NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Program] Skel
Autor Wiadomość
Cafe_Game 
Kapral

Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: być może

247 Prestiż
  Wysłany: 31-07-2014, 15:36   [Program] Skel

Tytuł: Skel

Autor: Cafe_game

Opis:
Jest to program jak w temacie wspierający młodych autorów gier video.
Sam projekt będzie oparty o serwer FTP na którym będą zapisywane gry użytkowników.
Będzie to coś podobnego do steam'a.
Z jedną różnicą wszystkie projekty będzie można z profilu użytkownika za darmo wgrywać na serwer. Natomiast inny użytkownik będzie mógł go ściągnąć na swój komputer i za pomocą Skel'a uruchomić. Sam Skel będzie zaopatrzony w explorer właśnie sklepu (bezpłatnego) w którym po dodaniu gier będzie można gry komentować i pobierać na swój komputer.

Mam nadzieję że mój projekt się wam spodoba i że będziecie (gdy wyjdzie wersja do ściągnięcia) z niego korzystać.

Zrzuty ekranu:
https://www.dropbox.com/s...82oPostSkel.png
https://www.dropbox.com/s...k62/SKEL.png?m=

Cafe_Game 
Kapral

247 Prestiż
  Wysłany: 02-02-2015, 14:29   [Program] Skel v.1

Tytuł: Skel

Gatunek: Program

Autor: Kawa_Game

Grafika: Zetcom

Opis:
Witam. Temat programu 'Skel' został zakończony. Nie. Spotkałem miłego grafika (Zetcom), który zaoferował swoją pomoc. Bardzo miło się z nim pracuje, dlatego dalej kontynuuje projekt. Prace ruszyły bardzo szybko i sprawnie. A odgłos na poprzednim poście był bardzo duży dlatego postanowiłem kontynuować projekt. Jeśli nie wiesz co to 'Skel' odsyłam do starego postu: http://romanx.webd.pl/nb/viewtopic.php?t=4659 . Jeśli wiesz i chcesz śledzić projekt wejdź na naszą stronę: http://skel.ugu.pl/ , a także na naszego fanpage'a gdzie zamieszczam najnowsze zdjęcia i informacje: https://www.facebook.com/SkelGame . Mam nadzieję że odnowiony graficznie i programistycznie program w zbudzi tyle samo emocji co ostatnio. Dziękuję i pozdrawiam
Kawa_Game.

Ayth 
Podporucznik

Główny edytor: KNP
Pojedynki: nie

7700 Prestiż
Wysłany: 31-07-2014, 16:20   

Już to widzę jak ktoś wgra plik który waży kilka GB

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 31-07-2014, 16:53   

Znaczy, coś jak Klikibaza?

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

Drugi edytor: KNP

40082 Prestiż
Wysłany: 31-07-2014, 18:56   

Wszystko zależy od realizacji projektu. W przypadku wyszukiwania gier wg kategorii, wieku " "PEGI" " (podwójny quote zamierzony), autora, przegrzebywania w komentarzach - Chomikuj nie jest zbyt wygodnym narzędziem, nie ma pod tym względem sortowania etc. Dodatkowo Skel wygląda, albo inaczej: prosi się o galerie zdjęć do każdej produkcji, których bądź co bądź na Kbazie nie ma i raczej w żaden miły sposób się ich nie doda.

Do tego ocenianie, komentarze (akurat to w chomiku jest).

O ile Skel przewyższy w w/w aspektach chomika - ma szansę wyjść na naprawdę dobre i powszechnie używane narzędzie.

Ayth napisał/a:
Już to widzę jak ktoś wgra plik który waży kilka GB

A ty zaś gadasz jak potłuczony. Na jakiej fazie widziałeś tu gry po kilka GB, hę? Skrajny rozmiar to 150 MB. Żaden wyczyn dla dzisiejszych łącz. Średniadianaminanta to jakieś 10 MB.

Ayth 
Podporucznik

7700 Prestiż
Wysłany: 02-02-2015, 19:15   

Nie napisałeś w nim co się zmieniło w programie, na stronie jest tylko informacja, że grafiką zajmuje się Zetcom, a na facebooku tylko link do strony na której nic nie ma. Napisz co jest w tym Skelu bo nie ma czego komentować, a wątki zakłada się przecież po to żeby ludzie mogli skomentować to co robisz
Ostatnio zmieniony przez Minty 03-02-2015, 11:31, w całości zmieniany 1 raz  

Ayth 
Podporucznik

7700 Prestiż
Wysłany: 31-07-2014, 22:50   

msg napisał/a:
A ty zaś gadasz jak potłuczony.
chyba ty

msg napisał/a:
Na jakiej fazie widziałeś tu gry po kilka GB
ale może się znaleźć jakiś troll który nawrzuca do gry jakiś obrazków, dźwięków byle tylko zapchać serwer, tak więc uczulam na to że trzeba system akceptacji zrobić

Aha 
TenKtóregoImieniaNie WolnoWymawiaćDobrze

Pomogła: 9 razy

18611 Prestiż
Wysłany: 01-08-2014, 09:02   

Ta fikuśna czcionka jest średnio czytelna, nie pasuje też do otoczenia :P
Ja na twoim miejscu poszukałbym czegoś na dafont.
PS. klikasz na styl, more options i zaznacz licencje jakie cię interesują (czyli dla ciebie pewnie tylko 100% free, ew. GPL).
Może coś bezszeryfowego (sans serif)? Pasują do wszelkich nowoczesnych stylów

wermi 
Major
Depressive Disorder

Główny edytor: TGF
Drugi edytor: TGF
Pomogła: 53 razy

15752 Prestiż
Wysłany: 02-02-2015, 21:27   

Jak nie ma jeszcze żadnych informacji konkretnych to po co zakładasz temat? >.<

Cafe_Game 
Kapral

247 Prestiż
Wysłany: 01-08-2014, 10:55   

Ayth, Pamiętaj o tym jak powiedział msg, gry nie ważą tak dużo w przypadku trolli mam już plan z nimi będzie każda gra potwierdzana przeze mnie , a jeśli chodzi o PEGI to będzie wzięte pod uwagę i zrobię ograniczenia wiekowe na to miast teraz zajmuję się sklepem który będzie bardzo (mam nadzieję) łatwy i czytelny w obsłudze. Jeśli chodzi o czcionkę YumohuSeyo, to już to zmienię i nawet w zakładce "Ustawienia" będzie możliwy wybór owej czcionki.

Cafe_Game 
Kapral

247 Prestiż
Wysłany: 02-02-2015, 22:22   

Worm, jest strona i fanpage. Nie martw się grafik pracuje ja ogarniam serwery idzie coraz lepiej za niedługo będą efekty.

Neoqueto 
Moderator
Akcelerator

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: MMF2

7976 Prestiż
Wysłany: 01-08-2014, 13:15   

W ogóle ja uważam, że byłoby dobrym pomysłem przekierowywać na multiupload przy wrzucaniu gry.

Znaczy, może tak: jest przycisk "Prześlij grę", klikamy go i ładuje się strona, która czeka na linki z multiupload w konkretnym i identycznym jak tam są formacie, po prostu kopiujemy wszystko, co tam jest, a skrypt rozpoznaje, parsuje i przekonwertowuje na linki, z których byłoby można ściągnąć grę. Dodatkowo byłoby można poprosić moda o możliwość wrzucenia gry na własny hosting pod własnym linkiem (tylko direct link), przy czym zawsze trzeba byłoby wrzucić na multiupload, aby była ta pewność, że gra będzie do ściągnięcia na zawsze.

Poza multiupload byłoby można sobie wybrać inne hostingi w ustawieniach u siebie lub w trakcie przesyłania gry, te byłyby również jednymi z tych zaufanych, czyli np. mega.

Tak to widzę.

Znaczy, tutaj konkretne serwisy akurat są bardzo dyskusyjne, bo jak wiemy trzeba by było przeszperać wśród wielu różnych darmowych hostingów plików bez rejestracji jakie posiadają najlepsze warunki. Czy plik będzie na zawsze, czy musi być spełniona określona liczba ściągnięć, czy w regulaminie nie ma jakichś kwiatków, jaki jest maksymalny rozmiar, czy trzeba czekać minutę na pobranie, czy trzeba czekać na wolny slot, czy dzieli większe pliki na party << te wszystkie kryteria są istotne.

http://www.dafont.com/cod...xt=SKEL&psize=l użyj tej czcionki w wersji LIGHT z dużymi odstępami między wyrazami. No i rozjaśnij tło w obrazku z logo. Poza tym ten kontroler na logo jest chyba z google grafika.

Cafe_Game 
Kapral

247 Prestiż
Wysłany: 01-08-2014, 14:09   

Neoqueto, Bardzo fajny pomysł skorzystam z tego pomysłu. Grafika jest pobrana z darmowej strony z grafiką. A czcionka jest bardzo fajna. Jednym słowem DZIĘKI za to wszystko i za to że mam nadzieję wierzysz w potencjał tego projektu. DZIĘKI :D

Aha 
TenKtóregoImieniaNie WolnoWymawiaćDobrze

Pomogła: 9 razy

18611 Prestiż
Wysłany: 01-08-2014, 15:10   

Wbrew pozorom sporo osób wierzy w potencjał tego projektu. Jest niby klikibaza, ale chomik jest, jak już powiedziano, trochę niewygodny. No i nie jest zależny od osób z PSK. Gdyby chomik w jakiś sposób upadł (w co wątpię, bo mimo, że jest tam bardzo dużo arrr materiałów, to ich regulamin tego zabrania i ciężko jakoś zarzucić im coś, ale gdyby tak nagle kilka dużych firm postanowiło pozwać ludzi od chomika bo jest za dużo arrr wersji ich tworów do pobrania, to mogliby mieć problem.

Sasiacz 
Plutonowy

Główny edytor: MMF2 Dev

6603 Prestiż
Wysłany: 06-08-2014, 19:58   

Niewątpliwie łatwiej byłoby wyszukiwać konkretne gry lub typy gier niż chociażby na klikbazie. Przydałby się taki klikowy odpowiednik steam'a. Trzymam kciuki ;)

Odpowiedz do tematu