|
[Program] Skorowidz |
| Autor |
Wiadomość |
zetcom
Młodszy chorąży 2D Artist

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
3194 Prestiż
|
Wysłany: 27-01-2006, 22:58 [Program] Skorowidz
|
|
|
Tytuł: Skorowidz
Gatunek: Program
Autor: Zetcom
Grafika: Zetcom
Dźwięk: Internet
Muzyka: Brak
Opis:
Program służy do przechowywania kontaktów w ustalonych przez użytkownika grupach. Cechować go będzie m.in. niezwykle prosty interfejs, możliwość szybkiego przeglądania grup i kontaktów w nich zawartych, dodawanie takich parametrów jak np. telefon czy nr. gadu - gadu.
Aplikacja jeszcze nie przechodziła testów, a zrzuty ekranu prezentują jej aktualny, roboczy wygląd. Zamierzam dodać np. kilka ważnych opcji związanych z zabezpieczeniami grup.
Zrzuty ekranu:
Zrzut 1
Zrzut 2
Zrzut 3
Download:
Brak
Uwagi:
Brak |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 27-01-2006, 23:16
|
|
|
Wygląda ładnie Jeżeli wszystkie funkcje widoczne na załączonym obrazku będą, to będzie całkiem przydatny programik. Czekam na program Ile już tego ukończyłeś? |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Jakim
Młodszy chorąży Mjuzik Mejker

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
21763 Prestiż
|
Wysłany: 27-01-2006, 23:22
|
|
|
Zauważyłem, że zwykle trzymasz się błękitnego layoutu. Proponuję dodać nowe style i możliwość ich ładowania (coś a'la style na forum ). Możesz też zaczerpnąć kilka pomysłów z Dzienniczka Bubu ( http://www.dhost.info/0ga...cmd=click&id=33 ). Skorowidz może być naprawdę ciekawym programem .
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
zetcom

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
3194 Prestiż
|
Wysłany: 27-01-2006, 23:46
|
|
|
| Tasmpol napisał/a: | | (...) Ile już tego ukończyłeś? | Tak na moje oko: 85% programu. Pozostaje jeszcze poprawić: opcję zarządzania grupami użytkownika, zabezpieczenia związane z dodanymi kontaktami. Muszę także dodać parę opcji ( mam już kilka w swoich planach, teraz sprawdzę tylko czy dam radę je wykonać i czy w ogóle są wykonalne w TGFie )... |
|
|
|
 |
Qdlaty
Starszy sierżant

Główny edytor: 
1998 Prestiż
|
Wysłany: 28-01-2006, 09:55
|
|
|
Zapowiada się bardzo ciekawie. Może nawet będę używał... A gdyby jeszcze był do tego kalendarz. Pozdrawiam i życzę powodzenia. |
|
|
|
 |
AlexJ
Plutonowy

2018 Prestiż
|
Wysłany: 28-01-2006, 18:13
|
|
|
Bardzo ładny interface i fajny pomysł. Co tu jeszcze oceniać? Nic. Fajnie by było, gdyby pokazywał, czy ktoś jest dostępny, czy nie i oczywiście włączał skrzykne mailową albo otwierał adres w przeglądarce. Chyba z tym dostępnym w TGFie jest to awykonalne.
Mnie w TGFowych programikach denerwuje to, że można zmieniać im rozmiar okna.
Daj, żeby zawsze było zmaksymalizowane i rozmiar miało taki a taki, to będziesz miał dość ciekawy efekt, taki jak w Sonter Fire Control 2.5 Jeszcze zmniejsz czcionkę tam, gdzie pisze o wymiarach i formacie zdjęcia oraz zrób może jakoś tak, że jak nie masz bmp tylko jpeg to zamienia go na bmp i wtedy dodaje. Da się tak zrobić? Możesz to zrobić tak, że niewidać. Jeszcze jeden szczegół: Koniecznie zrób, żeby wybrane zdjęcie przenosiło się do folderu z programem i w programie był do niego adres, a nie do pliku gdzieś na dysku. Zrób tak, ponieważ ktoś zapomni że ten plik jest używany przez program i go ciachnie. Nawet jak by był zabezpieczony, to by w końcu kogoś wkórzył itp. Więc dobrze ci radzę
Możesz też dodać możliwość importowania kontaktów z wyexportowanych kontaktów gg do pliku, jeżeli się da zrobić takiego engina. Jeszcze zrób animowane przyciski, mogę się nawet tylko przesówać, byle by były animowane. |
_________________ Error 404: Błąd. Opisu nie znaleziono.
PS. Oryginalne, nie?
C++'s Cool. |
|
|
|
 |
zetcom

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
3194 Prestiż
|
Wysłany: 29-01-2006, 14:42
|
|
|
| Deagle napisał/a: | | (...) A gdyby jeszcze był do tego kalendarz. | Mogę zrobić kalendarz, ale na co, skoro jest systemowy
| AlexJ napisał/a: | | ...zrób może jakoś tak, że jak nie masz bmp tylko jpeg to zamienia go na bmp i wtedy dodaje. Da się tak zrobić? | Oczywiście! Pozwala na to plugin File Object. |
|
|
|
 |
Aethera
Bohaterka

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 7 razy Posty: 382
10120 Prestiż
|
Wysłany: 29-01-2006, 18:08
|
|
|
| Taki program sieszukało w internecie ale nie było odpowiednich do tego, a tu patrzcie, zetcom robi idealny na moje potrzeby program. Czekam z niecierpliwością. |
_________________ Aka : Wolf / Crazy / Natie / Fallen Angel / Alicja / Mrs Evil |
|
|
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 29-01-2006, 19:25
|
|
|
No Mi też sie przyda taki program czekam z niecierpliwością |
|
|
|
 |
AlexJ
Plutonowy

2018 Prestiż
|
Wysłany: 01-02-2006, 17:52
|
|
|
Oczywiście, że mnie także A Sebol, zajefajny masz Avatar xD |
_________________ Error 404: Błąd. Opisu nie znaleziono.
PS. Oryginalne, nie?
C++'s Cool. |
|
|
|
 |
zetcom

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
3194 Prestiż
|
Wysłany: 03-02-2006, 09:40
|
|
|
| Teraz przeglądając i dodawając nowe zdjęcie do albumu, Skrowidz automatycznie umieszcza kopię zdjęcia w folderze o nazwie "Zdjęcia" i adres do fotografii jest automatycznie zmieniany. |
|
|
|
 |
|
|