NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[RPG] Lumberjack
Autor Wiadomość
P.Interactive 
Kapral

Główny edytor: MMF2 Dev

2043 Prestiż
Wysłany: 19-08-2012, 11:38   [RPG] Lumberjack

Tytuł:Lumberjack

Gatunek: RPG

Autor: Dżambo Squad

Opis:
Jest to moja nowa produkcja, którą, mam wrażenie, skończę :razzugly:
W grze wcielamy się w drwala. Ścinamy drzewa i za to otrzymujemy exp. Możemy u kowala ulepszyć naszą siekierę. Gdy poziom siekiery będzie większy niż +9, zostanie ona zmieniona na np. super siekierę czy coś takiego :D Będzie również dodany bonus, który może nam "dropnąć" z jakiegoś drzewa. Dzięki niemu ścinanie drzew będzie ułatwione ;)
Nie chcę kopiować gry Drwal 1.4 (czy jakoś tak), po prostu chciałem stworzyć jakiegoś RPG'a, ale nie miałem pomysłu :madugly:
Każda gra jak i Lumberjack, ma bugi, więc dodałem opcję Zaklinowałem się!, dzięki której możemy przesunąć postać w górę lub w dół. Również możemy posadzić drzewo co 15 sekund.

Update:
Pozwolę sobie zmienić nieco szablon ;)
Dodano:
- otrzymywanie expa
- otrzymywanie pieniędzy
- pasek expa
- pasek pieniędzy
- możliwość wpisywania cheatów :madugly:
- zajeβi§te intro :)
Zmiany:
- działające menu :razzugly:

Zrzuty ekranu: (stare)
no dla Was specjalnie wrzucę :D wiem, że brzydki interfejs, ale to dopiero 10% prac (chyba).
Menu:
http://img24.imageshack.us/img24/7672/menuud.jpg

Gra:
http://img268.imageshack.us/img268/8321/graisk.jpg

Uwagi:
Dżambo Squad to mój nowy skład :razzugly:
Ostatnio zmieniony przez Neoqueto 18-09-2012, 00:07, w całości zmieniany 1 raz  

Dexter 
Plutonowy

Główny edytor: Construct
Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: tak

650 Prestiż
Wysłany: 01-09-2012, 19:51   

Bo mi się wydawało, że ten... Gry RPG [ z angielskiego Role Play Game] powinny mieć fabułę, możliwość rozwijania postaci i takie tam różne, inne, małoważne rzeczy... To bardzo złe co teraz powiem, ale... Ja bym się wstydził wydać taką grę.

Muchomorek 
Dezerter
Intensive

Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: MMF
Pojedynki: nie

4605 Prestiż
Wysłany: 01-09-2012, 20:11   

Czy tylko mi tym śmierdzi?

Cytat:
Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, nieraz zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) – gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. Cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających. Jej celem na ogół jest rozegranie gry według zaplanowanego scenariusza i osiągnięcie umownie określonych lub indywidualnych celów, przy zachowaniu wybranego zestawu reguł, zwanego mechaniką gry.

To jest najwyżej pseudo-RPG, gdyż - przynajmniej mi - Role Play kojarzy się z expieniem na questach/potworach.
A z tego jakże wyczerpującego opisu, wywnioskowałem, że będzie to na zasadzie - ścinaj drzewo - zdobądź exp - kup siekierę - ścinaj drzewo - ścinaj drzewo - zdobądź exp - zdobądź exp - ścinaj drzewo - kup megaultraextrahipersuperuberprohaxxsoyoucanpheweasily siekierę - zetnij wszystkie drzewa - posadź drzewo - zetnij je - posadź drzewo - zetnij je...
Są tu pojedyncze elementy RPG. Według mnie, powinna być to Zręcznościówka. Zenek Zombie był o wiele bardziej rozbudowany pod kierunkiem Roleplejingu, ale i tak autor nie zaliczył go do "grona" pełnoprawnych RPG.
Also, grafika nienajlepsza. Menu kiepskie. Domyślne buttony, gra na pewno będzie zawierać tonę bugów. Dodatkowo tytuł po angielsku (z google tłumacz) a reszta po polsku.

W sumie to nie wiem jakim cudem ten temat umknął mojej uwadze.

@DOWN: Owszem, RPG na tym polega. Ja tylko napisałem z czym mi się to kojarzy.
Ostatnio zmieniony przez Muchomorek 18-09-2012, 16:20, w całości zmieniany 1 raz  

rafradek 
Starszy sierżant

Główny edytor: Construct
Pojedynki: tak

5090 Prestiż
Wysłany: 17-09-2012, 21:10   

Muchomorek napisał/a:
Czy tylko mi tym śmierdzi?

Cytat:
Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, nieraz zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) – gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. Cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających. Jej celem na ogół jest rozegranie gry według zaplanowanego scenariusza i osiągnięcie umownie określonych lub indywidualnych celów, przy zachowaniu wybranego zestawu reguł, zwanego mechaniką gry.

To jest najwyżej pseudo-RPG, gdyż - przynajmniej mi - Role Play kojarzy się z expieniem na questach/potworach.
A z tego jakże wyczerpującego opisu, wywnioskowałem, że będzie to na zasadzie - ścinaj drzewo - zdobądź exp - kup siekierę - ścinaj drzewo - ścinaj drzewo - zdobądź exp - zdobądź exp - ścinaj drzewo - kup megaultraextrahipersuperuberprohaxxsoyoucanpheweasily siekierę - zetnij wszystkie drzewa - posadź drzewo - zetnij je - posadź drzewo - zetnij je...
Są tu pojedyncze elementy RPG. Według mnie, powinna być to Zręcznościówka. Zenek Zombie był o wiele bardziej rozbudowany pod kierunkiem Roleplejingu, ale i tak autor nie zaliczył go do grona pełnoprawnych RPG.
Also, grafika nienajlepsza. Menu kiepskie. Domyślne buttony, gra na pewno będzie zawierać tonę bugów. Dodatkowo tytuł po angielsku (z google tłumacz) a reszta po polsku.

W sumie to nie wiem jakim cudem ten temat umknął mojej uwadze.

a mi się wydaje że w grach RP odgrywasz jakąś rolę w X świecie. A exp itp. to nie element RP tylko dodatek, prawdziwy element jest tym że jesteś przydzielony do bycia w różnych kwalifikacjach.

Zawsze dopracowane gry

Odpowiedz do tematu