|
|
|
|
Zeszytowy atak zombie (tytuł roboczy) |
| Autor |
Wiadomość |
Sporek
Bohater Producent Wody w Proszku

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
15764 Prestiż
|
Wysłany: 06-03-2012, 15:35 Zeszytowy atak zombie (tytuł roboczy)
|
|
|
Tytuł: Zeszytowy atak zombie (tytuł roboczy, pewnie ulegnie zmianie)
Gatunek: Strategia, Strzelanka, Elementy RPG
Autor: Ja
Wiem że teraz usunąłem część szablonu, ale jak dla mnie nie była na razie potrzebna. Po tym, jak dostałem piłką w otwarte oko (powoli mi zanika wzrok w lewym oku, ale kogo to interesuje), chyba moja pamięć się zwiększyła, i przypomniałem sobie o starym marzeniu z dzieciństwa. Gdy chodziłem gdzieś do 5 klasy podstawówki, nawet chyba do 3, już nie pamiętam, zawsze rysowałem w zeszycie w kratkę bazy, itp. Wzorowałem się na Tanku z Pegasusa, a raczej to było moją inspiracją (w dzieciństwie), a przynajmniej tak mi się zdaje. Rysowałem różnych wrogów, pojazdy, i tak się zaczęło, były też 2 jak z kolegą rysowałem, i kreskami pokazywaliśmy gdzie chodzili. Już od czasu gdy miałem 4 lata, zawsze chciałem robić gry, ale takie jak na pegasusie (moja pierwsza konsola ), a teraz gdy wiem co to Kliki, więc mogę prosto zrealizować swój projekt, dostosowując go do gry. Grę robiłbym w TGF, a potem poprawił resztę w MMF 2 dev, i skonwertował ale to już tylko kosmetyczne, ale teraz przejdę do najważniejszego, czyli do gry. Pierwszy raz nie będę dorzucał zbędnych elementów oprócz typu grafiki (tzn, chodzi mi o to że piszę zawsze "pewnie zrobie tak albo tak"), którą albo zrobię na styl zeszytu w kratkę, albo prawdziwa pixeloza, bądź połączone w jedno. (nastąpiła krótka przerwa na pójście do toalety...) No i to chyba tyle, i teraz jeśli nie zrobię tego projektu, choćby nawet nie okrojonej wersji (robiłem strategię, była bardzo fajna wg. mnie i przekroczyłem ilość obiektów aktywnych, nawet po MMF 2 dev nie działało poprawnie), bo to jest projekt który jest moim marzeniem. Będzie to 1 albo 2 gra którą opublikuję na forum, bardzo dawno nie dałem gotowej gry, bardzo, a to byłoby świetne odrodzenie, nawet jeżeli odstawałoby jakościowo od moich projektów (ktoś z forum powiedział, a raczej skomentował mój stary projekt: zrób to, to cudo wow mistrzu), nie widzieliście tego, a raczej nie opublikuję tego, tylko prywanie, no i jedyne co musicie zrobić, to pomagać mi w tematach pomocy, bo będę chyba jej potrzebował. Pozdrawiam ! |
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 06-03-2012, 17:59
|
|
|
Mhm. Mhm. Okej. No, tak. Tylko nie za bardzo wiem co chcesz dokładnie zrobić - wyczytałem tylko zombie i zeszyt z tej wypowiedzi.
Poza tym nie wydaje mi się żeby MMF2 nie wystarczył do strategii, może po prostu nie przyłożyłeś się do optymalizacji? |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Sporek
Bohater Producent Wody w Proszku

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
15764 Prestiż
|
Wysłany: 06-03-2012, 18:27
|
|
|
| Tzn, wystarczył, ale to ja coś zepsułem, nie wiem co, pewnie coś z sobą koliduje, ale to teraz nie istotne. A to że nie możesz wyczytać to chyba normalne, ja mam taki sposób pisania, wystarczy że będziesz czekał ;d |
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 15-03-2012, 19:21
|
|
|
Nieźle.
PS: Moja pierwsza konsola to jest Pegasus którą niedawno przywieźli. |
|
 |
Muchomorek
Dezerter Intensive

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
4605 Prestiż
|
Wysłany: 16-03-2012, 12:53
|
|
|
Jak tam oko ? |
_________________ when the devil is too busy they call me |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|