skopiować plik do gry czy coś takiego. Jak odpalam profesjonalną grę to mam wszyskie pliki więc w amatroskich powinno być tak samo. Czy aż tak trudno dać wszystkie pliki? To raczej twórca gry powinien się dostosować do graczy a nie gracz do twórcy gry.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

k@rgul 
Sierżant

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

3999 Prestiż
Wysłany: 26-01-2006, 15:03   

Nie narzekajcie już na pliki ja kiedyś dostałem Operation Flashpoint Resistance... i musiałem do niego ściągać cracka a był oryginalny.

Wracając do Terytorii, jeśli takie będą misje jak w tej pokazówce to długo w to nie zagram. Ogólnie przydał by się bardzo ciekawy scenariusz...

Odpowiedz do tematu