|
|
|
|
[RPG] Lumberjack |
| Autor |
Wiadomość |
P.Interactive
Kapral

Główny edytor: 
2043 Prestiż
|
Wysłany: 19-08-2012, 11:38 [RPG] Lumberjack
|
|
|
Tytuł:Lumberjack
Gatunek: RPG
Autor: Dżambo Squad
Opis:
Jest to moja nowa produkcja, którą, mam wrażenie, skończę
W grze wcielamy się w drwala. Ścinamy drzewa i za to otrzymujemy exp. Możemy u kowala ulepszyć naszą siekierę. Gdy poziom siekiery będzie większy niż +9, zostanie ona zmieniona na np. super siekierę czy coś takiego Będzie również dodany bonus, który może nam "dropnąć" z jakiegoś drzewa. Dzięki niemu ścinanie drzew będzie ułatwione
Nie chcę kopiować gry Drwal 1.4 (czy jakoś tak), po prostu chciałem stworzyć jakiegoś RPG'a, ale nie miałem pomysłu
Każda gra jak i Lumberjack, ma bugi, więc dodałem opcję Zaklinowałem się!, dzięki której możemy przesunąć postać w górę lub w dół. Również możemy posadzić drzewo co 15 sekund.
Update:
Pozwolę sobie zmienić nieco szablon
Dodano:
- otrzymywanie expa
- otrzymywanie pieniędzy
- pasek expa
- pasek pieniędzy
- możliwość wpisywania cheatów
- zajeβi§te intro
Zmiany:
- działające menu
Zrzuty ekranu: (stare)
no dla Was specjalnie wrzucę wiem, że brzydki interfejs, ale to dopiero 10% prac (chyba).
Menu:
http://img24.imageshack.us/img24/7672/menuud.jpg
Gra:
http://img268.imageshack.us/img268/8321/graisk.jpg
Uwagi:
Dżambo Squad to mój nowy skład |
| Ostatnio zmieniony przez Neoqueto 18-09-2012, 00:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Dexter
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
650 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2012, 19:51
|
|
|
| Bo mi się wydawało, że ten... Gry RPG [ z angielskiego Role Play Game] powinny mieć fabułę, możliwość rozwijania postaci i takie tam różne, inne, małoważne rzeczy... To bardzo złe co teraz powiem, ale... Ja bym się wstydził wydać taką grę. |
_________________ Tenshi no metsuki... |
|
|
|
 |
Muchomorek
Dezerter Intensive

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
4605 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2012, 20:11
|
|
|
Czy tylko mi tym śmierdzi?
| Cytat: | | Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, nieraz zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) – gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. Cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających. Jej celem na ogół jest rozegranie gry według zaplanowanego scenariusza i osiągnięcie umownie określonych lub indywidualnych celów, przy zachowaniu wybranego zestawu reguł, zwanego mechaniką gry. |
To jest najwyżej pseudo-RPG, gdyż - przynajmniej mi - Role Play kojarzy się z expieniem na questach/potworach.
A z tego jakże wyczerpującego opisu, wywnioskowałem, że będzie to na zasadzie - ścinaj drzewo - zdobądź exp - kup siekierę - ścinaj drzewo - ścinaj drzewo - zdobądź exp - zdobądź exp - ścinaj drzewo - kup megaultraextrahipersuperuberprohaxxsoyoucanpheweasily siekierę - zetnij wszystkie drzewa - posadź drzewo - zetnij je - posadź drzewo - zetnij je...
Są tu pojedyncze elementy RPG. Według mnie, powinna być to Zręcznościówka. Zenek Zombie był o wiele bardziej rozbudowany pod kierunkiem Roleplejingu, ale i tak autor nie zaliczył go do "grona" pełnoprawnych RPG.
Also, grafika nienajlepsza. Menu kiepskie. Domyślne buttony, gra na pewno będzie zawierać tonę bugów. Dodatkowo tytuł po angielsku (z google tłumacz) a reszta po polsku.
W sumie to nie wiem jakim cudem ten temat umknął mojej uwadze.
@DOWN: Owszem, RPG na tym polega. Ja tylko napisałem z czym mi się to kojarzy. |
_________________ when the devil is too busy they call me |
| Ostatnio zmieniony przez Muchomorek 18-09-2012, 16:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rafradek
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
5090 Prestiż
|
Wysłany: 17-09-2012, 21:10
|
|
|
| Muchomorek napisał/a: | Czy tylko mi tym śmierdzi?
| Cytat: | | Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, nieraz zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) – gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. Cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających. Jej celem na ogół jest rozegranie gry według zaplanowanego scenariusza i osiągnięcie umownie określonych lub indywidualnych celów, przy zachowaniu wybranego zestawu reguł, zwanego mechaniką gry. |
To jest najwyżej pseudo-RPG, gdyż - przynajmniej mi - Role Play kojarzy się z expieniem na questach/potworach.
A z tego jakże wyczerpującego opisu, wywnioskowałem, że będzie to na zasadzie - ścinaj drzewo - zdobądź exp - kup siekierę - ścinaj drzewo - ścinaj drzewo - zdobądź exp - zdobądź exp - ścinaj drzewo - kup megaultraextrahipersuperuberprohaxxsoyoucanpheweasily siekierę - zetnij wszystkie drzewa - posadź drzewo - zetnij je - posadź drzewo - zetnij je...
Są tu pojedyncze elementy RPG. Według mnie, powinna być to Zręcznościówka. Zenek Zombie był o wiele bardziej rozbudowany pod kierunkiem Roleplejingu, ale i tak autor nie zaliczył go do grona pełnoprawnych RPG.
Also, grafika nienajlepsza. Menu kiepskie. Domyślne buttony, gra na pewno będzie zawierać tonę bugów. Dodatkowo tytuł po angielsku (z google tłumacz) a reszta po polsku.
W sumie to nie wiem jakim cudem ten temat umknął mojej uwadze. |
a mi się wydaje że w grach RP odgrywasz jakąś rolę w X świecie. A exp itp. to nie element RP tylko dodatek, prawdziwy element jest tym że jesteś przydzielony do bycia w różnych kwalifikacjach. |
_________________ Aktualne projekty:
Ball Attack: 80%
Zawsze dopracowane gry |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|