NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Droga do Króla [tytuł roboczy]
Autor Wiadomość
Sporek 
Bohater
Producent Wody w Proszku

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: TGF
Pojedynki: być może

15764 Prestiż
Wysłany: 17-03-2012, 13:54   Droga do Króla [tytuł roboczy]

Tytuł: Droga do Króla

Gatunek: Ekonomia?, Platformówka, RPG

Autor: Ja

Opis:
Wiem że zapowiedziałem już sporo projektów, ale ostatnio napisałem że będę pracował nad 2. To jest ten drugi, a raczej pierwszy który ukończę jeżeli nic nie stanie mi na przeszkodzie.
W grze wcielasz się w ludzika, który musi wykonywać misję, większość to minigierki, podejmować decyzję np. pomóc czy nie, i tego typu rzeczy. Ale to nie jest główną atrakcją, a jedynie przygotowanie do głównego celu gry. Po pokonaniu tych misji itp, możesz zostać KRÓLEM. Jeśli byłeś zły, twój zamek jest przepełniony lawą, szkieletami oraz twój wygląd jest mroczny. Jeśli byłeś dobry, twój zamek ma złoty tron, piękne sadzawki, a poddani są szczęśliwi. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Jeżeli jesteś dobry, to może i masz poparcie poddanych, jednak musisz postarać się utrzymać tą pozycję, inwestując swoje ciężko zarobione pieniądze na ich pragnienia, bo inaczej to może się źle skończyć. Będąc złym możesz zabijać kogo chcesz, brać od nich pieniądze i właściwie wszystko. Możesz mieć wielką armie zła, i podbijać inne królestwa legionem szkieletów ! Jest to dość prosta gra, jednak można w niej dużo robić.

Zrzuty ekranu: Dałbym, jednak chcę wam zrobić niespodziankę. Klimat będzie 8 bitowy jeżeli chcecie to wiedzieć, więc ci który nie lubią pikselków, to nie będą mieli na czym oka zawiesić.
LINKI

Odpowiedz do tematu