NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zeszytowy atak zombie (tytuł roboczy)
Autor Wiadomość
Sporek 
Bohater
Producent Wody w Proszku

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: TGF
Pojedynki: być może

15764 Prestiż
Wysłany: 06-03-2012, 15:35   Zeszytowy atak zombie (tytuł roboczy)

Tytuł: Zeszytowy atak zombie (tytuł roboczy, pewnie ulegnie zmianie)

Gatunek: Strategia, Strzelanka, Elementy RPG

Autor: Ja

Wiem że teraz usunąłem część szablonu, ale jak dla mnie nie była na razie potrzebna. Po tym, jak dostałem piłką w otwarte oko (powoli mi zanika wzrok w lewym oku, ale kogo to interesuje), chyba moja pamięć się zwiększyła, i przypomniałem sobie o starym marzeniu z dzieciństwa. Gdy chodziłem gdzieś do 5 klasy podstawówki, nawet chyba do 3, już nie pamiętam, zawsze rysowałem w zeszycie w kratkę bazy, itp. Wzorowałem się na Tanku z Pegasusa, a raczej to było moją inspiracją (w dzieciństwie), a przynajmniej tak mi się zdaje. Rysowałem różnych wrogów, pojazdy, i tak się zaczęło, były też 2 jak z kolegą rysowałem, i kreskami pokazywaliśmy gdzie chodzili. Już od czasu gdy miałem 4 lata, zawsze chciałem robić gry, ale takie jak na pegasusie (moja pierwsza konsola :) ), a teraz gdy wiem co to Kliki, więc mogę prosto zrealizować swój projekt, dostosowując go do gry. Grę robiłbym w TGF, a potem poprawił resztę w MMF 2 dev, i skonwertował ale to już tylko kosmetyczne, ale teraz przejdę do najważniejszego, czyli do gry. Pierwszy raz nie będę dorzucał zbędnych elementów oprócz typu grafiki (tzn, chodzi mi o to że piszę zawsze "pewnie zrobie tak albo tak"), którą albo zrobię na styl zeszytu w kratkę, albo prawdziwa pixeloza, bądź połączone w jedno. (nastąpiła krótka przerwa na pójście do toalety...) No i to chyba tyle, i teraz jeśli nie zrobię tego projektu, choćby nawet nie okrojonej wersji (robiłem strategię, była bardzo fajna wg. mnie i przekroczyłem ilość obiektów aktywnych, nawet po MMF 2 dev nie działało poprawnie), bo to jest projekt który jest moim marzeniem. Będzie to 1 albo 2 gra którą opublikuję na forum, bardzo dawno nie dałem gotowej gry, bardzo, a to byłoby świetne odrodzenie, nawet jeżeli odstawałoby jakościowo od moich projektów (ktoś z forum powiedział, a raczej skomentował mój stary projekt: zrób to, to cudo wow mistrzu), nie widzieliście tego, a raczej nie opublikuję tego, tylko prywanie, no i jedyne co musicie zrobić, to pomagać mi w tematach pomocy, bo będę chyba jej potrzebował. Pozdrawiam !

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 06-03-2012, 17:59   

Mhm. Mhm. Okej. No, tak. Tylko nie za bardzo wiem co chcesz dokładnie zrobić - wyczytałem tylko zombie i zeszyt z tej wypowiedzi.

Poza tym nie wydaje mi się żeby MMF2 nie wystarczył do strategii, może po prostu nie przyłożyłeś się do optymalizacji?

Sporek 
Bohater
Producent Wody w Proszku

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: być może

15764 Prestiż
Wysłany: 06-03-2012, 18:27   

Tzn, wystarczył, ale to ja coś zepsułem, nie wiem co, pewnie coś z sobą koliduje, ale to teraz nie istotne. A to że nie możesz wyczytać to chyba normalne, ja mam taki sposób pisania, wystarczy że będziesz czekał ;d

wermi 
Major
Depressive Disorder

Główny edytor: TGF
Pomogła: 53 razy

15752 Prestiż
Wysłany: 15-03-2012, 19:21   

Nieźle. ;)

PS: Moja pierwsza konsola to jest Pegasus którą niedawno przywieźli.

Muchomorek 
Dezerter
Intensive

Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: MMF
Pojedynki: nie

4605 Prestiż
Wysłany: 16-03-2012, 12:53   

Jak tam oko :P ?

Odpowiedz do tematu