|
[Strategia] Dziedzictwo Królestw |
| Autor |
Wiadomość |
Sasiacz
Plutonowy

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
6603 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2013, 17:03 [Strategia] Dziedzictwo Królestw
|
|
|
Tytuł: Dziedzictwo Królestw
Gatunek: Strategiczna
Autor: Sasiacz
Opis:
Gra Dziedzictwo Królestw jest to fabularyzowana gra strategiczna.
Rozgrywka mam miejsce na trzech poziomach.
Pierwszy to główna mapa strategiczna na której planujemy nasze posunięcia
Drugi na którym spędzimy najwięcej czasu to poziom z którego sterujemy naszym wojskiem w danej prowincji, styl rozgrywki będzie przypominał trochę
King's Bounty.
Trzeci poziom to mapa bitewna na której będziemy toczyć nasze boje w systemie turowym (styl herosów).
Nasz dowódca będzie mógł poznawać umiejętności które pomogą nam zarówno na polu bitwy jak i w sferze ekonomicznej.
Trochę Fabuły:
Rok 1196 Ansybia.
Świat ludzi jest rządzony przez pięć potężnych królestw: Królestwo Północy, Królestwo Seagardu, Królestwo Skaratu,
Królestwo Dragotu i Królestwo Anrotu najpotężniejsze z 5. W królestwach panuje ład i pokój po niedawno zakończonej wojnie
która ogarnęła wszystkie pięć królestw. Ludzie już dawno podnieśli się z nędzy w która wpadli podczas wojny. Pokój którego
pilnowało królestwo Anrotu zadowalał wszystkich... no może jednak nie do końca, bo dokładnie w pierwszą rocznicę zawarcia
pokoju Król Marek Anrot Mądry został zamordowany przez skrytobójcę. Kraj ogarnął chaos i anarchia. Król zostawił potomka
jednak ten był zbyt młody i królowa Eliza w obawie o swoje i jego życie uciekła wraz z kilkoma lojalnymi rycerzami na wyspę
Gryfów. W tym czasie 4 pozostałe królestwa podzieliły się krajem Anrotu by zaprowadzić tam pokój.
----
Mijały lata a młody Robert uczył się rycerskiego rzemiosła i polityki by móc odzyskać swój kraj z rąk zaborców i się zemścić
Chciał znaleźć zabójce swojego ojca i jego mocodawców. Postanowił zaatakować trawione od jakiegoś czasu sporami wewnętrznymi
Królestwo Północy.
Zrzuty ekranu:
http://tinypic.com/view.php?pic=11h3nro&s=5
http://tinypic.com/view.php?pic=2zr2uxc&s=5
http://zapodaj.net/images/eea215fadef65.png
Uwagi:
Screeny są w sumie z tylko jednego poziomu rozgrywki ponieważ w pozostałych nie mam jeszcze grafiki którą mogę pokazać. |
| Ostatnio zmieniony przez Sasiacz 23-11-2013, 13:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
14370 Prestiż
|
Wysłany: 18-09-2013, 15:33
|
|
|
| Pracuj dalej. |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
Sasiacz
Plutonowy

Główny edytor: 
6603 Prestiż
|
Wysłany: 30-09-2013, 08:46
|
|
|
Obecnie pracuje nad wykończeniem silnika bitew.
Bohater będzie miał do dyspozycji 8 umiejętności taktycznych i 8 czarów które będzie odblokowywał w miarę zdobywania kolejnych poziomów.
Na polu bitwy będzie się ścierać do 12 oddziałów.
Na razie dostępnych jest 15 jednostek.
[ Dodano: 23-11-2013, 13:53 ]
Pierwszy screen z pola bitwy..
http://zapodaj.net/images/eea215fadef65.png |
|
|
|
 |
creesee
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
12224 Prestiż
|
Wysłany: 23-11-2013, 14:58
|
|
|
| Czy Wy ludzie nie sprawdzacie, czy linki, które publikujecie działają? |
|
|
|
 |
Sasiacz
Plutonowy

Główny edytor: 
6603 Prestiż
|
Wysłany: 23-11-2013, 15:05
|
|
|
0.o LOL przecież działa ten link...
Dobra wrzuciłem na kolejny serwer jak komuś się nie otwiera.
 |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 23-11-2013, 21:31
|
|
|
| creesee napisał/a: | | Czy Wy ludzie nie sprawdzacie, czy linki, które publikujecie działają? |
Nie umiesz.
Siatka raz jest pod drzewami, raz nad.
HUD mało czytelny, czcionka brzydka. No i przez UMIEJĘTNOŚĆI mam raka.
Witać kafle tła, zbyt często się powtarza. No i ma duże piksele (obrazek chyba jest rozciągnięty z wygładzaniem).
Napis rycerz nieczytelny.
Myślę, że ogólna jakość całokształtu będzie zdefiniowana przez animacje. Taki typ gry, że to akurat jest ważne. |
|
 |
creesee
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
12224 Prestiż
|
Wysłany: 23-11-2013, 23:31
|
|
|
Tak, wiem o wklejce, ale co za problem porobić ładne miniaturki i do nich podać bezpośredni link. Jakie podejście do publikacji gier, takie samo podejście do samego ich tworzenia. I na odwrót. Taką niezwykłą funkcjonalność ma chociażby banalny w obsłudze imageshack.
Z tego, co widzę, siatka zbyt widoczna, grafika nie powala, ani nawet nie zaskakuje, tj. widoczna gołym okiem tilesowość teksturek, nieczytelna i źle dobrana czcionka. |
|
|
|
 |
Ayth
Podporucznik

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
7700 Prestiż
|
Wysłany: 25-11-2013, 21:52
|
|
|
| drobny blad ;p popraw UMIEJĘTNOŚĆI na UMIEJĘTNOŚCI | Ć -> C |
|
|
|
 |
Sasiacz
Plutonowy

Główny edytor: 
6603 Prestiż
|
Wysłany: 26-11-2013, 18:22
|
|
|
O rany ale wtopa... Faktycznie umknęło mi
W każdym razie to screen z wczesnego stadium produkcji na potwierdzenie tego że cały czas pracuję nad projektem. Tak więc wiele się jeszcze może zmienić. Dzięki za wytknięcie błędów
[ Dodano: 27-04-2014, 00:01 ]
@Edit
Chwilowo projekt zawieszony, pracuje teraz nad trochę łatwiejszą w produkcji grą. Nie mniej jednak będzie ona wykorzystywała elementy z tego projektu więc praca na pewno nie poszła na marne. |
_________________ Więcej na temat moich projektów na stronie:
www.comisframestudio.cba.pl |
|
|
|
 |
|
|