NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Platformowa] DeathPark
Autor Wiadomość
PanPizza 
Kapral

Główny edytor: Construct

173 Prestiż
Wysłany: 03-08-2014, 18:42   [Platformowa] DeathPark

Tytuł: DeathPark

Gatunek: Platformowa

Autor: PanPizza
Grafika: PanPizza
Dźwięk: Czeluści internetu
Muzyka: Brak

Opis:
Pomysł oklepany , apokalipsa zombie, lecz bez zombie, mamy tylko jedno zadanie, uratować siebie, przed już działającym wirusem :)

Download:
https://www.sendspace.com/file/sw0ell
https://www.virustotal.co...sis/1407087442/

Uwagi:
Niestety posypały mi się pliki constructa i nie odzyskam już tej gry takiej jaka była, lecz chciałem zapytać czy ma to jakiś potencjał (to moja pierwsza gra) by nawet dla zabawy zrobić to od początku i rozdzielić na poziomy + Hud którego tutaj nie zrobiłem, bo jak pisałem wyżej pliki umarły :/ Prosiłbym o jakąś poradę, co tutaj poprawić (prócz hud'a , rozdzielczości,menu i paru bugów związanych ze skakaniem no i tła)

Ayth 
Podporucznik

Główny edytor: KNP
Pojedynki: nie

7700 Prestiż
Wysłany: 03-08-2014, 19:42   

hmm jakbyś tak zrobił skan pliku exe a nie archiwum rar to byłbym szczęśliwy, bo nie wiem czy to tak wykryje wirusy

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 03-08-2014, 19:43   

To ja robiłam skan. Nie bój się, wykryje. Sprawdziłam też osobno, na wszelki wypadek.

Ayth 
Podporucznik

Główny edytor: KNP
Pojedynki: nie

7700 Prestiż
Wysłany: 03-08-2014, 19:45   

okej : D dzięki

PanPizza 
Kapral

173 Prestiż
Wysłany: 03-08-2014, 20:06   

wybaczcie mi :D
https://www.virustotal.co...sis/1407090251/ o to chodziło?

Mr Knife 
Bohater

Drugi edytor: TGF
Pojedynki: tak

13819 Prestiż
Wysłany: 08-08-2014, 01:09   

Jak na pierwsze eksperymenty z grami to może być. Trzymałbym się tylko jednej konwencji jeśli chodzi o grafikę (pixelart lub grafika w stylu prologu i tła). Na podstawie tego co jest to ciężko ocenić. Za często się ginie. Same precyzyjne skoki. Nie jest to zbyt grywalne. Pierwsza ruchoma platforma niepotrzebna. Można spokojnie przeskoczyć. Potem zaczynają się schody, bo postać mocno się ślizga po platformach. Dość małe panowanie nad nią mamy, co niepotrzebnie zwiększa to poziom trudności... A po spadnięciu w ogień przez ten piasek to już wyłączyłem :P

PanPizza 
Kapral

173 Prestiż
Wysłany: 08-08-2014, 10:34   

Dzięki za opinie, gre zacząłem od podstaw i narazie 1lvl wygląda tak- a mam już 3 ! :) + znacznie mniejszy poziom trudności http://zapodaj.net/75fa5e9449cd1.png.html

Mr Knife 
Bohater

Drugi edytor: TGF

13819 Prestiż
Wysłany: 08-08-2014, 15:42   

Nadal lekka mieszanka stylów, ale przynajmniej wszystko jest większe :D Na potrzeby eksperymentowania z mechaniką gry i sprawami technicznymi taka grafika wystarczy. W razie powodzenia można pomyśleć o zastąpienia grafiki czymś konkretniejszym. Takie pytanie, sam działasz z projektem?

PanPizza 
Kapral

173 Prestiż
Wysłany: 08-08-2014, 17:37   

Tak, sam działam z projektem, uczę się wszystkiego od podstaw, jutro zacznę nagrywać dzwięki i jak dobrze wyjdzie, to może nawet i dubbling :)

kamiledi15 
Kapitan

Główny edytor: TGF
Drugi edytor: MMF2

8594 Prestiż
Wysłany: 09-08-2014, 09:13   

No gra jest za trudna. Nie byłoby to takie denerwujące, gdyby się nie zaczynało za każdym razem od nowa. W pewnym momencie trafia się na dużą, pustą przestrzeń i nie wiadomo, czy trzeba iść w lewo, w prawo, czy w dół. Wybrałem dół i okazało się, że trzeba trafić w miniaturową platformę, po tej porażce już nie chciało mi się znowu grać od początku. Zrób checkpointy, bo inaczej to denerwuje.

PanPizza 
Kapral

173 Prestiż
Wysłany: 09-08-2014, 10:43   

na chwile obecną wygląda to tak, że nie ma jednego b dlugiego poziomu a są (narazie) cztery , krótsze , co za tym idzie łatwiejsze w 4 i nadchodzącym 5 na pewno checkpointy zrobię bo raczej bedzie trzeba z każdym poziomem podnosić poziom trudności. Dziś zaczynam tworzyć dzwięki i jak dobrze wyjdzie to i linie dialogowe . Chciałbym by klimat gry był bardzo przygnębiający, mam pare pomysłów jak to zrobić, ale niestety jeszcze nie umiem ich wykonać , Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie się moją pierwszą grą

kamiledi15 
Kapitan

Główny edytor: TGF
Drugi edytor: MMF2

8594 Prestiż
Wysłany: 09-08-2014, 10:56   

Nie mam nic przeciwko trudnym grom, ale jak muszę ciągle powtarzać cały poziom, żeby przejść jeden fragment, to trochę to irytuje. Tam w pewnym momencie trzeba spaść z dużej wysokości na małą ruchomą platformę, w momencie skoku jej nie widać, a ponieważ się rusza, to trafienie w nią graniczy z cudem.
Mam też poucinane napisy w ,,intro", nie widać całego tekstu. Można też chodzić po ścianach, skracając sobie drogę.
Fajnie, że będzie dubbing, to jest rzadkość, a lubię, kiedy się pojawia.

PanPizza 
Kapral

173 Prestiż
Wysłany: 09-08-2014, 13:11   

Menu , "intro" są poprawione, dialog pisany również został przeze mnie sprawdzony, teraz tylko nagrać dubbling, gdy ukończę całą grę wezmę się za ustawianie "poligonu" by nigdzie nie haczył itp ,prawdopodobnie bede bawił się z jakimiś prostymi animacjami żeby uatrakcyjnić intro :) . Ps tak wiem, teraz przeszkody staram robić sensowniej i rozumiem frustracje spowodowaną śmiecią, aktualnie w pierwszych 3 poziomach nie ma sensu robić checkpointów bo są one krótkie a i przejście ich nie jest jakoś wymagające , natomiast od 4 poziomu te checkpointy na pewno będą żeby podnieść grywalność /dziś jadę na weselę więc pracę nad grą zacznę dopiero jutro wieczorem czyt. poskładam audio w jakąś logiczną składnie + zacznę myśleć nad kolejnym poziomem , pewnie pare sprawdzonych i fajnych pomysłów zwyczajnie zerżnę z innych gier platformowych ,ale cóż to przecież dopiero moja pierwsza gra

delgado88a 
Dezerter

6038 Prestiż
Wysłany: 26-08-2014, 14:39   

Co to za dziadostwo ten sendspace? Od momentu kiedy zaczyna mi ściągać plik wyłącza mi przeglądakkę za kazdym razem kiedy ją uruchamiam, poza tym proces pobierania od 0 do 100% przebiega kilka razy. Anulowałem i nie instaluje tego

www.rtypegear.pl

Rexu 
Bohater

Pojedynki: być może

22306 Prestiż
Wysłany: 26-08-2014, 22:35   

Avast nie pozwala pobrac, wirus :(

Odpowiedz do tematu