|
[Platformowa] DeathPark |
| Autor |
Wiadomość |
PanPizza
Kapral

Główny edytor: 
173 Prestiż
|
Wysłany: 03-08-2014, 18:42 [Platformowa] DeathPark
|
|
|
Tytuł: DeathPark
Gatunek: Platformowa
Autor: PanPizza
Grafika: PanPizza
Dźwięk: Czeluści internetu
Muzyka: Brak
Opis:
Pomysł oklepany , apokalipsa zombie, lecz bez zombie, mamy tylko jedno zadanie, uratować siebie, przed już działającym wirusem
Download:
https://www.sendspace.com/file/sw0ell
https://www.virustotal.co...sis/1407087442/
Uwagi:
Niestety posypały mi się pliki constructa i nie odzyskam już tej gry takiej jaka była, lecz chciałem zapytać czy ma to jakiś potencjał (to moja pierwsza gra) by nawet dla zabawy zrobić to od początku i rozdzielić na poziomy + Hud którego tutaj nie zrobiłem, bo jak pisałem wyżej pliki umarły Prosiłbym o jakąś poradę, co tutaj poprawić (prócz hud'a , rozdzielczości,menu i paru bugów związanych ze skakaniem no i tła) |
|
|
|
 |
Ayth
Podporucznik

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
7700 Prestiż
|
Wysłany: 03-08-2014, 19:42
|
|
|
| hmm jakbyś tak zrobił skan pliku exe a nie archiwum rar to byłbym szczęśliwy, bo nie wiem czy to tak wykryje wirusy |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 03-08-2014, 19:43
|
|
|
| To ja robiłam skan. Nie bój się, wykryje. Sprawdziłam też osobno, na wszelki wypadek. |
|
|
|
 |
Ayth
Podporucznik

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
7700 Prestiż
|
Wysłany: 03-08-2014, 19:45
|
|
|
| okej : D dzięki |
|
|
|
 |
PanPizza
Kapral

Główny edytor: 
173 Prestiż
|
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2014, 01:09
|
|
|
Jak na pierwsze eksperymenty z grami to może być. Trzymałbym się tylko jednej konwencji jeśli chodzi o grafikę (pixelart lub grafika w stylu prologu i tła). Na podstawie tego co jest to ciężko ocenić. Za często się ginie. Same precyzyjne skoki. Nie jest to zbyt grywalne. Pierwsza ruchoma platforma niepotrzebna. Można spokojnie przeskoczyć. Potem zaczynają się schody, bo postać mocno się ślizga po platformach. Dość małe panowanie nad nią mamy, co niepotrzebnie zwiększa to poziom trudności... A po spadnięciu w ogień przez ten piasek to już wyłączyłem |
|
|
|
 |
PanPizza
Kapral

Główny edytor: 
173 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2014, 10:34
|
|
|
Dzięki za opinie, gre zacząłem od podstaw i narazie 1lvl wygląda tak- a mam już 3 ! + znacznie mniejszy poziom trudności http://zapodaj.net/75fa5e9449cd1.png.html |
_________________ "Sprite z kodeiną właśnie pije pisząc, jestem optymistą gdy w żyłach płynie mi to" |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13819 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2014, 15:42
|
|
|
Nadal lekka mieszanka stylów, ale przynajmniej wszystko jest większe Na potrzeby eksperymentowania z mechaniką gry i sprawami technicznymi taka grafika wystarczy. W razie powodzenia można pomyśleć o zastąpienia grafiki czymś konkretniejszym. Takie pytanie, sam działasz z projektem? |
|
|
|
 |
PanPizza
Kapral

Główny edytor: 
173 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2014, 17:37
|
|
|
Tak, sam działam z projektem, uczę się wszystkiego od podstaw, jutro zacznę nagrywać dzwięki i jak dobrze wyjdzie, to może nawet i dubbling |
_________________ "Sprite z kodeiną właśnie pije pisząc, jestem optymistą gdy w żyłach płynie mi to" |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2014, 09:13
|
|
|
| No gra jest za trudna. Nie byłoby to takie denerwujące, gdyby się nie zaczynało za każdym razem od nowa. W pewnym momencie trafia się na dużą, pustą przestrzeń i nie wiadomo, czy trzeba iść w lewo, w prawo, czy w dół. Wybrałem dół i okazało się, że trzeba trafić w miniaturową platformę, po tej porażce już nie chciało mi się znowu grać od początku. Zrób checkpointy, bo inaczej to denerwuje. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
PanPizza
Kapral

Główny edytor: 
173 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2014, 10:43
|
|
|
| na chwile obecną wygląda to tak, że nie ma jednego b dlugiego poziomu a są (narazie) cztery , krótsze , co za tym idzie łatwiejsze w 4 i nadchodzącym 5 na pewno checkpointy zrobię bo raczej bedzie trzeba z każdym poziomem podnosić poziom trudności. Dziś zaczynam tworzyć dzwięki i jak dobrze wyjdzie to i linie dialogowe . Chciałbym by klimat gry był bardzo przygnębiający, mam pare pomysłów jak to zrobić, ale niestety jeszcze nie umiem ich wykonać , Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie się moją pierwszą grą |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2014, 10:56
|
|
|
Nie mam nic przeciwko trudnym grom, ale jak muszę ciągle powtarzać cały poziom, żeby przejść jeden fragment, to trochę to irytuje. Tam w pewnym momencie trzeba spaść z dużej wysokości na małą ruchomą platformę, w momencie skoku jej nie widać, a ponieważ się rusza, to trafienie w nią graniczy z cudem.
Mam też poucinane napisy w ,,intro", nie widać całego tekstu. Można też chodzić po ścianach, skracając sobie drogę.
Fajnie, że będzie dubbing, to jest rzadkość, a lubię, kiedy się pojawia. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
PanPizza
Kapral

Główny edytor: 
173 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2014, 13:11
|
|
|
Menu , "intro" są poprawione, dialog pisany również został przeze mnie sprawdzony, teraz tylko nagrać dubbling, gdy ukończę całą grę wezmę się za ustawianie "poligonu" by nigdzie nie haczył itp ,prawdopodobnie bede bawił się z jakimiś prostymi animacjami żeby uatrakcyjnić intro . Ps tak wiem, teraz przeszkody staram robić sensowniej i rozumiem frustracje spowodowaną śmiecią, aktualnie w pierwszych 3 poziomach nie ma sensu robić checkpointów bo są one krótkie a i przejście ich nie jest jakoś wymagające , natomiast od 4 poziomu te checkpointy na pewno będą żeby podnieść grywalność /dziś jadę na weselę więc pracę nad grą zacznę dopiero jutro wieczorem czyt. poskładam audio w jakąś logiczną składnie + zacznę myśleć nad kolejnym poziomem , pewnie pare sprawdzonych i fajnych pomysłów zwyczajnie zerżnę z innych gier platformowych ,ale cóż to przecież dopiero moja pierwsza gra |
|
|
|
 |
delgado88a
Dezerter

Główny edytor: 
6038 Prestiż
|
Wysłany: 26-08-2014, 14:39
|
|
|
| Co to za dziadostwo ten sendspace? Od momentu kiedy zaczyna mi ściągać plik wyłącza mi przeglądakkę za kazdym razem kiedy ją uruchamiam, poza tym proces pobierania od 0 do 100% przebiega kilka razy. Anulowałem i nie instaluje tego |
_________________ www.facebook.com/IndependentGamedeveloper
www.rtypegear.pl
 |
|
|
|
 |
Rexu
Bohater

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
22306 Prestiż