|
[Globalna Wojna] 3 |
| Autor |
Wiadomość |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 06-09-2009, 19:53
|
|
|
Owszem. Ale te 50% czasu to większość dni osadzone w szkole. Niestety, to pochłania bardzo dużo z życia, nie jestem w stanie działać na tylu frontach. A projekt jak zwykle - zbyt ambitny (chociaż The Nerd RPG się udało... ). Może kiedyś? Ale jeżeli w ogóle - to jest na co czekać. |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Mefisto
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
4255 Prestiż
|
Wysłany: 06-09-2009, 20:26
|
|
|
Kurcze zaprojektowałem taką grę, by wyrobić się na czas. Teraz mam już trochę zrobione i nagle dowiaduje się że termin został przedłużony. Mogliście od razu dać więcej czasu. Zrobiłbym coś bardziej rozbudowanego ale teraz jest za późno by to wszystko wymyślać i tworzyć od nowa. |
|
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
55382 Prestiż
|
Wysłany: 06-09-2009, 21:10
|
|
|
A ja z kolei od razu zaplanowałem sobie rozbudowany projekt, którego nie będę mógł ukończyć ani w miesiąc, ani nawet półtora, więc to przedłużenie jest mi jak najbardziej na rękę. |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 06-09-2009, 22:43
|
|
|
No niestety NB wybiło sięnieco z informacją, ale dobra. Potwierdzam przedłużenie o 2 tygodnie. A Mef się nie martw, zawsze możesz 2 grę zrobić.
Termin oddawania prac zostaje przedłużony o 2 tygodnie czyli do 5 października. Macie o połowę więcej czasu i to w połowie terminu. Życzę ogarnięcia naszego systemu edukacji i życia prywatnego abyście wydali jak najlepsze produkcje, gdyż niektórzy już swoje nadsyłają! |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Piter
Bohater roflolmaomgeezonk

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
23049 Prestiż
|
Wysłany: 07-09-2009, 16:30
|
|
|
O, a ja robię grę i myślę, że się wyrobię, bo te 2 tyg to zawsze coś . Ba! Zdążę nawet wstawić do gry taką niespodziankę z której wszyscy się ucieszycie! |
|
 |
draq
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13916 Prestiż
|
Wysłany: 08-09-2009, 09:11
|
|
|
Ale super . Moja gra ma zaincludowany plan awaryjny w razie takich sytuacji jak przedłużenie terminu . Fadex, założę się ze masz w szkole przedmioty, na których wszyscy się nudzą i wtedy otwierają zeszyt i rysują bazgroły. W ten czas mozesz robic zarys gry . |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 08-09-2009, 17:06
|
|
|
Zarys gry to jedno, przełożenie tego na kod i grafikę to drugie Nie jest to takie łatwe przy dużych projektach. |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 10-09-2009, 09:25
|
|
|
| To zmniejsz, w końcu minigry i dema też są mile widziane. |
|
|
|
 |
Cremmy
Sierżant

Główny edytor: 
16736 Prestiż
|
Wysłany: 10-09-2009, 10:04
|
|
|
A wiec zamiast nie wyslac wcale, lepiej wyslac wersje niedokonczona ;o
(Hm, dobry pomysl, jako druga gre wysle wybajerowane menu)
Ponownie wykorzystam tego posta. Gra nie moze byc przerobka innej gry. A jesli bedzie po prostu bardzo podobna? ;p |
_________________ <Wyobraź tu sobie podpis~> |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|
Wysłany: 10-09-2009, 17:47
|
|
|
Lepiej wysłać i wziąć udział niż nie wysłać i żałować.
[ Dodano: 29-09-2009, 22:44 ]
Tak więc został już niespełna tydzień do nadsyłania prac na 3 Globalną Wojnę. Tych czekających na ostatnią chwilę prosiłbym o niezwlekanie i nadsyłanie swoich prac tak by po prostu nie zapomnieć, czy też by przypadkowa awaria sprzętu niczemu nie zaszkodziła.
Mam nadzieję, że ten tydzień przyniesie wielokrotnie większy owoc niż wszystkie poprzednie razem zebrane i, że będzie wiele naprawdę interesujących prac. Tak więc... Odliczanie czas zacząć! |
|
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
55382 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2009, 23:03
|
|
|
CRAP, nie, jednak nie wyślę. To, co w grze do tej pory zrobiłem, to niespecjalnie nadaje się do pokazywania, i nawet nie chodzi mi o to, co jest (bugi i tym podobne sprawy), ale czego nie ma (różnorodnych przeciwników, prawidłowo działającego AI, systemu levelowania, lokacji, a przede wszystkim czegoś, co wyraźnie wskazuje na zgodność z tematem!). Niestety, gra okazała się cholernie złożona silnikowo i jeszcze bardziej rozbudowana fabularnie (przy czym to rozbudowanie jest bardziej "wszerz" - co mnie podkusiło do dawania możliwości wyboru jednego z 9 charakterów czy alternatywnego zakończenia tutoriala?). O ile w moje inne produkcje batalijne dało się jeszcze jako tako grać, o tyle w tym przypadku okazało się, że nie starczyło czasu nawet na zrobienie silnika. Poza tym próba dorabiania choćby pierwszej fali wrogów nie byłaby fortunnym pomysłem wziąwszy pod uwagę, że wówczas trzeba byłoby się spieszyć. Pośpiech prowadzi do tymczasowego upraszczania kodu, a tymczasowe upraszczanie często powoduje permamentne skomplikowanie, czego wolałbym uniknąć w przyszłości. Owszem, przez ten czas zrobiłem sporo, ale na ogół są to takie elementy, których póki co raczej się nie doceni.
A poza tym nie warto poświęcić status obserwatora Wojny na rzecz bardzo niedorobionej i jeszcze praktycznie niegrywalnej pracy. W niektórych sytuacjach brak uczestnictwa może być korzystny.
(proszę państwa, od tego momentu mam właśnie święty spokój. Hura!) |
|
|
|
 |
Wercia
Szeregowy

Główny edytor: 
26 Prestiż
|
Wysłany: 03-10-2009, 23:55
|
|
|
NEKROLOGIK
part 1 - http://odsiebie.com/pokaz/5906522---a76b.html
part 2 - http://odsiebie.com/pokaz/5909634---2255.html
Moja pierwsza gra. Niestety tylko wstępne demko ( 5 etapów + brak czasu na umieszczenie w internecie reszty filmików ). W dodatku zabrakło czasu na poprawki silnika - Marcin uczy się na zaliczenie, a ja jestem za słaba by je wyeliminować. No nic zasady gry musiały zostały uproszczone do jednej. Przez co wszystkie wcześniej przygotowane etapy wylądowały w koszu. Na nowe zabrakło czasu, stąd taka mała ich liczba.
PS. Oba pliki należy wypakować w jedno miejsce. |
|
|
|
 |
Mefisto
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
4255 Prestiż
|
Wysłany: 04-10-2009, 12:05
|
|
|
| RomanX napisał/a: | | Pracę należy umieścić na serwerze i przesłać link mailem Fanotherpg-owi i/lub mnie (zapasowo ), bądź poprzez GG: 9340933, |
|
|
|
|
 |
Kodek
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
12261 Prestiż
|
Wysłany: 04-10-2009, 15:51
|
|
|
Zagrałem w Nekrologika i muszę powiedzieć, że słabe ;/
Grafika jest ładna, udźwiękowienie również, ale na siłę i nie potrzebnie wciśnięta fabuła do tego wykonanie też troszkę kuleje ;/
Szkoda... |
|
|
|
 |
Fanotherpg

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
14370 Prestiż
|