NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pojedynek: budownictwo
Autor Wiadomość
Sunflower 
Bohaterka

Główny edytor: GameMaker

29218 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 09:58   Re: Pojedynek: budownictwo

----- tu się zaczynają wynurzenia o temacie -----

No ja bardzo przepraszam, ile razy jeszcze mam przypominać temat? O.o "
BROO napisał/a:
Temat: Budowanie / Budownictwo szeroko pojęte (może być np.: budowanie kodu czy babek z piasku) / Budynek (co?)

W jaki sposób moja gra odbiega od "budowania szeroko pojętego"? Przekładanie bloków wzmacniających światło w celu zbudowania konstelacji gwiezdnej nie podpada pod tę kategorię, mimo, iż coś tak niezwiązanego z typową budowlanką jak budowanie kodu jest jednym z oficjalnie wymienionych przykładów? >.<

To, że większość uczestników wybrała podzbiór tematu będący "budownictwem wąsko pojętym" (budowanie domów, przeżycia budowlańca) nie wydaje mi się powodem, dla którego produkcje poza tym podzbiorem miały być traktowane jako "nie na temat" albo "na temat tylko trochę".
To tak, jakby stwierdzić, że w pojedynku na grę o "ślimaku szeroko pojętym (może być np..: e-zin)" ktoś odbiega od tematu, bo zrobił grę o elemencie ucha, chociaż ludzie zwykle utożsamiają ślimaka ze zwierzęciem posiadającym zakręconą skorupkę. O.o "

Poza tym jeśli za "szeroko pojęte" przyjąć "cokolwiek, co spełnia definicję słownikową", to:
Wikisłownik napisał/a:
budować:
[...]
(1.1) tworzyć, wznosić budynki albo inne konstrukcje

Wikisłownik napisał/a:
konstrukcja:
[...]
(1.1) układ elementów, sposób ich powiązania

Czy starannie (z dokładnością do litery L...) zaprojektowany układ świateł na nieboskłonie nie pasuje do definicji konstrukcji? O.o "

(wiem, bardzo się rozpisuję, ale jeśli w temacie jest wyraźnie napisane, że ma być szeroko pojęty, to nie zawężajmy go do najprostszych wyobrażeń, traktując inne interpretacje jako "odbiegające" >.<)

----- tu się kończą wynurzenia o temacie -----

Cootje: tak, połowa poziomów była robiona na szybko, bo w założeniu to była konstelacja tutorialowa, a poziomy miały pokazywać kolejne elementy gry; tylko tych elementów nie zdążyłam zakodzić. ^^ " Natomiast nie wiem, co jest... niewłaściwego?... w tym, że niektóre mają kilka rozwiązań? To, że któreś można ugryźć od wielu stron, to chyba nie jest wadą samą w sobie? >.<

Poza tym zaspoilerowałbyś ten obrazek, a nie psujesz innym zabawę. ._.

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP

40082 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 10:09   

sunflower napisał/a:
W jaki sposób moja gra odbiega od budowania szeroko pojętego?

Powiedzmy sobie, jeśli spojrzeć na to okiem prawnika - to wcale.
Ale, jeśli powiesz komuś "ej zbudujmy coś, bo się nudzę" to co przy przychodzi na myśl? Babki z piasku, klocki lego czy może gwiazdozbiory?

Owszem twoja praca jest na temat. Z tym, że każdy ma prawo do swojej subiektywnej opinii na tym forum odnośnie publikowanych produkcji. Jedne prace są na temat bardziej inne mniej. Na wielu konkursach, w tym Click Jam, jednym z podpunktów oceny była realizacja tematu i stopień jego realizacji ("kobiety w czerni" - mimo, że zakonnica jest kobietą w czerni - de facto spełniała wymogi tematyczne - to dostała mniej punków za realizację myśli przewodniej). Tyle. Tu jest tak samo. Dlatego właśnie odbywa się głosowanie, by przekonać się, czy więcej osób podziela twoje zdanie.

Sunflower 
Bohaterka

29218 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 11:13   

misieksamgame napisał/a:
sunflower napisał/a:
Na wielu konkursach, w tym Click Jam, jednym z podpunktów oceny była realizacja tematu i stopień jego realizacji (kobiety w czerni - mimo, że zakonnica jest kobietą w czerni - de facto spełniała wymogi tematyczne - to dostała mniej punków za realizację myśli przewodniej). Tyle. Tu jest tak samo.

Hmm... byłabym gotowa przyjąć taką argumentację, gdyby nie to, że tu nie jest dokładnie tak samo.

Po pierwsze: tematem były "kobiety w czerni", a nie "kobiety w czerni szeroko pojęte", jak rozumiem?

Po drugie: w tym pojedynku nie ma w ogóle wymienionych kryteriów oceny, a zatem nie ma też stopnia realizacji tematu, i potencjalne po trzecie: czy tamte konkursy miały głosowanie publiczności? Jeśli nie było wymogu oceniania gry z wyszczególnieniem każdego kryterium, to ciężko mi wyobrazić sobie sens ich wymieniania, jeśli ocenić może dowolny gracz według swojego widzimisię, a nie dany juror (chyba, że sami użytkownicy są w większości takimi osobami, które same z siebie sugerują się tymi kryteriami). ^^ "

Przy czym nie zamierzam bynajmniej zmuszać innych do głosowania na mnie; każdy niech głosuje jak chce, bo, jak wspomniałeś, każdy ma prawo do swojej subiektywnej opinii. Natomiast moim prawem jest niezgodzenie się z daną opinią/zarzutem i wyjaśnienie, czemu uważam go za niezasadny.

W tym konkretnym przypadku głównym problemem jest wyraźne podkreślenie szerokiego pojmowania tematu; kiedy widzę temat "kobiety w czerni", to domyślam się, że chodzi o "kobiety w czerni pojmowane najbardziej intuicyjnie", czyli najwłaściwszym wyobrażeniem jest to, które uzyskałoby najwięcej punktów w "Familiadzie" (co prawdopodobnie odpowiada żeńskiej wersji znanych skądinąd "Facetów w czerni"). Z drugiej strony, jeśli widzę "kobiety w czerni szeroko pojęte", to wtedy uruchamia mi się generatorek możliwych podejść do danego tematu od stron rozmaitych.

Innymi słowy, jeśli miałabym oceniać podejście do "tematu" lub "tematu wąsko pojętego", to wówczas premiowałabym zgodność z typowym wyobrażeniem, pierwszym lub drugim skojarzeniem (bo ponoć u niektórych mężczyzn pierwsze skojarzenie jest zawsze takie samo niezależnie od tematu). Jeśli natomiast mam ocenić podejście do "tematu szeroko pojętego", to bardziej premiuję oryginalne i kreatywne podejście do tematu i pewnie osobiście wyżej ceniłabym budowanie kodu, ciekawych tworów geometrycznych czy też gwiazdozbiorów (osobiście uważam tę koncepcję za tak radośnie wydumaną i nieoczekiwaną, że nie mogłam jej się oprzeć i wzięłam ją na warsztat ^^ ).
Dodam też, że niezależnie od przypadku ważna byłaby dla mnie "obecność" tematu; w temacie "kobiety w czerni" pewnie lepiej oceniałabym tajne agentki, a w "kobietach w czerni szeroko pojętych" zakonnice, ale jeśli agentka/zakonnica nie jest główną/istotną postacią, a tylko pojawia się jako ozdobnik raz czy dwa razy w grze, to raczej nie oceniłabym danej produkcji zbyt wysoko. ^^ "

Oczywiście, to jest tylko moje podejście, z którym można się zgodzić albo nie; najbardziej mi przeszkadza to, że zwrot "szeroko pojęte" wydaje się tutaj nie mieć znaczenia, skoro i tak psioczą, że coś, co nie odpowiada typowym skojarzeniom ("typowe" ≠≠≠≠≠ "szeroko pojęte"), odbiega od tematu. I tak, boli mnie fakt, że psioczą, nie to, że z tego powodu być może niżej oceniają. >.<

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może

33795 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 11:18   

misieksamgame napisał/a:
Ale, jeśli powiesz komuś ej zbudujmy coś, bo się nudzę to co przy przychodzi na myśl? Babki z piasku, klocki lego czy może gwiazdozbiory?

To chyba lepiej, prawda? Oryginalne.

duur 
Starszy sierżant

Drugi edytor: TGF
Pojedynki: nie

19 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 11:51   

sun - 3pkt
msg - 2pkt
broo - 1pkt

Sunflower 
Bohaterka

29218 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 12:23   

Thank You pikor, But Our Princess is in Another Castle

To znaczy, dzięki za głos, ale wygląda na to, że twój głos się nie liczy. ^^ "
Cytat:
Później jest głosowanie (autorzy nie głosują, tzn. nie liczy się ich głosów) przez 7 dni

Przy okazji, podczas rozmowy z BROO potwierdziliśmy, że:
- głosowanie jest w systemie 3-2-1 (wyjątki w rodzaju podziału ostatniego punktu na połowy Cootje są dopuszczalne, bo w sumie to i tak ostatni punkcisz :P )
- tym, którzy nie oddali prac, głosy się liczą, nawet jeśli byli wyzwani ;)

Dla przypomnienia jeszcze ponownie wymienię gry i linki:

Home, Sweet Home Adriana:
http://adriangames.manifo.com/home-sweet-home

Slide Crates Bricks BROO:
http://tymczasownik.repub...ide_bricks2.zip

Budowlaniec pikora:
http://www.egodev.com/budowlaniec.exe

Panelak miśka:
http://speedy.sh/8faCJ/panelak.zip
Mirror - http://www.sendspace.com/file/en0c1c
Wydanie poprawione - http://speedy.sh/zA8BF/panelak.zip

Rearrange mój:
https://drive.google.com/file/d/0B33YMPqRwy-6dW1LdjVPcWJMbUk/edit?usp=sharing
Mirror u pikora - http://www.egodev.com/ra0.01.rar
Ostatnio zmieniony przez Sunflower 28-10-2013, 14:08, w całości zmieniany 1 raz  

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

Drugi edytor: KNP

40082 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 13:52   

sunflower napisał/a:
(oba linki są do poprawionej wersji, prawda?)

żaden z nich nie jest do poprawionej :P
Za to ten: http://speedy.sh/zA8BF/panelak.zip tak.

Cootje 
Legenda

Drugi edytor: MMF Express

18047 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 14:03   

Sun, zagraj w swoją grę nie czytając opisu i domyśl się, że chodzi o budowanie konstelacji gwiazd xD Mimo, że czytałem opis to bardziej patrzyłem z takiej perspektywy, że co jeśli grałaby w to osoba, a w grze brak byłoby opisu? Do tego nie napisałem, że jest nie na temat tylko odbiega od tematu za to świetnie pasowała by do tematu gier logicznych. :) W sumie taką metodą mogę zrobić Ping Ponga i napisać, że chodzi o budowanie i też by przeszło.

Sunflower 
Bohaterka

29218 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 14:49   

Cootje napisał/a:
Sun, zagraj w swoją grę nie czytając opisu i domyśl się, że chodzi o budowanie konstelacji gwiazd xD

Cootje, zagraj w Final Fantasy VII nie czytając dialogów i domyśl się, że chodzi o ratowanie świata przed wyczerpaniem energii planety/szaleńcem, który chce zrzucić taki duży meteoryt. ;) Nie wiem jak u innych, ja zwykle grę traktuję jako całość, razem z historią, kontekstami itp., a nie tylko część "growa" w sensie ścisłym. ^^ "

Cytat:
[Co jeśli] grałaby w to osoba, a w grze brak byłoby opisu?

Jakby u mnie w domu nie było łazienki (nieważne czy z babcią Franią czy nie), to wtedy utrzymywanie higieny osobistej byłoby znacznie trudniejsze. Czy to oznacza, że w moim domu, w którym jest łazienka ale hipotetycznie mogłoby jej nie być, ciężko utrzymać higienę osobistą?
Toć przecież opis jest integralną częścią gry (nawet nie jest dołączony do osobnego pliku tekstowego, jak czasami mi się w pośpiechu zdarzało) i po to tam jest, żeby zapoznać graczy o co właściwie idzie gra. >.<

Zresztą, nawet bez opisu co bardziej domyślni gracze zauważą pewnie, że przechodząc poziomy budują może nie tyle konstelację, ale na pewno
Spoiler:

Bądź co bądź akcje wykonywane w poszczególnych poziomach mają bezpośrednie przełożenie na to, co widać całościowo; układ nowych punktów, które zapalają się na nieboskłonie, bezpośrednio odpowiada układowi światełek, jakie trzeba było wzmocnić. Z tej perspektywy rozgrywka mojej gry ma więcej wspólnego z budowaniem/tworzeniem efektu końcowego niż np. gra Adriana, której się tak nie czepiałeś; wszak przekładanie cegiełek (podejrzewam, że to jednak cegiełki, a nie dachówki, ale kto wie) w stylu Bejeweled nijak ma się do faktycznego wznoszenia domu (ba, przekładanie cegiełek, żeby *zarobić* na rozbudowę, a nie rozbudować dom!). :madugly:

Cytat:
W sumie taką metodą mogę zrobić Ping Ponga i napisać, że chodzi o budowanie i też by przeszło.

W sumie taką metodą mogę zrobić Bejeweled i napisać, że chodzi o budowanie i też by przeszło. Taki urok pojedynków tematycznych - nieważne, jakiego gatunku grę się zrobi, ważne, czy gra jako całość odnosi się do tematu. Jeśli ktoś zrobił by Ponga i przekonująco wyjaśnił, jakie jest przełożenie rozgrywki Ponga na proces budowania, to ja nie miałabym żadnych zastrzeżeń. ^^ " Czy moja gra niewystarczająco tłumaczy, jaki jest związek między przekładaniem bloczków a tworzeniem konstelacji? O.o "

(poza tym w sumie teraz się przyjrzałam, i właściwie to nie stwierdziłeś, że moja gra "odbiega od tematu", a że "gra ma mało wspólnego z tematem pojedynku", co jest różnicą taką jak między "nie do końca" a "mało, mniej niż połowa" albo co)

Znowuż - podejścia bywają różne i każdy ma prawo do własnej opinii; ja tylko tłumaczę, czemu argumentacja kojota kompletnie do mnie nie przemawia. ^^ "

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Główny edytor: TGF

31680 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 18:49   

Głosujemy na najlepszą grę w systemie 3-2-1.

Cootje 
Legenda

18047 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 19:12   

sunflower napisał/a:
Cootje napisał/a:
Sun, zagraj w swoją grę nie czytając opisu i domyśl się, że chodzi o budowanie konstelacji gwiazd xD

Cootje, zagraj w Final Fantasy VII nie czytając dialogów i domyśl się, że chodzi o ratowanie świata przed wyczerpaniem energii planety/szaleńcem, który chce zrzucić taki duży meteoryt. ;) Nie wiem jak u innych, ja zwykle grę traktuję jako całość, razem z historią, kontekstami itp., a nie tylko część growa w sensie ścisłym. ^^

Tak jak kiedyś o tym pisałem na SB grałem i przeszedłem FF tylko nie wiem czy VII bez czytania do tego Breath of Fire i Chrono Trigger bo byłem w podstawówce i nie znałem angielskiego i japońskiego. Co prawda w pewnym momencie musiałem dzień główkować o co chodzi aby przejść dalej, ale poszło. ;> Tak więc wierz mi, że można grać bez czytania, a to czy dbasz o higienę z babcią franią czy nie to już Twoja sprawa i nie chcemy tego wiedzieć. xD

Dopiero teraz jak mi powiedziałaś to zauważyłem co za napis zbudowałem... xD

Cytat:

Cytat:
W sumie taką metodą mogę zrobić Ping Ponga i napisać, że chodzi o budowanie i też by przeszło.

W sumie taką metodą mogę zrobić Bejeweled i napisać, że chodzi o budowanie i też by przeszło. Taki urok pojedynków tematycznych - nieważne, jakiego gatunku grę się zrobi, ważne, czy gra jako całość odnosi się do tematu. Jeśli ktoś zrobił by Ponga i przekonująco wyjaśnił, jakie jest przełożenie rozgrywki Ponga na proces budowania, to ja nie miałabym żadnych zastrzeżeń. ^^ Czy moja gra niewystarczająco tłumaczy, jaki jest związek między przekładaniem bloczków a tworzeniem konstelacji? O.o

(poza tym w sumie teraz się przyjrzałam, i właściwie to nie stwierdziłeś, że moja gra odbiega od tematu, a że gra ma mało wspólnego z tematem pojedynku, co jest różnicą taką jak między nie do końca a mało, mniej niż połowa albo co)

To bardzo, źle teraz na każdy pojedynek mam tworzyłć odbijającą się piłkę od boków planszy i wmawiać ludziom, że to praca na temat bo dodam ładne opisy. Zrobię to w ładnej grafice i udźwiękowieniu i będę się jeszcze kłócił, o wygraną bo gra na najwyższym poziomie. :D

Jak ja się tak przyglądam to w grze nie ma żadnej wzmianki o budowaniu/tworzeniu ani słowa konstelacja do ostatniego zadania gdzie dopiero na koniec napisane jest ocb tak tylko same owijane w bawełnę instrukcje jak przeciągać klocki takie rzeczy powinny być na starcie opisane i nie w instrukcjach...

Tak więc pewnie ty grałaś w FF ukończyłaś grę, a dopiero później czytałaś dialogi, umyłaś się z babcią Franią, a dopiero później w Twoim domu zbudowali łazienkę. XD

Sunflower 
Bohaterka

29218 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 21:23   

Cootje napisał/a:
sunflower napisał/a:
Cootje, zagraj w Final Fantasy VII nie czytając dialogów i domyśl się, że chodzi o ratowanie świata przed wyczerpaniem energii planety/szaleńcem, który chce zrzucić taki duży meteoryt. ;) [...]

Tak jak kiedyś o tym pisałem na SB grałem i przeszedłem FF tylko nie wiem czy VII bez czytania do tego Breath of Fire i Chrono Trigger bo byłem w podstawówce i nie znałem angielskiego i japońskiego. [...] Tak więc wierz mi, że można grać bez czytania [...]

Oczywiście, można, i nawet zdarzało mi się w młodszych latach przechodzić gry z serii FF nie wiedząc nawet, o co chodzi w fabule. Ale jakby np. FF7 brało udział w konkursie na najlepszą grę na temat "Ratowanie świata", to czy zasadne byłoby stwierdzenie, że "w sumie gra nie na temat, bo może i coś tam było w dialogach, ale sama gra to tylko naparzanie się nawzajem przerośniętymi mieczami, zaklęciami, grzebieniami i megafonami, z ratowaniem świata związku żadnego nie ma"?

Cytat:
To bardzo, źle teraz na każdy pojedynek mam tworzyłć odbijającą się piłkę od boków planszy i wmawiać ludziom, że to praca na temat bo dodam ładne opisy. Zrobię to w ładnej grafice i udźwiękowieniu i będę się jeszcze kłócił, o wygraną bo gra na najwyższym poziomie. :D

Atakujesz chochoła, panie!
Po pierwsze, mi nie chodzi o to, żeby opis był ładny, tylko przekonujący. Twierdzenie, że odbijanie piłeczki od ścian powoduje wznoszenie kolejnych partii budynku nie wystarczy - trzeba jeszcze wskazać związek między piłeczką a partiami budynku. Nawiasem mówiąc, chętnie bym zobaczyła opis gry o budowaniu/budownictwie wykorzystującej mechanizm Ponga, który by sensownie tłumaczył ten związek. ^^

Po drugie, ja tutaj bynajmniej się nie kłócę o wygraną i zasadniczo nie obchodzi mnie, czy dasz mi 2, 3, czy 0 punktów, czemu zresztą dałam wyraz wcześniej:
Cytat:
I tak, boli mnie fakt, że psioczą, nie to, że z tego powodu być może niżej oceniają. >.<

Po prostu posiadam taką cokolwiek problematyczną cechę, że dość mocno reaguję na zarzuty, które wydają mi się nieuzasadnione i wtedy próbuję je odpierać.

Cytat:
Jak ja się tak przyglądam to w grze nie ma żadnej wzmianki o budowaniu/tworzeniu ani słowa konstelacja do ostatniego zadania gdzie dopiero na koniec napisane jest ocb tak tylko same owijane w bawełnę instrukcje jak przeciągać klocki takie rzeczy powinny być na starcie opisane i nie w instrukcjach...

OK, to brzmi bardziej przekonująco. Jak teraz na to patrzę, to może z tego powodu wynikło całe to nieporozumienie? O.o "
Czyli nie tyle sam fakt, że istotne informacje są w opisie i że tego opisu jakoś tam hipotetycznie mogłoby nie być (taka argumentacja wydaje mi się dość wydumana; wszak na pojedynek oddano grę, która opis ma, a nie jej teoretyczną wersję tegoż opisu pozbawioną), tylko ich niefortunne rozmieszczenie. Niby w założeniu te wyjaśnienia okołofabularne miały być rozmieszczone sensowniej, m.in. w postaci stosownych scenek z życia układaczy, lecz przecież rozważamy grę, która została wysłana na pojedynek, a nie jej teoretyczną wersję z tymi planami zrealizowanymi.

(to by mniej więcej tłumaczyło sprawę... nie mogłeś tak wcześniej? ^_^")

Ps. Mógłbyś skończyć z tymi odniesieniami do łazienki i babci Frani, proszę? :<
Przyznaję, ta analogia z łazienką nie była zbyt fortunna, ale to dlatego, że mój podręczny generator porównań zaciął się z powodu przedłużonej ekspozycji na grę "Home, Sweet Home". >.<
(to wszystko wina Adriana, żeby wywoływać taką traumę... ;-;)

Neoqueto 
Moderator
Akcelerator

Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: być może

7976 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 22:44   

3pkt - sunflower, Rearrange
2pkt - BROO, Slide Bricks
1pkt - misieksamgame, Panelak

Cootje 
Legenda

18047 Prestiż
Wysłany: 28-10-2013, 23:13   

Cytat:

Cytat:

Tak jak kiedyś o tym pisałem na SB grałem i przeszedłem FF tylko nie wiem czy VII bez czytania do tego Breath of Fire i Chrono Trigger bo byłem w podstawówce i nie znałem angielskiego i japońskiego. [...] Tak więc wierz mi, że można grać bez czytania [...]

Oczywiście, można, i nawet zdarzało mi się w młodszych latach przechodzić gry z serii FF nie wiedząc nawet, o co chodzi w fabule. Ale jakby np. FF7 brało udział w konkursie na najlepszą grę na temat Ratowanie świata, to czy zasadne byłoby stwierdzenie, że w sumie gra nie na temat, bo może i coś tam było w dialogach, ale sama gra to tylko naparzanie się nawzajem przerośniętymi mieczami, zaklęciami, grzebieniami i megafonami, z ratowaniem świata związku żadnego nie ma?

Chrono trigger grałem po japońsku, a z animacji i akcji byłem wstanie wydedukować, że ratuję świat chociażby dlatego, że na game over lavios niszczył planetę, a jak go pokonałem była ładna i lśniąca animacja sugerująca uratowanie planty. Sama walka kojarzy się już z walczeniem o coś lub ratowaniem czegoś. Podałaś więc bardzo nietrafny przykład... Twoja gra kojarzy się bardziej z Sokobanem i logicznymi grami, a rozgrywka w żadne sposób nie sugeruje chociażby przez prostą animacje tworzenia czegoś. Zresztą nie ma co porównywać bo to były świetne gry, które wyrażały same siebie już samą świetnie dobraną muzyką. Nie tylko w dialogach można ukazać o co chodzi w grze. Podsumowując takie jest moje zdanie, że gra rozgrywką nie pokazuje tematu pojedynku dowiaduję się o nim dopiero z informacji o ostatnim poziomie w grze, którego za pierwszym razem nie przeczytałem bo jak już poznałem zasady to uznałem, że wolę grać bez podpowiedzi. Tak to było bardzo niefortunne miejsce na umieszczenie takiej informacji.

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Główny edytor: TGF

31680 Prestiż
Wysłany: 29-10-2013, 07:57   

Spoilery?

Odpowiedz do tematu