NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Logiczna] Kalambury Online
Autor Wiadomość
SilentBob92PL 
Starszy sierżant
Sairento

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może

15684 Prestiż
Wysłany: 12-08-2010, 20:51   [Logiczna] Kalambury Online

Tytuł: Kalambury Online

Gatunek: Logiczna

Autor: SilentBob92PL (Cycus144)
Grafika: MappingFOR
Dźwięk: Brak
Muzyka: Brak

Opis:
Opis: Jest to wszystkim znana gra Kalambury, której zasady są bardzo proste trzeba jak najszybciej zgadnąć co osoba rysująca w trakcie swojej tury rysuje. Za poprawną odpowiedź zdobywa się punkty.

Update v1.0.4:
Po długim okresie czasu postanowiłem przywrócić projekt.
Zmieniłem serwer, poprawiłem parę błędów i dodałem możliwość logowania klawiszem Enter

Zrzuty ekranu:
http://www.zippyshare.com...vymluj/dir.html

Download v1.0.4:
http://www.zippyshare.com/SilentBob92PL

PS. Gra oczywiście, może zawierać błędy, których ja nie zauważyłem ( a starałem się usunąć ich jak najwięcej) Więc w razie zauważenia błędu lub sugestii poprawy gry proszę pisać na PW.

PS2. Poszukuję kogoś kto mógłby zrobić mi ikonkę do mojej gry jak co pisać na PW. Z góry serdecznie dziękuję.

noxx 
Młodszy chorąży

Pojedynki: nie

7107 Prestiż
Wysłany: 12-08-2010, 21:12   

Oczekiwanie na... oczekiwanie, oczekiwanie... Za dużo tych oczekiwań, a gra nie przerosła oczekiwań, których w sumie nie było ale oka nie wiem z czym to się łączy. Po co mejla dodajesz jak nie wymagany jest do rejestracji, chyba tylko żeby mieć skrzynki do spamowania.
Miło by było gdyby nie musiało być z polskimi znakami słowo, bo nie którzy nie mają takiego nawyku.

A tutaj macie konta jak ktoś leniwy:
kalambur@aaaaa
qazwsx@qazwsx

Gra z tych co nie mają racji bytu (a co ma z eee... "naszych" produkcji), bo nie ma z kim grać...
Ale ładnie wykonane, ładnie wykonane no i w sumie ładnie wykonane. Ale poza tym że ładnie wykonane, w sensie że ładnie wygląda, ładna "grafika", no można też powiedzieć że efekt końcowy równie ładny, choć generalnie nie zagłębiałem się w gejmplej.
No i w sumie ładnie wykonana gra, estetyczna, w takim ładnym kolorze, który roboczo nazwę żółty, bo niestety nie znam tego koloru, co dowodzi mojej płci, bo kobiety widzą kolory, a jam nie kobieta.
Drzwi nie podpisałeś. Ale grafika, estetyka i ładność wykonania - wybaczam wszystko.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 12-08-2010, 22:47   

Fajne, ale ma poważne problemy z rozpoznawaniem wpisanych haseł, źle wyświetla sekundy gdy <10 i nie wiadomo po co ten licznik w prawym, górnym rogu.

Sunflower 
Bohaterka

Główny edytor: GameMaker
Pomogła: 2 razy

29218 Prestiż
Wysłany: 12-08-2010, 23:41   

W sumie gra się przyjemnie, choć mam też kilka uwag:
:arrow: Ustawże czas dostępny na zgadywanie na nieco dłużej, dajmy na to, 3 minuty zamiast dwóch.
:arrow: Przydałby się jakiś sygnał dźwiękowy kiedy ktoś dołącza do poczekalni lub pokoju, w którym gracz obecnie się znajduje, żeby w razie czego można było zostawić ten program w tle i wiedzieć, kiedy ktoś przychodzi bez konieczności ciągłego zerkania na okno (oczywiście, oprócz tego przydałoby się ustawić gdzieś przycisk, który ów sygnał by wyłączał).
:arrow: Jak wspomniał RomanX, licznik zaczyna wyglądać nieładnie jak zostało mniej niż 10 sekund do końca danej minuty. Zamiast, dajmy na to, 1:7 (jak jest teraz) powinno się wyświetlać 1:07 itd. A ten licznik w prawym górnym rogu, o ile dobrze zrozumiałam, to liczba osób w danym pokoju.
:arrow: Poza tym można by trochę zmienić system przyznawania punktów. Może nie tak po prostu 100 za każdym odgadnięciem, tylko liczba sekund, które zostały do końca? A może dodatkowo te sekundy mnożyć przez współczynnik zależny od liczby odgadujących (przy czym rozsądnym rozwiązaniem wydawałoby mi się nienaliczanie punktów, gdy tylko jedna osoba odgaduje, choć biorąc pod uwagę, że raczej ciężko zgromadzić dwie osoby, a co dopiero trzy, może lepiej z tym poczekać, aż może ten program zyska większą popularność...).

noxx napisał/a:
No i w sumie ładnie wykonana gra, estetyczna, w takim ładnym kolorze, który roboczo nazwę żółty, bo niestety nie znam tego koloru, co dowodzi mojej płci, bo kobiety widzą kolory, a jam nie kobieta.

A potrafisz chociaż odróżnić fuksję od koloru morskiego?* A ten kolor to na oko jest beżowy, choć pewnie informatyk poda ci dokładniejsze dane (włącznie z RGB Hex). Pocieszę cię też, że na Wikipedii jest od groma nazw kolorów, których i ja nie znam.

*Co niektóre osoby pewnie będą w stanie zrozumieć, jak złośliwe z mojej strony jest to pytanie, być może znajdą się też tacy, którzy kojarzą, do jakiej religii nawiązuję. ^^ '

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 13-08-2010, 09:20   

Licznik to nie liczba osób w pokoju, bo grałem z cycus144 i pokazywało raz 3, raz 1... to jakaś wewnętrzna zmienna, która dla testowania została wsadzona do licznika.
A gra ma tło o kolorze tekowym :)
http://chir.ag/projects/name-that-color/

noxx 
Młodszy chorąży

Pojedynki: nie

7107 Prestiż
Wysłany: 13-08-2010, 13:39   

Taa... Ja mam problemy z odróżnieniem niebieskiego od zielonego (w sensie jak mam powiedzieć nazwę, bo wizualnie widzę że są inne :P ) a wy znajomości beżowego wymagacie...

Jeszcze jest taka pierdołka mała... Nie da się enterem logowania potwierdzić...

Alvedro 
Starszy kapral

Główny edytor: MMF2 Dev

671 Prestiż
Wysłany: 13-08-2010, 16:36   

cycus144, odezwij sie do mnie na PW. To CI podpowiem jak ulepszyc ta gre bo narazie to ona tylko dziala. Tak to by mogla byc niezla gierka ;]
A i jest paare bledow.

TomaszSportowiec 
Sierżant
Powrót? Może

Główny edytor: Stencyl
Pojedynki: tak

0 Prestiż
Wysłany: 15-08-2010, 15:45   

No nawet fajne. Tylko za mało kolorowe.

SilentBob92PL 
Starszy sierżant
Sairento

15684 Prestiż
Wysłany: 10-11-2012, 21:54   

Wersja 1.0.4 :)
Po długim czasie postanowiłem odnowić swój projekt.
Zmieniłem serwer i gra z powrotem działa :)
http://www2.zippyshare.com/v/74498677/file.html

Odpowiedz do tematu