|
[Strzelanka] BOOM |
| Autor |
Wiadomość |
bytterfly1
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
143 Prestiż
|
Wysłany: 02-12-2013, 16:49 [Strzelanka] BOOM
|
|
|
Tytuł: BOOM
Gatunek: Platformówkowo-strzelankowy
Autor: bytterfly1
Opis:
Nie ma jeszcze specjalnie co opisywać, dlatego się przywitam:
Hejka wszystkim
Jestem tutaj nowy, znalazłem to forum w Google szukając kiedyś rozwiązania jakiegoś problemu w TGF 2. Jaki to był problem, ani czy udało mi się go rozwiązać nie pamiętam. W każdym razie, gdy zacząłem na poważnie zajmować się tworzeniem gier postanowiłem się tutaj zarejestrować, żeby móc się pochwalić swoim projektem i żebyście mogli skierować go na właściwe tory jak bym coś spie... zepsuł. Od razu zaznaczam: Wrzucam tutaj moją produkcję, a nie do "Zapowiedzi" dlatego, że gra jest we wczesnym stadium rozwoju i większość jej jest dopiero w planach.
A teraz może uda mi się ją opisać:
Postanowiłem zrobić platformową strzelankę. Najpierw miała ona składać się główne z nawiązań do innych tytułów, teraz mimowolnie zeszły one na drugi plan i chcę po prostu zrobić jak najbardziej grywalną grę. Nie będzie miała ona oszałamiającej grafiki itp., ale będzie (mam nadzieję) bardzo grywalna, co już wcześniej powiedziałem. BOOM, bo tak ten tytuł się nazywa pierwotnie był robiony w TGF2, ale jak poznałem Constructa, to od razu przeniosłem na niego swój twór, co okazało się bardzo dobrym pomysłem. Ogólnie w historii projetu było sporo trafionych i nietrafionych decyzji. Trafioną już Wam przedstawiłem, a nietrafioną były np. modele 3D, które powodowały mnóstwo błędów.
Z góry gratuluję temu, kto to przeczytał w całości
Download: Na stronie poniżej
Uwagi: Piszcie, co można zmienić, dodać, a co wg. Was jest niepotrzebne.
3.png
|
 |
| Plik ściągnięto 13747 raz(y) 24,58 KB |
2.png
|
 |
| Plik ściągnięto 13747 raz(y) 19,97 KB |
1.png
|
 |
| Plik ściągnięto 13747 raz(y) 25,21 KB |
|
_________________ Strona, na której znajdziesz moje gry: http://bytterfly1geek.weebly.com |
| Ostatnio zmieniony przez bytterfly1 18-01-2014, 13:55, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 02-12-2013, 17:13
|
|
|
Grafika nie tyle, żeby była jakaś brzydka, ale w pierwszej planszy jest bardzo nieczytelna. Tak czy siak, proponuję poprawić.
Ruch jest dość bezwładny, postać się ślizga.
Nie ma żadnych dźwięków?
No i dość krótkie to (bezczelny error po drugim levelu). Jak na tak krótki twór to sporo waży. |
|
 |
bytterfly1
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
143 Prestiż
|
Wysłany: 02-12-2013, 17:29
|
|
|
Pisałem przecież, że to bardzo wczesna wersja
Jak to nie ma? Chyba, że chodzi Ci o strzały itp., to rzeczywiście jeszcze ich nie dodałem. Żeby nie było errora, trzeba na końcu 2. poziomu wyjść poza planszę (rozwiązanie tymczasowe, zastąpię je bossem), bo dla tej gry wyłącznie X-em nie jest naturalne. Większość wagi tej gry to AI przeciwników 2. levelu (dobre kilkanaście eventów z kilkoma (ew. -nastoma) akcjami), którzy są dosyć ślepi, ale już to poprawiłem i wrzucę to wraz z kolejnym buildem, który będzie prowdopodobnie zawierał trzeci poziom. |
_________________ Strona, na której znajdziesz moje gry: http://bytterfly1geek.weebly.com |
|
|
|
 |
Ayth
Podporucznik

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
7700 Prestiż
|
Wysłany: 02-12-2013, 17:51
|
|
|
| bytterfly1 napisał/a: | | Większość wagi tej gry to AI przeciwników 2. levelu (dobre kilkanaście eventów z kilkoma (ew. -nastoma) akcjami) | przeciez te AI to zwykly ruch pilki z kierunkiem zawsze ustawionym na gracza cale AI 3 linijki kodu poza tym kilkanascie linijek kodu nie zmienia wagi gry w prawie zadnym stopniu i moze wrzuc dopiero nastepny update gdy bedzie chociaz 20 poziomow |
|
|
|
 |
bytterfly1
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
143 Prestiż
|
Wysłany: 02-12-2013, 21:31
|
|
|
Z ruchem pilki mi nie wychodzilo, Construct to nie MMF i musialem uzyc "Custom Movement", a zeby on dzialal trzeba wszystko zdefiniowac w eventach co troche zajelo
PS: 20 poziomow na pewno w tej grze nie bedzie, bo mi motywacji nie starczy Co najwyzej 10.
Sorry za brak polskich znakow, ale moj chinski laptop na nie nie pozwala |
|
|
|
 |
Sasiacz
Plutonowy

Główny edytor: 
6603 Prestiż
|
Wysłany: 03-12-2013, 16:56
|
|
|
| Wrzuć jakieś screeny bo nie wiem czy warto pobierać dla tych 2 poziomów |
_________________ Więcej na temat moich projektów na stronie:
www.comisframestudio.cba.pl |
|
|
|
 |
Ayth
Podporucznik

Główny edytor: 
7700 Prestiż
|
Wysłany: 03-12-2013, 20:35
|
|
|
| bytterfly1 napisał/a: | | Co najwyzej 10. | wut
za kazdy poziom z dobrym gameplay'em powyzej 10 dam Ci 100 prestizu |
|
|
|
 |
bytterfly1
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
143 Prestiż
|
Wysłany: 04-12-2013, 18:37
|
|
|
| Ayth napisał/a: | wut
za kazdy poziom z dobrym gameplay'em powyzej 10 dam Ci 100 prestizu |
To muszę się postarać
@msg error rzeczywiście wyskakuje, muszę zobaczyć dlaczego, bo wyskakuje tylko w skompilowanej wersji
Wrzuciłem screeny. Są dosyć spore jednak nie spowalniają ładowania strony. |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 04-12-2013, 19:00
|
|
|
Wrzuć screeny na http://imgur.com/ i podaj direct linki
Poza tym screeny ważą ~30KB przez prostą grafikę ;p wcale nie są spore |
|
 |
bytterfly1
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
143 Prestiż
|
Wysłany: 04-12-2013, 19:08
|
|
|
Normalnie bym wrzucil, ale mi sie juz nie chcialo ich uploadowac na hosting piszac, ze sa duze mialem na mysli wymiary, a nie ciezar.
[ Dodano: 18-01-2014, 13:53 ]
Sorry za DP, ale ten post nijak nie pasuje do poprzedniego...
Witam Was po mojej dłuższej nieobecności spowodowanej chwilowym zaprzestaniem tworzenia gier. A teraz do rzeczy: Wydałem nową wersję BOOMa, jest dostępna do pobrania na mojej stronie, którą macie poniżej. Dodałem ekran końcowy i jeden malutki pozimek Za to odbugowałem nieco grę (Nie wywala się już po drugim poziomie) i uczytelniłem grafikę 1. poziomu. |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 18-01-2014, 16:38
|
|
|
| nie ściągam, bo jest adf.ly |
|
 |
bytterfly1
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
143 Prestiż
|
|
|
|
 |
Spear
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
95 Prestiż
|
Wysłany: 18-01-2014, 23:05
|
|
|
| bytterfly1 napisał/a: | | Srsly? Co Ci w nim nie odpowiada? |
Nie jestem nim, ale może to, że trzeba dodatkowo czekać, a na użytkownikach NB i tak nie zarobisz, bo jest nas za mało? Tylko zgaduję. |
|
|
|
 |
bytterfly1
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
143 Prestiż
|
|