|
[Horror-Przygodowa] Shadow Is Following You |
| Autor |
Wiadomość |
Wojownik21
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
451 Prestiż
|
Wysłany: 23-02-2013, 19:11 [Horror-Przygodowa] Shadow Is Following You
|
|
|
Tytuł: Shadow Is Following You
Gatunek: Survival-Horror
Autor: Wojownik21
Opis: W grze sterujemy pewnym mężczyzną, który zwiedzając zamek odłączył się od wycieczki. Podczas gdy oglądał pokój królewski coś uderzyło go w głowę i stracił przytomność. Następnie budzi się w ciemnej celi. Wokół jest pusto. Nasz gracz próbuje się wydostać i rozwiązać tajemniczą zagadkę. W grze będzie prawdopodobnie sporo zagadek więc radziłbym wytężyć umysł
Zrzuty ekranu: brak
Uwagi: Niestety nie planuję robić ,,psychiki" ze względu na to, że nie wiem jak to zrobić i za dużo z tym roboty |
| Ostatnio zmieniony przez Wojownik21 08-03-2013, 19:44, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Aha
TenKtóregoImieniaNie WolnoWymawiaćDobrze

Główny edytor: 
Pomogła: 9 razy Posty: 340
18611 Prestiż
|
Wysłany: 23-02-2013, 19:25
|
|
|
| Może chodzi o "Shadow is following you" ? |
|
|
|
 |
Wojownik21
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
451 Prestiż
|
Wysłany: 23-02-2013, 19:39
|
|
|
| ta mały fail z mojej strony |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 24-02-2013, 21:28
|
|
|
Jej, nie sądziłem że moja gra okaże się aż tak dużą inspiracją
Niestety do "horrorowatych" gier ciężko się zabrać. Należy wpłynąć na emocje gracza i sprawić żeby za nic w świecie nie chciał spotkać się z kreaturą/cieniem/czymkolwiek podążającym za nim można to zrobić starając się odwzorować uczucia samej postaci (tak aby w pewnym stopniu można się z nią było utożsamić - może trochę jak to było w Obejmij Mrok), albo też przez tajemniczą atmosferę i mroczną fabułę (która nie oszukujmy się - strasznie kulała w mojej gierce ). Dobry horror powinien łączyć te dwa elementy w stosowny sposób ale nie jest to proste.
Życzę powodzenia |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Wojownik21
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
451 Prestiż
|
Wysłany: 25-02-2013, 15:47
|
|
|
możesz obejrzeć prezentację twojej gry na moim kanale. Link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=_hY2ZX9fqdc
[ Dodano: 21-03-2013, 15:36 ]
no prace idą dobrze. nieźle rozwinąłem wątek fabularny. jeśli jesteście ciekawi mogę wam go przedstawić |
|
|
|
 |
|
|