|
[MMF2] Pobranie pliku |
| Autor |
Wiadomość |
sitam
Starszy szeregowy

70 Prestiż
|
Wysłany: 01-12-2013, 12:37 [MMF2] Pobranie pliku
|
|
|
Hej,
Mam problem z pobieraniem pliku z zewnętrznego źródła.
Używam do tego Download Object, wszystko ładnie pięknie, ale zonk pojawia się przy pobieraniu pliku o dużych gabarytach (100mb+)
Prędkość pobierania to zaledwie 44kbs - bardzo mało można zwiększyć? (testowane na dwóch różnych hostach - VPS i zwykły hosting - prędkość taka sama)
Sama prędkość nie jest aż takim problemem, ale jeśli plik pobiera się tak wolno to w pewnym momencie pobieranie się zatrzymuje (monit o sukcesywnym zakończeniu- a tak nie jest).
Czy jest możliwość ustawienia Download Object tak aby szybciej pobierał pliki? A może jest jakiś inny plugin/wtyczka (FTP odpada - plain text jest zbyt ryzykowny a o ile mi wiadomo do sFTP nie ma żadnej wtyczki), która obsługuje pobieranie pliku?
Nie mogę pliku podzielić. Myślałem, żeby zmienić jego rozszerzenie na tekstowe i wrzucić do editboxa potem zapisać do poprawnego rozszerzenia ale to zwiesi aplikacje na parę dobrych minut.
Sugestie?
Dodam jeszcze, że próbowałem ustawić priorytet aplikacji - bez bardziej widocznego skutku. |
|
|
|
 |
Ayth
Podporucznik

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
7700 Prestiż
|
Wysłany: 01-12-2013, 12:44
|
|
|
| Vitalize! Plug-in object |
|
|
|
 |
sitam
Starszy szeregowy

70 Prestiż
|
Wysłany: 01-12-2013, 12:46
|
|
|
| Ayth napisał/a: | | Vitalize! Plug-in object |
Jest zbyt ograniczony, nie jestem w stanie sprawdzić czy pobieranie pliku się skończyło, nie mam możliwości zapisu pliku w określonym miejscu.
Plik pobrany > pobierz następny (array) |
|
|
|
 |
Ayth
Podporucznik

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
7700 Prestiż
|
Wysłany: 01-12-2013, 12:48
|
|
|
| sitam napisał/a: | | nie jestem w stanie sprawdzić czy pobieranie pliku się skończyło | jak to nie? porownujesz aktualny rozmiar pliku z calkowitym rozmiarem jezeli jest taki sam to pobierasz plik |
|
|
|
 |
sitam
Starszy szeregowy

70 Prestiż
|
Wysłany: 01-12-2013, 12:52
|
|
|
Co nie zmienia faktu, że nie mogę podać miejsca docelowego (albo coś przeoczyłem)
[ Dodano: 01-12-2013, 19:02 ]
A może wie ktoś coś na temat ograniczenia związanego z przepustowością wtyczki Download Object. Max prędkość to 40 kbs, nie da się tego zmienic? |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 01-12-2013, 19:39
|
|
|
Przepustowość wtyczki raczej jest nieograniczona. Prędzej masz coś skopane z netem/sieciówką/ustawieniami/serwerem źródłowym. A żeby się upewnić odpal to: http://speedy.sh/uH5zp/downloadspeed.mfa
Wstawiłem download object, żeby pobrał 100 MB z dobrego serwera.
Ile masz transfer? bo u mnie 300 kB/s - 350 kB/s. |
|
 |
sitam
Starszy szeregowy

70 Prestiż
|
Wysłany: 01-12-2013, 22:06
|
|
|
Hej, dzięki za zrobienie przykładu i sprawdzenie tego głębiej. Kilka uwag:
- nie jestem w stanie pobrać przykładu z tej strony, o ile otwiera się strona tytułowa to po kliknięciu w odnośnik, który rzekomo powinien wystartować pobieranie mam 404.
- też z początku myślałem, że jest to wina hostingu, dlatego dalsze próby robiłem już na serwerze VPS gdzie transfer zawsze miałem dobry (i mam, ten sam plik przez jakikolwiek inny program ściągam 7mb/s - czyli z maksymalną prędkością jaką dostarcza mi ISP)
Mógłbyś przerzucić ten plik na np. sendspace.com? Byłbym bardzo wdzięczny.
[ Dodano: 01-12-2013, 22:28 ]
Nic nie rozumiem, ten sam plik pobieram z Twojego przykładu z poprawną prędkością. A w moim 10 razy mniejszą. No nic, stworzyłem nowy projekt, przekopiowałem zdarzenia, opcje i póki co potestuje.
Dzięki za wskazówki |
|
|
|
 |
|
|