|
[Program] Skel |
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 06-08-2014, 20:58
|
|
|
Znaczy, coś jak klikibaza wtedy, kiedy jeszcze nie była na Chomiku i była bardziej funkcjonalna, ale to mimo wszystko archiwum i wtedy jeszcze nie było lepszego miejsca, żeby niskim kosztem je przechowywać i udostępniać?
Robiłam wielki update KB oparty na własnym hostingu i dostosowanym skrypcie. Nie wyszło, bo czas ;_; |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2014, 00:26
|
|
|
| Chyba prostszym sposobem na realizacje takiego programu będzie po prostu zbieranie linków, a nie wgrywanie gier w całości na serwer. Przyspieszy to proces dodawania produkcji, więc może ktoś się skusi na taką promocję swojego tytułu. Rozumiem, że to ma skłonić użytkowników do korzystania z tego programu? Lista gier zebrana w jednym miejscu? Bo problemu z wrzuceniem gry do neta raczej nie ma. Oczywiście przy takim rozwiązaniu pojawią się problemy z nieaktywnymi linkami, ale wszystko jest do rozwiązania. Z darmowego serwera FTP dla swoich gier na pewno też ktoś skorzysta. Póki co czcionka faktycznie niezbyt czytelna... |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 08-08-2014, 18:00
|
|
|
| Nieaktywne linki to coś, co może być poprawiane na bieżąco przez kogoś, kto robi archiwum. Wystarczy przecież tylko przycisk zgłaszania bad linków, a można nawet lepiej: specjalna podstrona z listą gier poszukiwanych, nie tylko do dyspozycji adminów, ale publiczna! |
|
|
|
 |
Neoqueto
Moderator Akcelerator

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
7976 Prestiż
|
Wysłany: 09-08-2014, 00:02
|
|
|
Znaczy, żeby wybrać osoby, które magazynowałyby te wszystkie gry i były odpowiedzialne za ciągłe sprawdzanie aktywności linków? msg już się tym zajmuje niemalże zawodowo. To w sumie chyba najlepsze rozwiązanie.
Nadal jednak lepiej dodatkowo. podkręcić wymagania co do hostingu, wybrać czarną listę (np. beznadziejne polskie hostingi), listę proponowanych hostingów, a jeśli ktoś zdecyduje się podać link do chmury, to musi też umieścić grę w jakimś miejscu bez rejestracji. Kto wie, czy nagle zabraknie mu miejsca i kompletnie zapomni o tym, że gdzieś kiedyś jakąś grę umieszczał.
Baza gier ma być na zawsze, dla wszystkich, to jest główne założenie. |
_________________ Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł! |
|
|
|
 |
zetcom
Młodszy chorąży 2D Artist

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
3194 Prestiż
|
Wysłany: 03-09-2014, 22:37
|
|
|
Jeśli pomysł jest aktualny, chętnie pomogę w stronie wizualnej bądź technicznej. Podoba mi się to a może pobieranie gier poprzez torrent? |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 03-09-2014, 23:00
|
|
|
| Torrent to zły pomysł, bo polaki cebulaki nie będą seedować. |
|
|
|
 |
zetcom
Młodszy chorąży 2D Artist

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
3194 Prestiż
|
Wysłany: 03-09-2014, 23:10
|
|
|
| Worm napisał/a: | | Torrent to zły pomysł, bo polaki cebulaki nie będą seedować. | Grupa odpowiedzialna za projekt powinna się tym zajmować. A reszta już w geście wsparcia. Nie widzę problemu. Gorzej tylko że by trzeba było zbadać kto faktycznie korzysta z takiej formy pobierania plików. |
|
|
|
 |
PvPGames
Szeregowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
38 Prestiż
|
Wysłany: 04-09-2014, 19:42
|
|
|
| Fajnie ale w sklepie można będzie kupywać gry użytkowników? |
_________________ Nie Lubie nie lubialnosci |
|
|
|
 |
Cafe_Game
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
247 Prestiż
|
Wysłany: 12-10-2014, 15:16
|
|
|
Nie nie będzie sprzedaży. Sory że nie odpisuje na komentarze cały czas robię to bardzo ciężko mi to idzie więc jeszcze jeszcze oto jak wygląda już sklep:
https://www.dropbox.com/s.../Sklep.jpg?dl=0
Pracuje teraz nad poprawieniem "moje gry". Zaczynam się martwić co do miejsca na ftp jeśli ktoś ma dobry darmowy hosting to prosze podesłać. A i skończyłem prace nad updaterem wygląda o tak:
https://www.dropbox.com/s...pdater.jpg?dl=0
Coraz bardziej się boje że nie wypali Ale robię to dla was. Dzięki że jesteście i że mnie wspieracie.
Od strony wizualnej mogę powiedzieć zetcom że jest dobrze może potem cię poproszę o pomoc.
Dzięki jeszcze raz.
[ Dodano: 12-10-2014, 15:19 ]
A i jeszcze projekto dawcą jestem tylko ja Kawa_Game to tylko jeden programista czyli ja Grzegorz i nikt więcej.
[ Dodano: 12-10-2014, 15:19 ]
A i jeszcze projekto dawcą jestem tylko ja Kawa_Game to tylko jeden programista czyli ja Grzegorz i nikt więcej.
[ Dodano: 12-10-2014, 15:27 ]
Jak połączyć się przez ftp z klikbazą albo z chomikuj.pl ?
[ Dodano: 12-10-2014, 15:38 ]
Albo dropbox |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 12-10-2014, 18:53
|
|
|
| Nie da się. |
|
|
|
 |
Cafe_Game
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
247 Prestiż
|
Wysłany: 12-10-2014, 20:23
|
|
|
| Znalazłem hosting 4GB. |
|
|
|
 |
Sasiacz
Plutonowy

Główny edytor: 
6603 Prestiż
|
Wysłany: 19-11-2014, 17:59
|
|
|
| Czy projekt jest wciąż kontynuowany? Czy jednak z powodu problemów technicznych porzucony? |
_________________ Więcej na temat moich projektów na stronie:
www.comisframestudio.cba.pl |
|
|
|
 |
Cafe_Game
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
247 Prestiż
|
Wysłany: 22-12-2014, 16:27
|
|
|
| Sasiacz napisał/a: | | Czy projekt jest wciąż kontynuowany? Czy jednak z powodu problemów technicznych porzucony? | Tak |
|
|
|
 |
creesee
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
12224 Prestiż
|
Wysłany: 23-12-2014, 15:56
|
|
|
| Neoqueto napisał/a: | | Znaczy, tutaj konkretne serwisy akurat są bardzo dyskusyjne, bo jak wiemy trzeba by było przeszperać wśród wielu różnych darmowych hostingów plików bez rejestracji jakie posiadają najlepsze warunki. |
Wątpię, żeby jakikolwiek darmowy hosting się sprawdził. Większość ma narzuconych milion limitów. Limit wagowy to akurat mniejszy problem, ale tydzień trzymania klikowych gier na serwerze też nie leczy.
Jeśli myślałoby się o tej aplikacji na całkiem poważnie, roczny wydatek rzędu 40 PLN za 20 GB miejsca na dysku to niezbyt wygórowana kwota, przy limicie 200 GB, gdzie średnia waga gry klikowej niższej klasy - bo nie oszukujmy się, przy standardach polskiej sceny - cóż...
FTP z własnym uploadem odpada. Po prostu. Masz się czymś zająć na serio to zajmij się tym sam lub skombinuj zaufanych i ogarniętych w temacie ludzi.
Program wygląda beznajdziejnie pod względem wizualnym, ale pomysł wydaje mi się ciekawy. |
|
|
|
 |
Cafe_Game
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
247 Prestiż
|
Wysłany: 29-01-2015, 15:09
|
|
|
Jeśli nie chcecie to już tego nie robię. KONIEC POSTU !!! PS: Dziękuję za aktywność |
|
|
|
 |
|
|